AKParti Düzce il başkanı Hasan Şengüloğlu Anneler günü ile ilgili bir mesaj yayımladı.   İl başkanı Şengüloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi. ‘’Annelerimiz en...           • Anne Sütünün Önemini Vurgulayarak Emzirme Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenleri Anlattı   Düzce ÜniversitesiTıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Tıp Fak&uu...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI “ANNELİK KARŞILIKSIZ SEVGİ VE ŞEFKATİN TEK KELİMELİK TANIMIDIR” Düzce Belediye B...           • Düzce AKParti İl kadın kollarından kınama!!! Kıymetli basın mensupları, sevgili yol arkadaşlarımız basın açıklamamıza hoş geldiniz. Paz...           • ÖĞRETMENLER BİR GÜN İŞ BIRAKTI Düzce’de bir çok öğretmenler, lise müdürü İbrahim Oktugan'ın...           • Düzce Basınından Düzce’ye Gelsene Kampanyasına Anlamlı Destek   Düzce’de görev yapan basın mensupları, geçtiğimiz günlerde D&u...           • Düzce TSO’dan Hayırlı Olsun Ziyaretleri Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Meclis Başkanı Tanju...           • İŞYERLERİNE YÖNELİK RUHSAT DENETİMLERİ YOĞUNLAŞTIRILDI   BİR AYDA 288 İŞYERİ DENETLENDİ   Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlü...           • “100. Yılda Öğretmen Olmak”   Düzce ÜniversitesiOkul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafın...           • MİNARELERİN ALT KISIM DÖŞEMELERİ BAŞLADI CEDİDİYE CAMİİ MEYDANLA BÜTÜNLEŞİYOR MİNARELER MİMARİ TARZI İLE GÖZ KAMAŞTIRACAK D...           
İstatistikler
Toplam: 1584634
Aktif: 12
Bugün: 411
Dün: 865
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

DTSO'da Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı


 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) işbirliğiyle düzenlenen Programlı Denetim Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı, DTSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

   İşverenlerin, Mali Müşavir ve Muhasebecilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, DTSO Başkanı Metin Büyük, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Celil Kuzu, SMMMO Başkan Yardımcısı Nurettin Sezgin, ÇSBG müfettişleri ve çok sayıda katılımcı katıldı.    Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişi ve Koordinatörü Selahattin Bedir, yapılan ve yapılacak olan denetimlerin amacının işletmelere ceza vermek değil, işverenleri bilgilendirmek ve yönetmeliklere uygun hale getirmek olduğunu söyledi.

   Bedir, denetim yaparken amaçlarının ceza uygulamak yerine işveren ve işçiyi bilinçlendirmek ve çalışma standartlarına uygun hale getirmek olduğunu belirtirken, “Dünyanın 20 büyük ekonomisi arasında yer alan Türkiye, iş kazalarında Dünya 3.’sü durumunda. Bu büyük devlete yakışmıyor. Geçtiğimiz aylarda çıkarılan İş Sağlığı ve Güvenliği yasası konusunda geç kalınmıştır. Dünya ülkeleri bu uygulamaları çoktan beri yapıyor. Bizler de bu uygulamaları yaparak iş kazalarını en az seviyelere çekmek zorundayız. Bu ve diğer denetimlerimizdeki amaçlarımızın başında bu konu yer almaktadır. İşyerlerimizin risk gruplarını belirleyip standartlara uymalarını sağlamaktır” dedi.

   DTSO Başkanı Metin Büyük, yapılan toplantıya ilginin yüksek olmasından dolayı katılımcılara teşekkür ederek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapacağı denetimler için Düzceli mükelleflerin hazırlıklarını tam yapacağından şüphelerinin olmadığını söyledi.

 

"DENETİMLER KORKU UNSURU OLMAMALI"

 

   Vali Adnan Yılmaz, işverenlere işçi güvenliğinin sağlanması noktasında önemli tavsiyelerde bulundu. İş ortamında gerekli tedbirlerin alınmasını, işçinin sosyal haklarının korunmasını isteyen Yılmaz şöyle konuştu:

“Denetimler artık işveren için korku unsuru olmamalı. Benim işverenlerden özellikle dikkat etmelerini istediğim hususlar var. İşçilerin güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almalılar. İşçi en az bir gün tatil yapmalı. 7,5 saatlik günlük çalışma süresini geçen durumlarda fazla çalışma ücreti verilmeli. Kadın ve çocuk işçilerin 7,5 saatten fazla çalıştırılması yasal değil. İşçiler sosyal güvencesi olmadan çalıştırılmamalı. İşçilerin yasal sürelerde izin kullanması sağlanmalı. Kıdem ve ihbar tazminatları verilmeli. Özellikle şuna dikkat çekmek istiyorum, son dönemlerde kıdem tazminatı ödememek için işveren belli aralıklarla işçiye çıkış yaptırıyor. Bu yasal değil.” Dinlenme tesislerinin Düzce’nin vitrini niteliğinde olduğunu belirten Yılmaz, “Denetlenecek dinlenme tesisleri Düzce’nin vitrini niteliğini taşıyor. Bizler işverenlerin ve işçilerin ödediği vergilerle kamu hizmetlerini görüyoruz. Ben inanıyorum ki Düzce bu denetimlere hazır” dedi.

 

   Toplantının ikinci bölümünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Başmüfettişi ve Koordinatörü Selahattin Bedir, yapılacak olan denetimler, risk analizleri ve diğer konular hakkında konuşmasını ve sunumunu gerçekleştirdi. Toplantı soru cevap kısmının ardından sona erdi.

Haber tarihi: 05/03/2013
Haber Okunma: 1437
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: BAKANLIKTAN CEVAP GELDİ…




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com