Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1816558
Aktif: 48
Bugün: 4329
Dün: 2887
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

KAYA AİLESİNİN EVİNDE HÜZÜN DEVAM EDİYOR


Kaya ailesini evinde hüzün devam ediyor.

 

 

Düzce’de 2 Şubat Çarşamba günü trafik kazasında iki evladını kaybeden Kaya ailesinin evinde hüzün devam ediyor. Sevenlerinin yalnız bırakmadığı Kaya ailesinin evi taziye ziyaretleriyle dolup taşıyor.

 

Kaya ailesinin iki evladını alan kaza nasıl olmuştu.

 

D 100 karayolu kervan mevkiinde İstanbul’dan Ankara istikametine gitmekte olan Mustafa Seyis(63) idaresindeki 14 AK 088 plakalı otomobil sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu önce sol refüje çarptıktan sonra sağa doğru dönerek hızla yol kenarındaki bariyerlerin üzerinden yan yola uçtu. Ardından park halindeki bir TIR’ın dorsesine çarptıktan sonra Furkan Kaya’nın kullandığı bisiklete çarparak altına alarak sürükledi. Yaklaşık 10 metre sürüklenen araç toprak zemine çarparak durabildi. Meydana gelen kazada bisiklet sürücüsü Furkan Kaya(15) olay yerinde hayatını kaybederken, arkasında taşıdığı kız kardeşi Elif Kaya(8) ağır yaralandı. Olay Mahallinin hemen karşısında bulunan Özel Hayri Sivrikaya Hastanesi aciline kaldırılan Elif Kaya burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

 

Olay gününü anlatan acılı anne Hatun Kaya, oğlu Furkan ve Kızı Elif’in kendisine telefon ederek evde sıkıldıklarını ve yanına gelmek istediklerini söyledikleri belirterek,” O gün evde sıkılmışlar ve bana telefon ederek yanıma gelmek istediklerini söylediler. Önce gelin tamam dedim ama içime bir sıkıntı düştü ve evi tekrar aradım,”Gelmeyin içimde bir sıkıntı var.”dedim. Onlar beni dinlemeyip kız kardeşini de yanına alarak bisikletiyle yoldan karşıya geçip yanıma doğru geliyorlarmış. Kaza olduğunda ben beraber çalıştığımız insanlarla kaza yerine doğru bakıyorduk. Kendi çocuklarım olacağını nereden bilebilirdim ki. Sonra tanıyanlar polise bilgi vermişler orada birisi çocukların annesi burada çalışıyormuş tanıyan var mı deyince içime bir kurt düştü ve olay yerine gittim. Bakmaya çalıştım ama baktırmadılar. Sonradan öğrendim benim çocuklarım olduğunu ve yıkıldım o an. Bayılmışım, Hastanede sakinleştirmişler beni.” Diyerek ağlamaya başladı.

1974 yılında Trabzon, Sürmene ilçesinde Düzce’ye yerleşmek için gelen baba Ömer Kaya eşi Hatun Kaya ile 1995 senesi 14 Ekim tarihinde evlenmişler. Uzun süre bir inşaat firmasında usta olarak çalışan Baba Ömer Kaya’nın Hatun Kaya ile evliliğinden iki çocukları olmuş. 20 sene inşaat ustalığı ve 11 yıldır da satış elamanı olarak çalışan Baba Ömer Kaya(50) trafik canavarına kurban verdiği iki evladının resimlerine bakarak ağlıyor. Çocuklarının mezarına dua okuyabilmek için dahi zor gidebildiğini ifade eden Kaya,” Kendimi tutamadığım için gidemiyorum. Mezarlıkta onların yanında yatmak istiyorum.”dedi.

Kaya ailesinin evi taziye ziyaretleriyle dolup taşıyor. Her ziyaret ise acıları biraz olsun dindirmek yerine biraz daha katlıyor. Kaya ailesini iki çocuklarının ölümüne neden olan trafik canavarının en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorlar.

Trafik kazasında hayatını kaybeden Furkan Kaya’nın Cumhuriyet Lisesi birinci sınıfına gittiği ve okul haricinde de Mahalle camiinde müezzinlik yaptığını belirten baba Ömer Kaya,”Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.”derken gözyaşlarına hakim olamadı.

 

Anne Hatun Kaya oğlu Furkan’ın odasında bulduğu, şiir tarzında yazılmış cümleleri okudukça acılarının daha da arttığını ifade etti. Furkan’ın odasında bulunan ve Furkan tarafından kaleme alındığı öğrenilen cümleler ise şöyle.

“ İnsanı iki şey terk etmezmiş.. Gönlündeki yara, yanındaki ana.”

“Haykırdım ama isyan etmedim. Ağladım ama belli etmedim. Çaresizdim ama pes etmedim. Sensizdim ama asla senden vazgeçmedim.”

“Ne ölmek nefessiz kalmaktır, nede yaşamak nefes almaktır.”

“Yaşamak, sevilmeyi hak eden birine yaşamını harcamaktır.”

“Uyurken son, uyanınca ilk görmek istediğimsin.”

“Hayat bir sınavdır ama diğer sınavlara benzemez. Çünkü bazen yaptığın bir yanlış, tüm doğrularını getirebilir.”

“Son kez dokundum birlikte dokunduğumuz her şeye ve son kez kokunu içime çektim, bir ömür bana yetsin diye.” Kadınlar gariptir sevmeyeni bilmeyeni sever. Erkekler daha da gariptir sevmeyi bilmeyeni seven kadını sever.”

“Bil ki önemli değildir kaç kez yenildiğin. Unutma asıl önemli olan kaç yenilgiden sonra yeniden doğrulabildiğin.”

 

 

 

Haber tarihi: 08/02/2011
Haber Okunma: 4045
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: CUMAYER'İNDE İLKLERİN YAŞANMASINA DEVAM EDİLİYOR




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com