Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1816568
Aktif: 48
Bugün: 4339
Dün: 2887
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

BİR HİZMET MANZUMESİ


Sevgili Düzceliler;

1999 yılında iki büyük felaket yaşamıştık. Bu felaket nedeniyle hem evlerimiz, işyerlerimiz hem de gönüllerimiz, umutlarımız yıkılmıştı. Canlar kaybetmiştik. Yaralıydık, karanlığa gömülmüş, umutsuzluğun en derin sularında kalmıştık. Kulaç atacak gün yüzüne çıkacak gücümüz de yoktu. Bu umutsuzluk denizinde çabalamaya çalıştıkça vurgun yemiş, yine çabaladıkça en diplere, bilinmezlere savrulmuştuk. Felaketin acısını ta içimizde hissettik.  Ancak bu böyle olmamalıydı. Halkımızın geleceğini umutsuzluk karanlığına gömemezdik.  Buna razı olamazdık. Öyle ki bu Millet en zor ve en imkânsız şartlarda, yokluğun, çaresizliğin, umutsuzluğun, imkânsızlığın diplerinde dahi azmi, cesareti, imanı sayesinde kurtulmayı başarmış ve tarihimizde kurtuluş savaşı gibi destanlar yazmıştı. Kadını erkeği, genci, yaşlısı, çocuğu, delikanlısı velhasıl topyekûn Millet göğsündeki imanından aldığı güçle tarihe altın harflerle adını yazdırmayı bilmişti. İşte bu inanç sayesinde de Düzce’nin içinde bulunduğu bu umutsuzluk karanlığından çıkacak ve ilimizi modern, aydınlık bir Dünya kenti haline getirmeye, yaşanabilir bir şehir oluşturmaya kararlı ve azimliydik.

 Bu amaçla gece gündüz, yağmur, çamur, soğuk, sıcak, yaz kış demeden her ortamda mücadele etmeliydik. Halkımız yokluk içindeyken bize dinlenmek, oturmak, vazgeçmek haramdı.  İnsanca yaşam koşullarına ulaşmayan halkımızın bir ferdi dahi kalmayana dek bu inancımız ve mücadelemiz sürecekti.

BİR UMUT IŞIĞI YAKMALIYDIK

Karanlığa, yokluğa felakete mahkûm olacağımıza halkımız için bir umut ışığı yakmalıydık. Çok değil bir kibrit alevi kadar bir umut ışığı dahi bize yeterdi. Bir fidan yeşermeliydi bu topraklardan. Kim bilir belki bizim yaktığımız kibrit alevi şehrin modern ışıklarına dönüşürdü. Belki gün gelir diktiğimiz, yeşermesi için bir evlat gibi üzerine titrediğimiz fidan koskoca çınar ağacı olurdu. Belki de bir orman olurdu. O günlerde, o karanlık günlerde belki de bunlar hayaldi. Belki de imkânsız görünüyordu. Ama neden gerçekleşmesin di ki?  Hatta gerçekleşmemesi için hiçbir sebep yoktu. Dedik ya bir kibrit alevi kadar umut bize yeterdi. Bu umuda sarılacak, halktan aldığımız güç sayesinde şehrimizi öyle bir noktaya getirecektik ki, o zamanlar bütün bunların hayal olduğunu iddia edenler. “Olmaz” diyenler birer birer takdir edecekti.  Ama bizim tek istediğimiz hiçbir gücün,  hiçbir grubun iltifatı değil, tek amacımız halkımızın gönlünde küçücük de olsa bir yer edinmekti. Bu bize yeter de artardı.

