Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1830111
Aktif: 70
Bugün: 4247
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

SİGARADAN SU İÇEREK KURTULUN


 

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görev yapan Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Nihat Annakkaya, sigaradaki zehirli maddelerin bazılarının idrar yoluyla atıldığını, bu yüzden sigarayı bırakmak isteyenlerin bol bol su içmelerini tavsiye etti. Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görev yapan Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Nihat Annakkaya, Türkiye'de sigara kullanımı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.   Doç. Dr. Annakkaya, sigaranın ağız tadını yok ettiğini belirterek, “Sigara dumanındaki pas, önce ağıza geldiği için, dilimizin tadı ile birlikte koku alma duyumuz gidiyor. Bu iki duyumuz gidince iştahımız azalıyor. Yediğimiz yemeklerden tat almamaya başlıyoruz. Sigara içenler daha az yemek yiyor. Çünkü sigara içenlerde ağız tadı daha az, sigara bağırsak hareketlerini hızlandırıyor ve vücuttaki suyu atıyor. İdrar söktürücü özelliği nedeniyle sigara içen bir insanın vücudundaki su miktarı, içmeyen bir insandan daha azdır. Sigara içen bir insanın vücudundaki su miktarı eksik olduğu için, aldatıcı olarak asıl kilosunun bir-iki kilo altında gözüküyor. Kişinin sigarayı bıraktığında, kilo artışındaki temel sebep budur. Sigaradaki zehirli maddelerin bazıları idrar yoluyla atılıyor. Biz bu yüzden sigarayı bırakmak isteyenlere bol bol su içmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

“SİGARA ALKOLDEN DAHA TEHLİKELİ”

   Doç. Dr. Ali Nihat Annakkaya, “Toplumumuzda en çok kullanılan, toplumu en çok etkileyen ve ulaşımı en kolay olan bağımlılık yapıcı madde sigaradır. Dolayısıyla bence Yeşilay deyince aklımıza ilk olarak alkol gelse de, toplumda daha serbest olan sigara daha tehlikelidir. Bunun en önemli nedeni, erişim kolaylığı olmasıdır. Günümüzde 5-6 yaşlarında bir çocuğun bile bakkala gittiğinde ‘anneme babama alıyorum’ diyerek sigara alabilmesi, yasak olmasına rağmen reklamının yapılmasıdır. Temelde reklam yasağı olduğunu biliyoruz ama bir şeyin reklamını en iyi kullananlar yapar. Toplumda bunları kullananlar oldukça, yaka cebinde taşınıp, masaya koyulduğunu sürece bu reklam yapılıyor demektir. Uyuşturucu ve alkol gibi maddelere giden ilk adım olması nedeniyle sigara, bence Yeşilay’ın birinci derecede alakadar olması gereken konudur” dedi.

Haber tarihi: 01/03/2013
Haber Okunma: 1892
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: KONURALPE İMAR YASAĞI GETİRİLMELİ




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com