Tasarruf Tedbirleri Ülkemize ve Milletimize Hayırlı Olsun Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, bugün Cumhurbaş...           • AKParti Düzce il başkanı Hasan Şengüloğlu Anneler günü ile ilgili bir mesaj yayımladı.   İl başkanı Şengüloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi. ‘’Annelerimiz en...           • Anne Sütünün Önemini Vurgulayarak Emzirme Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenleri Anlattı   Düzce ÜniversitesiTıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Tıp Fak&uu...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI “ANNELİK KARŞILIKSIZ SEVGİ VE ŞEFKATİN TEK KELİMELİK TANIMIDIR” Düzce Belediye B...           • Düzce AKParti İl kadın kollarından kınama!!! Kıymetli basın mensupları, sevgili yol arkadaşlarımız basın açıklamamıza hoş geldiniz. Paz...           • ÖĞRETMENLER BİR GÜN İŞ BIRAKTI Düzce’de bir çok öğretmenler, lise müdürü İbrahim Oktugan'ın...           • Düzce Basınından Düzce’ye Gelsene Kampanyasına Anlamlı Destek   Düzce’de görev yapan basın mensupları, geçtiğimiz günlerde D&u...           • Düzce TSO’dan Hayırlı Olsun Ziyaretleri Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Meclis Başkanı Tanju...           • İŞYERLERİNE YÖNELİK RUHSAT DENETİMLERİ YOĞUNLAŞTIRILDI   BİR AYDA 288 İŞYERİ DENETLENDİ   Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlü...           • “100. Yılda Öğretmen Olmak”   Düzce ÜniversitesiOkul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafın...           
İstatistikler
Toplam: 1584752
Aktif: 9
Bugün: 604
Dün: 865
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Fındıkta Geçen Yıla Göre %40 Kaybımız var


2013 yılı tahmini fındık rekoltesi açıklandı.Tarım İl Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak bu yıl Düzce genelinde 52 bin 380 ton fındık beklediklerini belirtti.Geçen yıl il genelinde fındık rekoltesi 80 bin 339 ton olarak gerçekleşmişti.

Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada Düzce İL genelinde tahmini fındık rekolte çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

İl Müdürlüğünden yapılan asçıklamada 2013 yılı çotanak sayımına göre fındık rekolte tahminini tespit etmek amacı ile İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, Ziraat Odası, Ticaret Borsası, Sanayi ve Ticaret Odası, Fiskobirlik ve Ulusal Fındık Konseyi temsilcilerin katılmış olduğu arazi çalışmaları yapıldığı ifade edilerek, eğişik rakımlarda bulunan fındık bahçelerine gidilerek fındık dallarındaki çotanaklar sayılmak suretiyle 2013 yılına ait tahmini rekolte çalışmaları tamamlandığı açıklandı.

Bu yılki tahmini fındık rekoltesi 52 bin ton

Geçen yıla göre %40 kayıp var Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 2013 yılı çotanak sayımına göre Düzce İl genelindeki fındık rekolte tahminini 52.380 ton olarak tespit edildiğini, İlçeler bazında yapılan tahmini rekoltelerin ise, Düzce Merkezinde 16.254 ton, Akçakoca İlçesi için 10.775 ton, Cumayeri İlçesi için 5.686 ton, Yığılca İlçesi için 5.301 ton, Gölyaka İlçesi için 4.440 ton, Çilimli İlçesi için 3.630 ton, Gümüşova İlçesi için 3.519 ton ve Kaynaşlı İlçesi için 2.775 ton olarak tespit edildiğini açıkladı.

2012 yılında 80 bin ton ürün elde edildi

Tarım İl Müdürlüğünce 2012 yılında yapılan çotanak sayımında, Düzce'deki fındık rekolte tahmininin 80 bin 339 ton olarak tespit edilmişti. Hava sıcaklıklarının normal seyrinde gitmesi ile de yapılan tahmini rekoltenin gerçekleştiği belirtilmişi.

Dolu fındığı vurdu

Düzce Merkez, Yığılca ve Çilimli ilçeleri başta olmak üzere kısmen de Gümüşova, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde 2 Haziran tarihinde saat 21.00 sıralarında meydana gelen dolu yağışı fındık bahçelerine büyük hasar verdiği anlaşılmıştı. Dolu yağışının ardından Düzce Valisi Adnan Yılmaz bölgeyi gezmiş, ardından da Tarım İl Müdürlüğünden 8 ayrı ekip ve 27 teknik personel sahaya çıkmışlar ve zarar tespit çalışmalarına başlamışlardı.

85 köyde zarar tespit edilmişti

Yapılan incelemeler sonucunda Merkez ilçeye bağlı 41 köy ve mahallede zarar tespit edilmiş,ilçelerde yapılan ilk tespitlere göre, Akçakoca İlçesinde 1 köyde Gölyaka İlçesinde 3 köyde, Çilimli İlçesinde 14 köy ve mahallede, Yığılca İlçesinde 13 köyde ve Gümüşova İlçesinde ise 13 köy ve mahallede dolunun fındık bahçelerine zarar verdiği tespit edilmişti.

Dolu yağışının verdiği zarar ile geçen yıla göre % 40’lara varan rekolte kaybının özellikle fındığın döllenme yapacağı dönemde hava şartlarının iyi gitmemesi, havaların geç ısınmasının ciddi rekolte kayıplarına neden olduğu bildirildi.

Dolu ve fırtına rekolte kaybına neden oldu

Gazetemize açıklamalarda bulunan Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, Fındık mahsulünde geçen yıla oranla yüzde kırk seviyesinde rekolte kaybı olduğunu belirtti. 23 Mayıs’ta meydana gelen fırtına ile 2 Haziran’da medya gelen dolu yağışının kimi bölgelerde %80,kimi bölgelerde %70 ve kimi bölgelerde de %30 ürün kaybına neden olduğunu belirti.

 

 

Haber tarihi: 09/07/2013
Haber Okunma: 1653
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: Cumayeri’nde İlk Teravih Namazı Kılındı




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com