KÜLLERİNDEN DOĞAN BİR KENDİN YENİDEN DİRİLİŞ DESTANI

2004 yerel seçimlerinde halkımız içinde bulunduğu umutsuzluk ve yokluktan silkinerek ilimizi modern bir şehir olma hayalini gerçekleştirmek gibi zor ama kutsal bir görevini bize verdi.  Hem de %64 gibi rekor bir güvenle. Halkımız şehrimizi bize emanet etti. Biz halkımızın bu kutsal emanetin farkındaydık. Görevimizin ve aldığımız sorumluluğun bilincindeydik.  Biz de halkımıza bu kutsal emaneti ve görevi en layıkıyla yerine getireceğimize söz verdik. Burası bizim memleketimizdi. Memleketimizi çok seviyorduk. Düzce halkının güvenine layık olmalı, halkımızın modern bir Düzce hayalini gerçekleştirmeliydik. Yılmayacak, geri adım atmayacaktık. Ne pahasına olursa olsun biz halkımıza verdiğimiz sözü tutmaya yemin etmiştik. Bu amaçla yola koyulduk… Düzce'yi karanlıktan, çamurdan, umutsuzluktan kurtardık. Sosyal belediyeciliğe, kültür sanata, çevreci bir anlayışla gelişen çağdaş kentleşmeye önem verdik. Düzce'yi yaşayan bir şehir yaptık. Her şeyi Düzceliler için yaptık. Görevi alır almaz ilk iş olarak İhtiyaçlarımızı sıraya koyduk. İlk sıraya ise Düzcelilerin beklentilerini koyduk. Gece gündüz demeden çalıştık. Masraftan kaçınmadık. Halkımızın refahı ve geleceği için ne lazımsa yapmaya çalıştık. İnandık, karar verdik ve başardık.

ZORUNLU DEĞİL TERCİH EDİLEN BİR YAŞAM ALANI

 Burada biz yaşayacaktık, çocuklarımız yaşayacaktı. Alt yapısı büyük ölçüde tahrip olmuş,  Yerleşim alanları dağılmış, Fiziki yapısı bozulmuş, Moral değerleri zayıflamış bir kenti yeniden yaşanılabilir hale getirmek için, adeta, 'Bir şehrin topyekûn ayağa kalkması için “Yeniden Varoluş” için, “ Düzce'nin Yeniden Yapılanması”nın planlamasını yaptık. AMACIMIZ, kısa vadede, öncelikli sorunlara cevap vererek, kentte yaşayan insanların su, yol, ulaşım, kentsel düzenleme gibi acil hizmetlerin yapılması; ancak uzun vadede, fiziki ve sosyal/kültürel değerleri ile çağdaş kalkınmış bir kentin koşullarını oluşturmaktı. Bir anlamda Düzce’yi ZORUNLU YAŞAM ALANI olmaktan ziyade ' TERCIH EDILEN BIR YAŞAM ALANI’ haline getirmekti.

ÇAĞDAŞ BIR KENT İÇİN NE GEREKİYORSA...

 Her hizmet birbiri ile bağlantılıdır. Alt yapının yapılmasında, geliştirilmesinde en önemli faktör, alt yapı unsurlarını bir BÜTÜN olarak değerlendirmektir. Yani, içme suyu, kanalizasyon, telefon, doğalgaz, elektrik gibi alt yapı hizmetlerini koordine bir şekilde ele almaktır. 5 yıllık hizmet dönemimiz içinde üstün ve özverili çalışmalar sonucunda, doğalgaz, içme suyu, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetleri önemli ölçüde tamamlanmıştır. Oluşturduğumuz ALT YAPI KOORDİNE MERKEZİ(AYKOME ) İLE alt yapı unsurlarını, yatırımları DİSİPLİN ALTINA ALDIK. Bu çok önemli projede ÖNEMLİ BİR BAŞARI SAĞLANDI.

Böylelikle önceden çok sık olduğu gibi YOLLARIMIZ, KALDIRIMLARIMIZ yap-boz haline gelmiyor. Bu şekilde alt yapı hizmetlerinin tümünün yatırım programlarını ve hizmetlerini bir merkez içine almayı başardık. Bu sistem sayesinde kanalizasyon, içme suyu, yağmur kanalları gibi belediye alt yapı hizmetleri ile doğalgaz, elektrik hatları gibi hizmetleri aynı merkezden koordine edilmesini amaçladık.

SAĞLIKLI, TEMİZ, YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN

Düzce sağlıklı bir şehir…  Çağdaş bir kent hayatı için ne gerekiyorsa yaptık. Düzcelilerin sağlıklı ve temiz bir hayat sürmesi için işe temelden başladık. Alt yapı olmadan üst yapının kurulamayacağını aklımızdan çıkarmadık. İlimize 90 km'lik kanalizasyon şebekesi, döşedik.  Düzce tertemiz olsun diye uğraştık! 

