Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1816544
Aktif: 49
Bugün: 4315
Dün: 2887
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

MUHALEFET SÖZCÜSÜ GİBİ…


MUHALEFET SÖZCÜSÜ GİBİ…

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin’in muhalefet parti sözcüsü tadında açıklama yapması parti içinde şok etkisi yarattı.

Ak Parti Düzce İl Başkanlığı için önerilen 4 isimden biri olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık koltuğuna Mustafa Yılmaz’ı uygun görmesi üzerine başkanlık hayali suya düşen Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin’in “ STK’lar siyasete alet edilmemeli” şeklindeki açıklaması parti çevrelerinde şok etkisi yaratırken seçimler arifesinde “partide dengeler değişiyor mu?” sorusuna yol açtı.

Siyasi yorumcular tarafından Merkez İlçe Başkanı Mustafa Yılmaz’ın söz konusu açıklamasının partide dengeleri altüst edeceği, Keskin’in parti içi muhalefete soyunduğu ve söz konusu açıklamanın  teşkilatta oldukça önemli bir etkiye sahip Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu’na bir başkaldırı girişimi olduğu şeklinde değerlendirildi.

Bilindiği gibi bir süre önce Düzce’de 12 esnaf odası Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıklayan Düzce Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı’nın aday olmasına destek verdiklerini açıklamıştı. Ayrıca TSO Başkanı Metin Büyük’ün de Taşlı’ya destek olduğunu ifade etmesi, AK partililer tarafından normal bir gelişme olarak değerlendirilirken  muhalefet partilerinin tepkisine neden olmuş ve muhalefet söz konusu açıklamayı  yapan oda temsilcilerini ve TSO Başkanı Metin Büyük’ü odaları siyasete alet etmekle itham etmişlerdi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin’in ise Ak Parti yetkililerinden yana görünmek yerine;  tıpkı muhalefet partileri gibi bir açıklama yapması ise parti içi dengelerin değiştiği ve parti içi muhalefetin şiddetlendiği yorumlarına neden oldu.

Bilindiği gibi 2002  Genel Seçimlerinde Milletvekili seçilmesinde büyük etkisi olan Fahri Çakır’a karşı siyasi arenada galip gelen Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu giderek partide etkinliğini artırmıştı. Kaşıkoğlu; Gerçekleştirdiği  operasyonlarla Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Kaynaşlı eski İlçe Başkanı Birol Şahin’i  siyasetten silmeyi başarmış, bu sayede  teşkilat ve parti genel merkezindeki etkisini zirveye çıkarmayı bilmişti.

Ayrıca Ak Parti Eski İl Başkanı Fevai Arslan’ın istifasıyla boşalan il başkanlığı koltuğuna  Metin Kaşıkoğlu’nun desteklediği Mustafa Yılmaz’ın seçilmesi Kaşıkoğlu’nun elini daha da fazla güçlendirirken;  Mustafa Keskin’in seçilememesi nedeniyle Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış’ın ve Celal Erbay’ın parti içindeki etkilerinin zayıflamasına  sebep olmuştu. Yine Yılmaz’ın seçilmesiyle  Metin Kaşıkoğlu’nun milletvekili adaylığını garanti altına aldığı ifade ediliyor..

Öte yandan Mustafa Keskin’in son açıklamasıyla Kaşıkoğlu ile Keskin arasındaki İl başkanlığı seçimleri öncesinde başlayan görüş ayrılığının daha da belirginleştiği şeklinde yorumlanıyor…

 

 

Haber tarihi: 16/02/2011
Haber Okunma: 2433
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: BİR AK PARTİ KLASİĞİ-MUHALEFET KONUŞUYOR ONLAR İŞ YAPIYOR




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com