Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1816572
Aktif: 46
Bugün: 4344
Dün: 2887
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

"ONURLU İNSANLAR GİBİ İSTİFA ET!"


Türkiye Partisi Düzce İl Başkanı Erdoğan Bıyık düzenlediği basın toplantısında Düzce Ticaret  ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük hakkında şok iddialarda bulundu ve “Yapmış olduğu talihsiz açıklamalar için olmasa bile en azından bu ortaya çıkan belgelerle Metin  Büyük artık onurlu bir davranış sergileyip istifa etmelidir.” Dedi.

 

Metin Büyük’ün Düzce’de işsizlik yok” şeklindeki sözleriyle başlayan Düzce Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Metin Büyük ile Türkiye Partisi İl Başkanı Erdoğan Bıyık arasındaki söz düellosu Bıyık’ın açıklamalarıyla ciddi boyutlara ulaştı. Aslında TP İl Başkanı Erdoğan Bıyık’ın TSO Başkanı Büyük’ün “%1 bile oy alamayan bir parti mensubunu tanımıyorum” şeklindeki sözlerine cevap vermesi bekleniyordu ancak, Bıyık’ın açıklamasının bu kadar ciddi boyutlarda olması herkesi şaşırttı.

 İŞSİZLİK TÜRKİYE’NİN OLDUĞU GİBİ DÜZCE’NİN DE ACI GERÇEĞİDİR

TP Düzce İl Başkanı Erdoğan Bıyık; Düzce’nin her geçen gün büyüyen işsizlik probleminin; eğer önlem alınmazsa, birçok ailenin ekonomik çöküntüye uğramasının, beraberinde boşanmaların, yeni icra dairelerinin ve sokak çocuklarının çoğalacağı bir şehir haline dönüşmesinin kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ifade ederek

“TSO Başkanının “Düzce de işsizlik problemini kabul etmiyorum.” “Sanayi doyum noktasına ulaşmıştır” açıklaması; TSO’nun lüks arabasıyla gezen, odanın her türlü kullanıma açık kredi kartı cebinde olan, harcırah cennetinde yaşayan, halkın, yoksulun, işsizin derdini dinlemeyen bir başkana yakışırdı” dedi.

 YOKSA KÖLE Mİ ARIYORSUNUZ

Bıyık TSO Başkanı Metin Büyük’ün işçinin seçici davrandığı şeklindeki açıklamasına da tepki göstererek” Sn. Büyük siz sanayi kuruluşlarında çalışacak işçimi arıyorsunuz,  yoksa patronlara köle mi arıyorsunuz?Tabiî ki işçi seçici davranacak.

Sizin kafanızdaki ne? ”Ne iş olsa yaparım anlayışı mı ?” şeklinde konuştu. Basın toplantısındaki açıklamalarını belgelere dayandıran  Erdoğan Bıyık,Türkiye ve Düzce’deki işsizliği İşkur’dan alınan ayrıntılı rakamlarla da destekleyerek  Büyük’e hitaben “Sn Büyük, sizi Düzce’de ekmek parası için kapı kapı gezerek iş arayan ve iş bulamayanların vicdanına havale ediyoruz” dedi.

 “YA MAKAMIN HAKKINI VER YA DA BIRAK “

 TSO Başkanı Metin Büyük’ün “%1 bile oy desteği olmayan bir parti mensubunu tanımam” şeklindeki sözlerine de cevap veren Bıyık ”Sayın Büyük  beni tanımadığını ifade etmiş. 6 yıldan beri Düzce’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden olan ASKF başkanını tanımıyorsunuz. Bir buçuk yıldan beri Düzce de tüm kadroları oluşmuş, binlerce üye sayısına ulaşmış Düzce halkının takdirini kazanan Türkiye Partisinin İl başkanını da tanımıyorsunuz.Uzun yıllardır iki şirketiyle TSO üyesi olan Erdoğan BIYIK’ı da tanımıyorsunuz, biz sizi istifaya davet ederek doğru bir iş yapmışız.

Çünkü siz üyelerinizi tanımıyorsunuz..İşinizi doğru yapmıyorsunuz. Bende bir sivil toplum örgütü başkanıyım hiçbir zaman ASKF başkanlığımla Parti İl başkanlığımı birbirine karıştırmadım.ASKF Başkanı olarak davet edildiğim hiçbir kürsüde siyaset yapmadım. Siz TSO başkanlığı koltuğunda oturarak maşallah her yere yetiyorsunuz.

Biz tarım ve turizmi destekliyoruz diye açıklama yapıyorsunuz.

Siz ticaret ve sanayiye bakın o işleri ilgililerine bırakın.” Şeklinde konuştu.

VE ŞOK BELGELER

TP İl başkanı Erdoğan Bıyık toplantı sonunda basın mensuplarını şok edecek birtakım belgeler göstererek Büyük hakkında ciddi iddialarda bulundu.

“Koltuk kişiye önem ve kariyer kazandırmamalı. Kişi oturduğu koltuğa, dürüstlüğü, bilgi, beceri ve önder insan kişiliğiyle değer katmalıdır.TSO başkanı örnek ve önder bir insan mıdır?TSO başkanı bilgi ve becerisiyle makamının hakkını verebiliyor mudur.?Bizim TSO başkanımız dürüst müdür?” diyen Bıyık “Bunları da belgelerle şu şekilde açıklamak istiyorum.Bu tartışmadan sonra başkanla alakalı bir dünya belge ve bilgi tarafıma ulaşmıştır.Mesela bir tanesi Sanık Metin Büyük’ün 1993 yılında  eski makine ve motorları yeniymiş gibi beyanname doldurmak suretiyle özel izne tabi bulunan bu tür eşyanın ithaline tevessül ettiği bilirkişi raporuyla anlaşılmış ve 1 yıl hapis ile 1buçuk milyar lira ağır para cezasına mahkum olmuştur.Yani yalan beyan ile ithalat yapmaya çalışmıştır.Değerli basın mensupları bu iş kim yapmış?Düzce TSO başkanı Sn. Metin Büyük. Bununla da bitmiyor. Sayın Büyük 2005 yılında TSO başkanlığına aday olduğunda bu suçla TSO başkanı olamayacağından adli sicilini arşivli alması gerekirken arşivli almamıştır. TSO genel sekreterini kandırmış ve ilk döneminde kanuni olmayan TSO başkanlığı yapmıştır. Aynı Metin Büyük 2008 yılında çıkan bir kanunla bu suçla beraber TSO başkanı olabileceğinden bu defa arşivli adli sicil almıştır. Bu belgelerle Metin BÜYÜK inandırıcılığını kaybetmiştir. Böyle bir başkanın Düzce’nin ne ticaretine nede sanayisine hiçbir faydası olmayacaktır. İşsizlik için söyledikleri olmasa bile, bu ortaya çıkan belgelerle Metin Büyük  artık onurlu bir davranış sergileyip istifa etmelidir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

BÜYÜK BUNDAN SONRA NE YAPACAK?

 Bıyık’ın açıklamaları gündeme bomba gibi düşerken tüm çabalarımıza rağmen TSO Başkanı Metin Büyük’e ulaşmamız mümkün olmadı. Başkan Büyük’ün iddialar karşısında istifa edip etmeyeceği merak konusu.

 

 

Haber tarihi: 08/02/2011
Haber Okunma: 1988
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: KAYA AİLESİNİN EVİNDE HÜZÜN DEVAM EDİYOR




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com