SU GİBİ AZİZ OLMAK

Düzce'nin su şebekesi artık ömrünü doldurmuştu. Kullanım değerini yitirmiş asbest boruların yerine daha sağlıklı, dayanıklı ve uzun ömürlü polietilen borular yerleştirdik. 30 km temiz su borusu döşedik. Düzce'nin suyunu içilebilir hale getirdik. Dönemimizde atık sorunu ortadan kaldırıldı. Çünkü Düzce tertemiz olsun diye uğraştık! Millet, su tasarrufu yaparken, su kıtlığı çekerken, halkımız suyunu kana kana içiyor. Düzce su şebekesinde 29 bin 265 metre asbest boru kullanılıyordu. Bunun ilk etapta 10 bin metrelik bölümü değiştirildi. Dönemimizde Sadece Atatürk Bulvarında 1660 metre, eski Bolu caddesinde 3300 metre su borusu değiştirildi. Üstelik bunlar bir yıl gibi bir süre içinde tamamlandı.

 

İSTANBUL’A BİR YUDUM SU

Düzce Melen Suyu Projesi Türkiye'nin en önemli projeleri arasında yerine aldı. Su kaynaklarının giderek daraldığı dünya gündeminde Düzce Türkiye'nin en büyük kentine su vermektedir. Büyük Melen Havzası, İstanbul'un gelecekteki su ihtiyacını karşılayabilecek en önemli kaynaklardan biri olarak görülmektedir.

DÜZCE NEFES ALDI

Doğalgaz da öncelikli hizmetlerimizden biri oldu. Öncesinde Düzce'de soluk almak mümkün değildi Depremler ve kentsel tasarım eksikliği yüzünden ortaya çıkan düzensiz yerleşim Düzce'nin ciğerlerini de tozla ve dumanla doldurmuştu 2004 öncesinde Düzce'de soluk almak mümkün değildi. Hava o denli kirliydi ki, Valilik tarafından ALARM verilecek hale geldi. Dönemimizle birlikte doğalgaz ihalesi gerçekleşti.

SEVDİKLERİNİZE GÜVENLE ULAŞIN DİYE

Düzce'yi çukurlardan, araçları ve insanları yıpratan, trafiği içinden çıkılmaz hale getiren yollardan kurtardık. Düzce'de artık trafik rahat, araçlar yıpranmıyor, insanlar yorulmuyor. 186 km yol yaptık. 85 cadde açtık. Ana yollarla, caddelerle sokakları ve kaldırımları aynı teknik ve estetik mantık içinde yeniledik. Düzce'de ulaşım kolay ve rahat olsun istedik. Düzce'nin ana arterleri, caddeleri başta olmak üzere, ara sokaklar ve hatta çıkmaz sokaklara kadar tüm yolları asfaltlandı. Düzce'nin yollarını çukurlardan, araçları yıpranmaktan kurtardık. Böylece Milli ekonomiye fayda sağladık. Halkımızın sevdiklerine daha güvenli ve daha rahat kavuşmasına yardımcı olduk. Söz verdiğimiz gibi.

AYAĞINIZIN ALTINA HALI DÖŞEYEMEDİK AMA…

 Düzce'nin kaldırım ve alan düzenlemelerinde doğal taş kullanılmaktadır. Bazalt ve granit türü doğal taşlar Düzce'nin sınırları içinde çıkarılmakta ve Düzce Belediyesine ait tesislerde işlenmektedir. 2004 tarihinden itibaren Düzce'nin ana caddelerinden, ara sokaklara Düzce'de yolların ve kaldırımların yeniden yapılandırılmasında bölgeden çıkan doğal taşlardan yararlandık.  Düzce Belediyesi'ne ait şantiyede aylık 1500 metrekare taş işleniyor. Türkiye'nin hiçbir yerinde, bu kadar kısa sürede içinde bu denli iş yapılmamıştır. Ana yollarla, caddelerle sokakları ve kaldırımları aynı teknik ve estetik mantık içinde yeniledik. Kaldırımların yeniden yapılandırılmasında bölgemizden çıkan doğal taşlardan yararlandık. Belediyemize ait şantiyede ayda 1500 m2 taş işledik. 190 bin m2 doğal granit, 93 bin m2 doğal taştan bordür döşedik.

