Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1829670
Aktif: 53
Bugün: 3469
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

FINDIK ALIMINDA ÜÇ YÖNTEM UYGULANACAK


Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, fındık alımında üç yöntem uygulayacaklarını söyledi.

FİSKOBİRLİK’in içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar süreci içerisinde ilk defa bu sezon daha iddialı fındık alım kampanyası gerçekleştireceklerini kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar; “Fiskobirlik olarak ekonomik sıkıntılar nedeniyle fındık alamıyoruz açıklamasında bulunsak, akıl almayacak kadar eleştiriler yapılır, fındık alacağız açıklamalarında bulunsak parası yok nasıl alınacak ifadeleri kullanılır. Bunlar her iki açıdan da doğrudur. Bugüne kadar da fındık alacağız dediğimizde fındığını getirip te alamadığımız olmadı. Ancak istediğimiz ölçüde sezona giremediğimiz de doğru. Fakat bu sezon daha çok iddialıyız, sezona hazırız ve imkana sahibiz.

Ancak fındık alımında üç yöntem uygulayacağız. Birincisi peşin olarak fındık alacağız ve piyasanın 20 kuruş üzerinde fiyat vereceğiz. İkincisi emanete fındık alacağız ve piyasada olduğu gibi üretici ne zaman isterse parasını alabilecek ve piyasadan 50 kuruş fazladan parası ödenecek. Üçüncü yöntem ise yarısı peşin yarısı ise alışveriş çeki halinde olacaktır.

Kampanyamızın açılmasından bugüne kadar FİSKOBİRLİK’in batı bölgesinden 10 ton fındık alındı. 160 kişi ise fındık vermek için sıra aldı. Üreticilerimizin fındık teslim etmeden önce özellikle peşin satacaksa önceden sıra alması gerekmektedir. Çünkü yapılacak ödemeler buna göre ayarlanacaktır.

Buradan şunu belirtmek istiyorum. Özellikle kurumun parası yok nasıl alacak diye eleştirilerde bulunanlar gelsin bir denesin. Fındık alabiliyor muyuz yoksa alamıyor muyuz” dedi.

Bazı siyasilerin açıklamalarını da değerlendiren Bayraktar; “Bazı milletvekillerimiz FİSKOBİRLİK’in piyasaya girmesini sabote eden açıklamalarda bulunuyor. Bu açıklamalar kesinlikle üreticinin menfaatine yapılan açıklamalar değildir. Aksine tüccarın işine yaramaktadır. FİSKOBRLİK, içerisine düştüğü zor durumdan kurtulmak adına bugüne kadar çok önemli şeyler yaptı. Başardı da bugünde piyasaya girecek peşin alacak kadar hazır durumdadır. Daha da iyi olabilmesi için ebetteki ticaret yapmak zorundadır. Ticaret yapmadan nasıl ayakta kalacak, nasıl kendini kurtaracak, nasıl borcunu ödeyecek. Bugün ticaret yapıp ta borcu olmayan bir kurum var mı olduğunu sanmıyorum” dedi.

 

 

Haber tarihi: 06/09/2012
Haber Okunma: 1604
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: FİSKOBİRLİK FINDIK ALIMINA BAŞLADI




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com