Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1830141
Aktif: 99
Bugün: 4296
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

KAŞIKOĞLU MUHALEFETE YÜKLENDİ: SİZİN KAÇ YÜZÜNÜZ VAR?


  Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla Düzce’deki muhalefet parti temsilcilerinin son günlerdeki söylemlerine ateş püskürdü. Kaşıkoğlu, AK Parti’yi iki yüzlülükle itham eden CHP’ye seslenerek, “ Sizin kaç yüzünüz var, gölge etmeyin başka ihsan istemez” dedi.

Bugün basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun gündeminde muhalefet partileri vardı. Geçtiğimiz Hafta sonu AK Parti’ye geçen Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç’a hayırlı olsun dileklerinde bulunan Kaşıkoğlu, MHP’nin “istifa değil ihraç” söylemine tepki gösterdi.

 Kaşıkoğlu, “Siyaseti biraz bilen ve gerçekten siyasetle uğraşan o tüzüğün kapağını biraz açan herkes bilecektir ki bir belediye başkanının ihracının, il yönetim kurulunun kendi kurulunda  alacağı bir kararla olmadığı açıktır. Ben bu açıklamayı yapan Abdullah Danışmaz’a bir teklifte bulunmak istiyorum. Eğer ihraç ettilerse bu ihraç kararını merak ediyoruz ve tüm kamuoyu ile birlikte görmek istiyoruz. Disiplin kuruluna ne zaman sevk ettiklerini,  hangi  kararı aldıklarını, merkez disiplin kurulu tarafından onanıp onanmadığını, tamamen kamuoyunu yanıltan bu bilgilerin  gerçeğini öğrenme hakkın hem kamuoyunun hem de bizlerin hakkı olduğunu ifade ederek kendisinden cevap bekliyoruz.” Dedi.

Çok yüzlülüğün ifadesi

9 eylül’de 89. Yıl dönümü kutlayan CHP kuruluş yıl dönümünde CHP merkez ilçe başkanı İlknur Başak Tütüncü’nün AK Parti’yi hedef alan açıklamalarını  esef verici olarak  nitelendiren Kaşıkoğlu, “ aynaya baksalar aynı yüzü görecekler dedi.

Kaşıkoğlu, “Çok yüzlüğün bir ifadesi olarak görüyorum. Bayrağımızın vatanımız ve bağımsızlığımız için kanlarını ve canlarını  hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizin Mehmetçiklerimizin üzerinden siyasi rant elde etme çabalarının bir tezahürü olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Bizleri birlik ve  beraberliğin bir tesisi olarak düzenlediğimiz sadece bir piknik vesilesi ile iki yüzlülük olarak suçlayanlar yaptıkları çirkinlikler ve ülkeyi tek parti döneminde içine düşürdükleri zorluklar nedeniyle aynaya bakmaya cesareti olmayanlar olarak ifade etmek isteriz. Zira bu kişiler aynaya bir baksalar, korkmasalar, ayna ile yüzleşmiş olsalar; Dersim’de çoluk çocuk, yaşlı genç demeden katlettikleri binlerce insanı görecekler. Yine siyasetin ötesine geçemeyen, korkan genel  başkanlarını ve siyasi parti temsilcilerini göreceklerdi. Adı “Çarkçı Kemal” ile özdeşleşen, yürüyen merdivenlere bile tersten binmeye çalışan, sabah farklı akşam farklı konuşan, kasetlerin üzerine basarak genel başkanlığa yükselen bir başkan göreceklerdir. BDP ile birlikte Hakkari’de ortak bir miting düzenleme noktasında  hiç çekinmeyen, hiçbir yerde Türk bayrağı bulunmadığı miting düzenleyen bir parti olduğunu göreceklerdir. Afyon’daki patlamaya 1 gün önce üst yetkili generallerden, subaylardan aldığı bilgiliye dayanarak sabotaj dediğini, bir gün sonra basının ısrarlı soruları üzerine “konu daha tartışılıyor” diyerek yine çark eden bir genel başkanlarını göreceklerdir.” Şeklinde konuştu.

Atatürk sizi CHP’de tutar mıydı?

CHP’nin Atatürk’ü dar bir çevreye mahkum ettiğini iddia eden Kaşıkoğlu, “Atatürk’e layık bir siyaset üretiyor musunuz?” şeklinde CHP’ye seslendi.

Kaşıkoğlu, “Sayın Tütüncü, önce mazinizi okuyun. Anlaşılıyor ki siz kendi partinizi kendi yakın tarihinizi öğrenememişsiniz. Öncelikle tek parti iktidarını bir gözden geçirin, tarihinizi bir öğrenin. Ulu önderimizin  büyük eserim diye ifade ettiği cumhuriyet ve CHP’yi ne hallere getirdiğinize bakın. Acaba “Büyük Eserim Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve CHP” diyen Ulu Önder Atatürk bugün aramızda olsa  sizi ve genel başkanınız bir gün bile parti de tutar mıydı?  Onu yüzde 20’lere mahkum eden, onu dar bir çerçeveye mahkum eden sizler, gerçekten Atatürk’e layık bir siyaset üretebiliyor musunuz? İşte hamasetle bu şekilde söylemlerle, şunu yaptık bunu yaptık gibi klişe söylemler yerine, madem terörün çözümüne bir katkı sağlayamıyorsunuz, mademki şöyle önerilerimiz var diyip de başbakandan aldığınız randevuda bile hiçbir çözüm önerisi getiremediğiniz sadece tespitlerden ibaret bir görüşmenin sonunca evet bunlar tespittir dedikten sonra sayın başbakanın ben 3 arkadaşımı şimdi görevlendiriyorum, sizde görevlendirin  derhal bu çalışmalar başlasın dediğinde, buna hemen gerek yok 2-3 ay sonra yaparız diyecek kadar bu olayı hafife alan anlayışın temsilcileri bugün acaba hangi hakla AK partiyi iki yüzlülükle suçlama cesaretini kendilerinde buluyorlar.” Dedi.

Gölge etmeyin başka ihsan istemez

AK Parti’yi iki yüzlülükle itham eden CHP Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü’ye seslenen Kaşıkoğlu, sert eleştiride bulundu.

Kaşıkoğlu, “Biz diyoruz ki “ gölge etmeyin başka ihsan istemez.” Biliyorsanız Allah aşkına şehitlerimiz ve onların kemikleri sızlamaması için bir Fatiha okuyun başka bir isteğimiz yok. Bir sürü çarkını saydık, akşam başka sabah başka konuşan bir genel başkan ve parti politikasını ifade etmeye çalıştım.  Ben sayamadım, Sayın İlknur Başak Tütüncü sizin ve partinizin kaç yüzü var acaba?” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Haber tarihi: 17/09/2012
Haber Okunma: 1711
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: TSO’ DA SEÇİM MARATONU BAŞLADI…




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com