FİDANLAR ÇINAR OLDU

Düzce'nin 'şehir imajı',  bir anlamda 'vitrini' niteliğinde değerlendirilebilecek, Kent Meydanı/Anıt park, yeşil alan ve parklar, çevre düzenlemeleri dönemimizde gerçekleştirilen önemli icraatlar içinde yer almıştır. Başta Uluslar arası ulaşım yolu olarak bilinen D100 karayolunda yapılan refüj ve kavşak düzenlemeleri, şehrin hüviyetini ortaya koyan kent giriş bulvarındaki refüjlerin yapımı ve ağaçlandırmalar 'Yeşil Düzce' imajını sergilercesine ortaya çıkarılmıştır. Depremlerden sonra Düzce'nin yeni yerleşim yeri olarak bilinen Kalıcı Konutlar bölgesi ile Merkez arasında ulaşımı sağlayan 'Bağlantı Yolunda' refüjlere ağaçlar dikildi.

DÜZCE'NİN IŞIKLI GECELERİ

Depremlerden sonra yıkılmakla kalmayan, karanlığa bürünen Düzce'de, aydınlatma çalışmalarına öncelik verdik. Yakınlarını, mallarını, umutlarını kaybetmiş hemşerilerimizi karanlıkta yaşatamazdık. Işıklar İçinde Yaşamak İsteyen Düzce’yi aydınlattık. Caddelerde ve havuzlarda yerden aydınlatmalar yaptık. Tertemiz olan sokaklarımız, kaldırımlarımız geceleri de iç açıcı bir görünüme kavuştu. Düzce ışıklar içinde yaşamayı hak etmiyor muydu? Düzce'ye ışık getirdik Bir kibrit tanesi ışığıyla başlayan umutlar yeşerdi büyüdü ve ilimiz ışıl ışıl aydınlık içinde oldu. Çünkü bize olan güvene layık olmalıydık. Umutları karanlıkta bırakamazdık. Çünkü biz Düzce'ydik. Düzce de biz. Bulvarlar ve ana caddeler başta olmak üzere tam 30 cadde ve sokakta tam 1520 adet aydınlatma direği diktik. Halkımız geceyi de gündüz gibi yaşasın diye. Güneşi kıskandırdık. Depremlerle birlikte karanlığa bürünen Düzce'de 'Aydınlatma' çalışmaları önemli projelerdendir.

DÜZCE'Yİ ÇİÇEKLERLE DONATTIK

Her mevsim çiçekler açan bir şehir ortaya çıkarmalıydık. Biz Düzce sevdalısıydık. Düzce'ye hizmete adamıştık kendimizi. Bu sevdamızı halkımıza anlatmak istedik. Bunun için de çiçekler ektik her yere. Yemyeşil Düzce projesi kapsamında 10 bin ağaç dikilmesinin ardından Düzce'yi çiçeklerle bezedik.  Düzce'ye bahar gelmesi umuduyla...

DÜNYADA MEKÂN AHRETTE İMAN

Düzce'nin birçok bölgesinde arsalar ürettik. TOKİ ile ortaklaşa arsalar üreterek binlerce konut yaptık.

Düzceliler yaşadığı şehirden mutluluk duysun diye… Yepyeni bir Düzce kurduk. Düzce'de orta ve uzun vadeli hizmet ve yatırım planlaması içinde en önemli yeri tutan ' Toplu Konut' ve 'Kentsel Dönüşüm' projelerinin ilk çalışmaları yine 2007 yılı içinde başlatılmıştır.

