Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1829320
Aktif: 91
Bugün: 2839
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

AÇIKLAMALAR FİYATLARI ETKİLİYOR


FINDIK SEN Genel Başkanı Yaşar, önümüzdeki günlerde rekolte çalışmalarının ikinci ayağı olan Çotanak sayımlarının yapılmaya başlanacağını belirterek rekolte tahmini için kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını ifade etti.

Fındık Üreticileri Sendikası (FINDIK-SEN) Genel Başkanı Kutsi Yaşar, fındıkta rekolte tespitinin ilk ayağı olan karanfil sayımlarına göre ilgili bir çok kurum tarafından 2012 yılında oldukça yüksek rekolte tahminleri yapıldığını fakat bunun yanıltıcı olabileceğini ifade etti.

Fındığın çuvala girmeden rekolte hakkında kesin bir kanaate varmanın yanıltıcı olacağını ifade eden Yaşar, “Fındık üreticileri çok iyi bilirler. Rekolte çalışmalarının ikinci ayağı olan Çotanak sayımlarının yapılmaya başlanacağı önümüzdeki günlerde de rekolte tahmini için kesin bir şey söylemek mümkün olmayacaktır. İklim değişiklikleri, bize don, kuraklık ve geçtiğimiz günlerde cereyan eden fırtına gibi veya daha başka bir iklimsel sorunlar yaratabilir. Ama net olarak şu söylenebilir ki 2012 yılında beklenen yüksek rekolte gerçekleşmeyecektir.Burada fındığın ne kadar olacağı kadar Fındık rekolte tahminleri üzerinden yaratılan algı yanılsamaları da çok önemlidir” dedi.

AÇIKLAMALAR FİYATLARI ETKİLİYOR

Karanfil sayımı sonrası yapılan yüksek rekolte açıklamalarının ve beraberinde TMO stoklarındaki fındığı ihracatçılara vereceği haberlerinin de piyasa da fındık fiyatlarını hızla aşağıya çekerek 6,00 TL’nin altına kadar düşürdüğünü hatırlatan Yaşar açıklamasında şunlara yer verdi, “Nisan başlarında meydana gelen don hasarı ve sonrasındaki fırtına hasarı rekoltedeki beklenti ve tahminleri aşağıya çekince fındık fiyatları da 6,50 TL sına kadar çıkışa geçmiştir.Bu durumda 2011 yılında fazla ithalat yapan fındık alıcıları benzer senaryoyu 2012 de uygulayabilirler.Yıllarca uygulanan bu ve benzeri senaryolara karşı fındık üreticilerinin menfaatleri kollayacak şekilde kurgulanacak bir depoculuk anlayışını yaşama geçirmek kaçınılmaz olacaktır.Fındık da üretimin az geçekleştiği son yıllar adeta yol gösterici olmaktadır.Şüphesiz bu konuda çok uluslu gıda ve tarım şirketleri de kendi menfaatlerini gözeten bir lisanslı depoculuk üzerine çalışmaktadırlar.Şirketlerin bu hamlelerine karşı Fındık Üreticileri olarak adını ister Çiftçi Destekli ister Toplum Destekli isterse de Kamu Destekli diyelim Şirketlerin Lisanslı Depoculuk anlayışına karşı kendi depoculuk anlayışımızı ortaya koymamız gerekiyor.Bu da ancak fındık üreticilerinin yönetebildiği güçlü bir Fiskobirlik’le mümkün olacaktır.”

Haber tarihi: 09/05/2012
Haber Okunma: 1611
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: GAZİYE TÖREN YAPILACAK




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com