Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1829777
Aktif: 121
Bugün: 3646
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

KAYITLAR 23 TEMMUZDA


 

Eğitimi zorunlu ancak kesintili olarak 12 yıla çıkaran ve kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen sistem önümüzdeki öğretim yılında başlıyor. Veliler kayıtların açılmasını sabırsızlıkla beklerken, kayıtların 23 Temmuz’da başlayacağı bildirildi. Ancak velileri zor günler bekliyor. Yakınlarında ortaokul bulunmayan veliler öğrencilerini uzaktaki bir okula göndermek zorunda kalacak. 4+4+4 olarak bilinen sistem önümüzdeki öğretim yılında başlıyor.Yeni sisteme göre 30 Eylül 2012 tarihinde 66 ayını dolduran her çocuk e-okul sistemi üzerinden 1. sınıfa otomatik olarak kaydedilecek. Önceki yıllarda bu işlem, 1 Haziran'dan itibaren gerçekleştiriliyordu. Eğitim bölge ayrıştırma işlemi devam ettiğinden e-kayıt sistemi 23 Temmuz itibariyle açılmış olacak.Yeni eğitim öğretim yılında uygulanacak olan 4+4+4 sistemi nedeni ile öğrencilerin hangi okula gideceği konusunda karmaşa devam ediyor. Yeni sistemde, eski sistemde olduğu gibi öğrenciler adrese dayalı kayıt sistemine göre kayıt edilecek olmasına rağmen bazı okulların ortaokul, bazı okulların ise ilkokul olması nedeni ile çocuklarının hangi okula gideceği yönünde velilerin kafasında soru işaretleri oluştu. 

Okul İdarecileri adrese dayalı kayıt sistemine göre öğrencilerin ev adreslerine en yakın okullara kayıt edileceğini belirtirken, çalışmalarını tamamladıklarını ancak sistemin açılmamasından dolayı girişleri yapamadıklarını belirtti.Sisteme giriş yapamadıkları için öğrencilerin hangi okula gideceğini göremediklerini kaydeden Okul idarecileri önümüzdeki hafta içerisinde bu sorunun ortadan kalkmasını beklediklerini belirtiyorlar.

 Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt işlemleri ise 23 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceği belirtildi. Ancak kayıtların başlaması ile birlikte velileri de zor günler bekliyor. Son yıllarda uygulamaya konulan E-Okul sistemi tarafından tüm öğrencilerin adreslerinin bulunduğu en yakın okullara kayıt yaptırma zorunluluğu bazı bölgelerde sorun yaratıyor.Bazı mahallelerde orta öğretim okulunun bulunmaması nedeniyle öğrenciler başka bölgelerde bulunan okullara yönlendiriliyor. Ancak bu okulların bağlandığı bölgelere olan mesafe dikkate alınmadan sadece bölgesel olarak planlama yapıldığı için öğrenciler kendilerine daha yakın okullardan ziyade daha uzak mesafedeki okullara kayıt olmak zorunda kalıyor.

 

 

 

Haber tarihi: 07/07/2012
Haber Okunma: 1783
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: KARTAL’DAN UYARI




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com