MODERN BİR HİZMET BİNASI

Düzce depremlerden sonra artık yepyeni modern 'Düzce Belediye Başkanlığı' binasına dönemimizde kavuştu. Eski Hükümet Konağı alanı üzerinde 6 dönümlük alan üzerine inşa edilen yeni hizmet binası Düzce Belediyesi'nin  'Prestij Binası' oldu. Yeni hizmet binası ile birlikte bölge halkına verilecek hizmet kalitesinin yükseltilmesi sağlanabilecektir. Belediye prestij binasının projesi çevresi ile birlikte ele alındı. Dolayısıyla hizmet binamızın bulunduğu alanda düzenlemeler yapıldı havuz projesi geliştirildi. Böylelikle Düzce'ye yeni bir kent alanı kazandırılmış oldu. Belediye Meydanı olarak adlandırılabilecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Tüm bu gelişmelerle birlikte Kentsel Dönüşüm için TOKİ ile işbirliği sağlanarak protokol yapıldı. Belediyemizin en önemli projeleri arasında sayılan Cami kebir Mahallesi alanında projelendirilen “Kentsel Dönüşüm Projesi” Düzce Belediye Meclisi'nce onaylandı. Kararla birlikte söz konusu alan Kentsel Dönüşüm alanı olarak ilan edildi. Tüm Türkiye'de uygulamaya geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesi Düzce'de de projelendirildi. Bunun için Düzce'nin merkezinde bulunan Cami kebir Mahallesi'nde 100 dönümlük alan belirlendi. Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilen bölgenin kuzeyinde yapımına devam edilen Ticaret ve Kültür Merkezi, doğusunda yer alan ve inşaatı tamamlanmak üzere olan Valilik binası, İl Halk Kütüphanesi,  kuzey doğusunda yapımı tamamlanan Anıt Park Meydanı ve güneyinde çevre Düzce Belediyesinin yapmış olduğu kentsel yenilenme çalışmaları kapsamında proje çalışmaları tamamlanmıştır.

KALICI KONUTLAR

Düzce'nin iki deprem sonrası yeni yerleşim bölgesi oluştu. Kalıcı Konutlar adı verilen bölgede nüfusun yaklaşık üçte biri ikamet etmektedir. Bu bölge inşa edilirken ne yazık ki doğalgaz şebekesi yapılmamış. Dolayısıyla kalıcı konutlar bölgesinde doğalgaz şebekesi açıldı ve bu nedenle de var olan asfalt yollar bozuldu. Düzce Belediyesi olarak bozulan yolların onarımı yapıldı. Unun dışında bu bölgelerdeki muhtarlarımız ile oturduk, sorunları belirledik. Alt yapısını hazırladık, asfaltladık, alanı düzenledik. Anons sistemini getirdik, her bölgede park ve bahçelerin bakımları yapıldı.

HER MAHALLEYE PARK

2004 yılında başlatılan projeyle her mahalleye park, bahçeler ve çocuk oyun alanları yapılması için çalışmalar dönemimizde başlatılmıştır... Bunun dışında şehrin ana caddeleri ile bulvarlarında da yeşil alan düzenlemeleri yapıldı. Şehre hangi noktadan giriş yaparsanız yapın bu değişikliği hissediyorsunuz. Tüm bulvarlarımızda, refüj ve yeşil alan düzenlemeleri yaptık.D100 üzerinde bu yönde çalışmaya ağırlık verdik. Soğancı, Çoban, Nezih Tütüncü Bulvarında ciddi düzenlemeler yapıldı... Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan ve şehir merkezinden D-100 Karayolu'na kadar orta refüjlerde gerçekleştirilen çevre düzenleme çalışmaları yapıldı. Düzce Belediyesi'ne bağlı ekipler soğuk havaya rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürdü ve tamamladı Güzel, temiz, geniş meydanlarımız olsun istedik. Düzce'nin kapıları geleceğe açılsın istedik.  İnandık ve başardık. O zaman hayal zannedilen şeyler bugün birer gerçek oldu. Düzce'yi çocuk bahçeleriyle, havuzlu parklarıyla yemyeşil yaptık. Sizin için yaptık.

