Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1829365
Aktif: 120
Bugün: 2910
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Türk Milleti’nin Cesur Kanatları


Türk Milleti’nin Cesur Kanatları

TÜRK YILDIZLARI ve SOLOTÜRK ekibi Giresun semalarında yarın adrenalini yüksek akrobasi gösterilerine imza atacak. Pazar günü Liman Sahası’nda gerçekleşecek sesli sunum eşliğinde gösteriyi izleyen vatandaşlar daha fazla bilgi sahibi olabilecekler.

Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi TÜRK YILDIZLARI ve SOLOTÜRK ekibinin Giresun semalarında yaptıkları provanın ardından gözler Pazar günü saat 14:30’da yapılacak gösteriye çevrildi.

Gösteri Liman Sahası’nda yapılacak sesli sunum eşliğinde yapılacak. Gösteri hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların Liman Sahası’nda gösteriyi izlemeleri tavsiye edildi.

Gösteri ekibinde yer alan pilotların yanı sıra gösterinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için gece gündüz demeden çalışan bakım ve destek ekiplerinin de gösterilerde ki payı göz ardı edilmeyecek oranda büyük.

Giresunlu Kıdemli Üstçavuş Rahmi Topal’ın, gösterilerin Giresun’da gerçekleşmesi temennisi ve çabalarının ardından Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’in girişimi sonucunda Giresunlulara eşsiz bir gösteri sunacak olan TÜRK YILDIZLARI ve SOLO TÜRK ekibi yarın saat 14.30'da Giresun semalarında birbirinden renkli ve adrenalini yüksek gösterilere imza atacak.

Uçaklar gösterilerini Samsun Çarşamba Havaüssü’nden kalkış yaparak gerçekleştiriyorlar.

TÜRK YILDIZLARI

Türk Hava Kuvvetleri Hv.K.K. Hv.Org. Halis Burhan'ın direktifleri gereğince bir akrotim kurulması için 1992 yılında çalışmalara başlanmış ve Konya 3’ncü Ana Jet Üs 132nci Silah Taktikler ve Standardize Filo Komutanlığı bünyesinde bir akrotim kurulması için 11 Eylül 1992 tarihinde onay alınmıştır. Kuruluş ve inceleme çalışmaları hızla devam ederken 132’nci Filo bünyesinde dörtlü NF-5 kolundan oluşacak şekilde bir akrotimin kurulması emri de 7 Kasım 1992 tarihinde yayımlanmıştır.

18 Haziran 1993 tarihinde Ankara Akıncı 4ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda TÜRK YILDIZLARI akrotimi devlet büyükleri ve diğer konuklara dörtlü olarak ilk resmi gösterisini yapmıştır.

Bu gösteri ardından FİLO statüsü kazanan TÜRK YILDIZLARI dünyanın en genç süpersonik akrobasi takımı olarak kendinden söz ettirmeyi başarmıştır.

Ağustos 1993'te Eskişehir 1nci Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'nca uçak tadilat/boya faaliyetleri başlatılmıştır. Bu süreçte beşli ve altılı kol uçuşu eğitimlerine de başlanmıştır.

TÜRK YILDIZLARI akrotimine tahsis edilen 9 adet NF-5 ve 1 adet NF-5 B uçağında yapılan tadilat ve değişiklikler Temmuz 1994'te bitirilerek birliğine teslim edilmiştir.

2003-2004 Eğitim ve Öğretim yılında gösterinin etkinliğini arttırmak maksadı ile gösteri paketini 8'li kola çıkarmak maksadıyla çalışmalara başlanmıştır. TÜRK YILDIZLARI 8'li paket olarak ilk gösterisini 30.03.2004 tarihinde gerçekleştirmiştir.

TÜRK YILDIZLARI 200ncü gösterilerini 03.07.2004 tarihinde Rize halkına sergilemişlerdir.

134'üncü Akrotim Filo Komutanlığı şu anda bünyesindeki 10 pilot ile gösterilerine devam etmektedirler.

TÜRK YILDIZLARI Ekibinin Filo Komutanlığı’nı Hava Pilot Kurmay Binbaşı Ergin Dinç üstlenirken, Makinist ekip ise Uçak Bakım Kıdemli Başçavuş Sefa Karabacak komutasında özveriyle çalışıyor.

SOLOTÜRK

Türk Hava Kuvvetlerinin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan gösteri ekibidir. Gösteri uçuşları tek kişilik F-16 C Blok-40 uçağı ile icra edilmektedir. Gösteri uçuşları esnasında her iki kanat ucuna takılan duman gereçleri vasıtası ile beyaz renkli duman salınmaktadır. Uçak üzerine boya haricinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup diğer F-16 lar gibi her türlü göreve planlanabilmektedir. SOLOTÜRK pilotları gösteri uçuşları haricinde harbe hazırlıklarını sürdürmektedirler.

 

 

 

Haber tarihi: 24/05/2012
Haber Okunma: 1950
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: Bakan Fatma Şahin 'Çete Tarafından Dinlenme' İddialarına Cevap Verdi




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com