MEYDANLAR ÇİÇEK AÇTI

Düzce'nin 'şehir imajı',  bir anlamda 'vitrini' niteliğinde değerlendirilebilecek, 'Kent Meydanı/Anıtpark' , yeşil alan ve parklar, çevre düzenlemeleri 2007 yılı içinde gerçekleştirilen önemli icraatlar içinde yer almıştır. Anıtpark meydanı Düzce'nin en cazip bölgelerinden biri haline geldi. Düzce'nin en önemli meydanı niteliğinde olan Anıtpark Meydanı kent kimliğine ve kentsel yaşama katkıda bulunacak şekilde düzenlendi. Anıtpark Meydanı içinde en göze çarpan bölüm ise İstanbul Caddesi üzerindeki havuzlu refüj oldu. Özel proje ile hazırlanan havuzlu refüj Düzcelilerin özellikle gün batımından sonra en fazla rağbet ettiği bölge oldu. Bronzdan yapılan ve kaidesi ile özel olarak yapılan Atatürk Heykeli de Anıtpark'ta yerini aldı. Gelişmiş kalkınma modellerinde 'Sosyal Belediyecilik' olgusu, toplumu oluşturan bireylerin; hastalıkta, gençlikte, yaşlılıkta, düşkünlükte ve refahta kendilerini ve geleceklerini güven içinde hissettikleri ihtiyaçları için belediyenin daima yanında olabildiği bir toplumsal yaşam sistemidir.

SOSYAL PROJELER

 Belediyemiz,  fiziki değişim ve yeniden yapılanmadaki hizmetlerle birlikte eş zamanlı olarak sosyal/kültürel projeler de üretmiş ve uygulamaya koymuştur. Bu amaçla belediye bünyesi içinde oluşturulan Sanat ve Bilim Akademisi, Düzce Belediyespor,  Derman,  Kadın Danışma Merkezi 'Gençlik Kurulu TOGEM, Dış İlişkiler Proje Ofisi tarafından sosyal, kültürel ve sportif etkinlik ve gelişim projeleri uygulanmıştır. Bu projelerden 7'sinden 70'ine kadar, cinsiyet farkı gözetilmeden tüm vatandaşlarımız yararlanabilmekte, mesleki becerilerini geliştirebilmekte,  ekonomik kazanımlar elde etmesi sağlanmıştır.

CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR

İnsan haklarını bir bütün olarak değerlendirerek, toplumun dayanışma ve gelişmesini sağlamak amacıyla kadın Meclisimiz, Kadın Danışma Merkezimiz ve Derman başta olmak üzere kadınlarımızın ekonomik ve sosyal gelişimleri için çeşitli projeler uyguladık. Kadınların sorunlarıyla ilgilenebilmek ve mağduriyetlerine yol açan sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla Düzce Belediyesi bünyesinde Kadın Danışma Merkezi kurduk.  Kadın Danışma Merkezi tarafından Düzce'de Kadın Sığınma Evi açıldı. Mağdur durumda kalan, şiddet gören kadınlarımızın barınma ve rehabilitasyonu sağlanmıştır.

İŞSİZE İŞ SAĞLADIK

Belediye içinde Derman kuruluşu faaliyet göstererek her yıl kurs döneminde yüzlerce insan, çeşitli branşlarda eğitim aldılar. Meslek Edindirme ağırlıklı bu kurslar nedeniyle özellikle bayanlarımız meslek sahibi oldular, el becerileri kazandılar. Bu uğraşılar onları hayata daha çok bağladı. Merkezin dışında gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucu Çakırlar'da da sosyal tesis açılarak kurs programı hazırlandı. Derman tarafından ge2008 yılında 27 branşta meslek edindirme kursları açıldı. Kültür-sanat zenginliğine sahip bir kent oluşturmak ve Düzce'nin sosyal ve ekonomik değerlerine yönelik projeler üretmek amacıyla Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Derman, Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), Sanat ve Bilim Akademisi, Gençlik ve Spor Kulübü, bando şefliği ve mehter takımı birimleri ile faaliyetlerini sürdüren kurum, toplam 22 alanda Düzcelilere hizmet sunmuştur.

KÜLTÜRE GEREKEN ÖNEMİ VERDİK

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü,  bilgi ve genel kültür yarışmalarından, tiyatro gösterilerine, anneler günü sünnet şölenine kadar birçok etkinliğe imzasını atarken, çeşitli fuar ve organizasyonlara da katılarak, hem Düzce'nin adını duyurmaya çalıştı, hem de faaliyetlerini ulusala taşıdı. Kültür sanat olmadan, sosyal etkinlikler olmadan bir kent gelişebilir mi? Gençlerinin, o kentte yaşayanların televizyonlarda, filmlerde gördüğü başka şehirlere özendiği bir kent başarıyla yönetilmiş sayılabilir mi? Konserler, konferanslar, sergiler düzenliyoruz. Sanat ve Bilim Akademisinde müzik, resim, tiyatro kursları açtık. Gençlerimize çağdaş hayatın seçeneklerini sunduk. Kadın Danışma Merkezi. Gençlik Kurulu. Meslek Edindirme Kursları. Toplu Sünnet Organizasyonu. Bahar Şenlikleri. Türkiye çapında Yağlı Güreş müsabakaları. Avrupa Birliği Proje Ofisi. Düzceli şehrinde mutlu olsun diye projeler ürettik, uyguladık.

YOKSULA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIK

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü, bünyesinde bulunan 7 birim ile birçok başarılı çalışmaya imza atıldı. Giyimden giyeceğe, gıdaya, her türlü alanda yardıma muhtaç kişilere destek verildi. Katkı sağlandı. Bunun için hayırseverlerden büyük destek sağlandı. Özellikle Ramazan ayında TOGEM'le binlerce kişiye ulaşma fırsatımız oldu. Düzce'de ihtiyaç sahiplerine her türlü giyecek, gıda, ev eşyası, çocuklara her türlü eğitim yardımı yapmak amacıyla Toplumsal Gelişim Merkezi bünyesine katan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, gıda ve ayakkabı başta olmak üzere binlerce aileye yardımda bulundu. Yapılan yardımlar TOGEM görevlilerinin yerinde görerek tespit ettikleri ihtiyaç sahiplerine verilirken, gerçek ihtiyaç sahiplerinin tespiti amacıyla ev kontrolleri gerçekleştirildi.

SANATA VE SANATÇIYA ÖNEM

 Sanat ve Bilim Akademisi sanat ve bilim dalında kendilerini kanıtlamış, kendi branşlarında ülkenin değişik üniversitelerinde konservatuar ve güzel sanatlar fakültelerinde yetişmiş sanatçıların birikimlerini topluma aktarmaları için kurulan Bilim ve Sanat Akademisi, 6-20 yaş arası çocuk genç topluluklarını sanat dallarında buluşturdu. Bu yaş gruplarının estetik zevklerini geliştirmek ve yaratıcı güçlerini ortaya çıkarmak amacıyla müzik, resim-heykel, şan ve tiyatro bölümlerinde eğitimler verildi.

SPOR

Kötü alışkanlıklar, televizyon ve internet bağımlılığı bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çocuklarımızı ve gençlerimizi tehdit eden baş edilmesi gerçekten zor problemler. Özellikle sağlıklı çevre, yeşil alanlar, sosyal etkinlik seçenekleri ve spor sahalarının olmadığı yerlerde tehlike daha da büyüyor. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz için sporun önemini biliyoruz. Sadece çocuklar ve gençler mi? Herkes için, spor alanları ve sahaları kurmayı önemsedik. Futboldan raftinge kadar hemen her dalda sporcu yetiştiren Belediyespor'u kurduk. Sağlıklı bir nesil için, sağlıklı bir toplum için Düzce'yi bir spor kenti yaptık. Sporcularımız Türkiye çapında derecelere giriyorlar. Düzce'de ilk kez Türkiye çapında yağlı pehlivan güreşleri düzenlendi. 2007 yılında ilk kez yapılan geleneksel yağlı pehlivan güreşlerinin 2008 yılında yapılan ikincisine büyük ilgi gösterildi. Bu güreşlere Kırkpınar'a katılmış birçok ünlü güreşçi katıldı. Ayrıca Türkiye çapında önemli müsabakalar için Düzce tercih ediliyor. Son alarak Türkiye Karate Şampiyonası ve Türkiye Avcılar Bayramı Düzce'de yapıldı. Bunun için Avcılık ve Atıcılık Federasyonuna bağlı, Türkiye'nin birçok yerinden yarışmacı Düzce'ye geldi.

YEYPAŞ

YEYPAŞ 22 Ekim 2004 tarihinde yaptığı olağanüstü genel kurulunda şirket sözleşmesinde değişiklik yaparak faaliyet konularını genişletmiştir. Bunun sonucunda da Düzce-Ereğli bölgesi 1.Kademe doğalgaz inşaatı için DERGAZ A.Ş. nin açtığı ihaleye girerek doğalgaz inşaat işini üstlenmiştir. YEYPAŞ bunun dışında organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Türk Telekom'a ait altyapıyı tamamlamıştır. Ayrıca İstanbul caddesindeki Parkometre uygulaması da YEYPAŞ'ın sorumluluğuna verilmiştir.

 İNTAŞ

(İnşaat Nakliyat Turizm Taahhüt Şirketi) özellikle 2004 yılında mermer üretim alanında makine ve ekipman yatırımlarına ağırlık verdi. Daha sonra kapasitesini iki katına çıkaran şirket bazalt taşı ve granit üretimine ağırlık verdi. Burada üretilen taşlar Düzce kaldırımlarına döşenmiştir.

Muhterem hemşerilerim,

9.yılına giren AK Parti iktidarında gerek Ülkemiz için gerekse de Düzce’miz için büyük başarılar, hizmetler gerçekleştirildi.  Gücünü sizlerden alan Başka Başbakanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti Hükümeti olarak halka hizmet Hakk’a hizmettir prensibiyle halkımızın refahı, mutluluğu için gece gündüz demeden çalıştı ve halkımızın bizlere verdiği görevin emanetin sorumluluğunu yerine getirmeye, halkımızın verdiği bu güvene layık olmaya çalıştı.

Düzce Halkının ise2004 yılında bizlere tevcih etmiş olduğu Düzce Belediye Başkanlığı görevini de aynı anlayış ve inançla yerine getirmeye çalıştık. Bu görevi alnımızın akıyla yerine getirmeye gayret ettik. Sabırla inançla, azim ve kararlılıkla altyapısı, çevre düzenlemesi, suyu, doğalgazı, kültür, sanat ve sosyal yaşamıyla bir Dünya Şehri olması için ne lazımsa yapmaya çalıştık. Düzce’nin zorunlu bir yaşam alanı değil, beğenilen, tercih edilen bir kent olmasına özen gösterdik. Görev süremiz boyunca her zaman vatandaşlarımızın yanında olduk ve onlara hizmet götürmeyi amaçladık. Gücümüzü sizlerden aldık. Sizlerin ve halkımızın bizlere desteği, katkısı bu gücü ve inancı verdik. Biz de bu güvenle, durmadan çalıştık. Gece gündüz demeden siz Düzceli hemşerilerimize hizmet ettik.

Sevgili Düzceliler,

Bildiğimiz gibi 12 Haziran Genel seçimleri hazırlıkları hızla devam ediyor.   Biz de halkımız için, sizler için Belediye Başkanlığımız dönemindeki yaptığımız hizmetleri referans göstererek. Ve “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” sözünden hareketle bu aşamada önce Allah’ın sonra partimizin ilgili karar organlarının ve sizlerin takdiriyle hizmete Milletvekili olarak devam etme duygusu gönlümden geçmektedir. Eğer nasip olur da bana sizleri Yüce Meclis’te temsil etme görevi verilirse tıpkı belediye başkanlığı dönemimde olduğu gibi aynı azim ve kararlılıkla, artan çaba ve gayretle hizmet etmeyi, ilimizin ve siz Düzceli hemşerilerimin geleceği için, çocuklarımızın güvenli, huzurlu ve refah ortamında yetişmesi için her türlü gayreti göstereceğime inanıyor ve kararı siz Düzce halkının gönlüne bırakıyorum.  Saygılarımla;

                                                                                                                             Mehmet Keleş

Haber tarihi: 30/01/2011
Haber Okunma: 1894
Haber Yorumları: 1


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: ÖLÜM ÜÇGENİNDEKİ SIR




Bu içeriğe yapılan yorumlar (1 Yorum)


1 - recep albayrak 01/03/2011

güneş balçıkla sıvanamaz...tüylerim diken diken oldu...bu kadar şey nasıl yapılabildi hala hayretler içindeyim...heralde hızır aleyhisselam hesabı bi yerlerden bi güç bi yardım geldiki şu an bakıldığında böyle şeyler değil 5 yıla 25 yıla sığdırmak zor olurdu heralde...




Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com