Yeni yılda yeni başlangıçlara hazır mısınız?
Yılbaşında sizi yavaşlatan yüklerinizden kurtulup kabuğunuzdan çıkmaya, risk almaya, yeni hedeflere doğru ilerlemeye hazır mısınız? Eğitim Danışmanı Barış Balcı, yeni yılın yenilenmek için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, yeni başlangıçlar ve hedefler için zihinsel olarak yeni yıla hazırlanmamız gerektiğini söyledi.
Eğitim Danışmanı Barış Balcı yeni yılın yenilenmek ve yeni hedefler belirlemek için doğru zaman olduğunu söyledi. Günümüzde her şeyin hızla yenilendiğini ve bazı şeylerin eskidiğini vurgulayan Balcı, çağa ayak uydurmak gerektiğini ifade etti.
Yeni yıla girmeden zihinsel olarak hazırlanmak gerektiğini kaydeden Balcı, “Yenilenmeliyiz. Aldığımız eğitimler var. Bu eğitimlerle birlikte bir kariyer planımız var, beklenti içindeyiz. Ancak bazı şeyler değişiyor ve geçerliliği kalmıyor.Onlardan kurtulmak gerekiyor. Çağın gerektirdiği koşullara uyum sağlamamız gerekiyor. Bazen kullandığımız yöntemler geride kalıyor. Yalnız verilenlerle yetinmek bizi sınırlıyor. Belki de şu an kullandığımız bazı eğitimleri ileride iş hayatında kullanma şansımız olmayacak. O zaman yeni donanımlara yeni becerilere sahip olmamız gerekecek” diye konuştu.
Eğitim Danışmanı Barış Balcı, yeni yıla hazır girmek. Gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmak için şu önerilerde bulundu:
Geçmişi geride bırakalım
Yeni yılda belki bazı alışkanlıklarımız, düşüncelerimiz, bazı tutumlarımız bizi daha iyi olmaktan alıkoyabilir. Ezberlerimizi bir kenara bırakarak, değişime ayak uydurmalıyız. Geçmişe takılıp kalmayalım. Bazı eski düşüncelerimizi geride bırakıp yeni düşüncelere açık olmalıyız. Çağa ayak uyduramadığımızda sistemin dışında kalabiliriz. Gelişmemizi engelleyen duygu ve düşüncelerimizi, alışkanlıklarımızı 2024’de bırakıp daha sağlam adımlarla ilerlemeliyiz.
Teknolojiye ayak uyduralım
Teknoloji durmadan değişiyor ve yenileniyor. Bunların oluşturduğu haz çok hızlı tüketiliyor. Duygularımızı kaybetmeden teknolojiden yararlanmamız gerekiyor. Çağın gerektirdiği koşullara ve sürece ayak uyduralım.
İletişim becerilerimizi geliştirelim
Bir takıma lider olmak veya bir takımın parçası olabilmek için iletişim becerilerimi geliştirmemizi gerekiyor. Bu eğitim hayatımızda bize öğretilen bir şey olmayabilir ama iş hayatımızda karşımıza çıkıyor. Hazırla yetinmek bazen yaşantımızı engelleyecek bir duruma dönüşebiliyor. Sorun çözme becerilerimizi geliştirmemiz gerekiyor. Aksi takdirde ileride iş hayatında sorunlarla karşılaştığımızda zorlanabiliriz.
Yaşadığımız problemler bizi canlı tutuyor
Yaşadığımız süreçte karşılaştığımız problemler bizim gelişmemizi sağlıyor. Zorluklarla sıkıntılarla birlikte büyüyüp ilerliyoruz
Zihni, beyni canlı tutmak gerekiyor. Bu bazen şehri değiştirmek, bazen iş değiştirmek, bazen etkileşimde bulunduğumuz insanları değiştirmek, ya da ilgi alanlarımızı geliştirmek, yeni hobiler edinmekle mümkün olabiliyor. Bunların hepsi ilk etapta insanı zorluyor. Ama yeni koşullara adapte olurken yaşadığımız süreç, karşılaştığımız zorluklar ve problemler bizi canlı tutuyor ve geleceğe hazırlıyor.
2025’den herkesin kendine göre istekleri beklentileri var. Hepimiz doğal olarak huzur ve sağlık istiyoruz ama unutmayalım ki yeni yılda karşılaştığımız sorunlar da gelişmemizi ve güçlenmemizi sağlayacak. Bu yüzden zorluklardan korkmadan ilerlemeliyiz.
Yeni hedefler belirle
Güçlü bir amaca hedefe sahip olup o hedefe ulaşmayla ilgili eylem üretmek çok önemli.İnsan bir hedefe ulaştığında onunla ilgili bir hazzı kalmıyor. Kazanımlar elde ettikçe yaşantımızdaki hazlar azalıyor. Bu nedenle yeni hedefler yeni amaçlar oluşturmamız gerekiyor. Bunu oluşturmadığımızda güne başlarken daha yılgın, daha isteksiz oluyoruz. Yolda kalmak, yolda olduğumuzu bilmek ve değişimin kaçınılmaz olduğubilinciyle hareket etmek çok anlamlı. Çünkü geçmiş geride kaldı onu değiştiremiyoruz ama geleceği şekillendirmek elimizde. Geçmişin tecrübesiyle geleceğe yönelik hazırlık yapmalıyız.
Yeteneklerimizi ve becerilerimizi kullanalım
Ne kadar zeki olduğumuzun, hangi yeteneklere sahip olduğumuzun bunları doğru kullanmadığımızda bir anlamı yok. Sistemli bir çalışma yapmadığımızda bunlar açığa çıkmıyor. Bu nedenle planlı ve sistemli çalışarak kendi içimizdeki gizli güçleri açığa çıkarmamız gerekiyor .
Risk al harekete geç
Zihnimiz her ihtimale karşı kötüye odaklı bir yapıya sahip. Sürekli “Ya bir aksilik olursa, ya sorun çıkarsa” diye düşünüyoruz. Bu da ister istemez bizi daha güvenli bir alanda tutuyor. Risk almalı, cesaret göstermeli, eyleme geçmeliyiz. Bu şekilde gelişip güçlenebiliriz. Kabuğumuzu kırmamız, kabuğumuzdan çıkmamız gerekiyor.Onun için okumak, öğrenmek, araştırmak ve kendi güçlerimizin farkında olmak önemi.
Aile ve çevreni ihmal etme
Yeni arkadaş kitleleri edinmek, bazı hobiler geliştirmek, zayıf yönlerimizi fark edip o yönlerimizi güçlendirmek ve bunun farkında olmak çok değerli.
Bilimsel araştırmalar günümüz insanının giderek yalnızlaştığını, bireyselleştiğini gösteriyor. Oysa mutlu bir yaşam sürdürebilmemiz için aile ilişkilerimize sosyal ilişkilerimize de dikkat etmemiz gerekiyor. Aile bağlarının, sosyal çevrenin güçlü olması çok değerli. Yeni yılda daha fazla etkileşimde bulunmalıyız. Yeni insanlar tanımak, yeni sosyal çevreler edinmek için çaba harcamalıyız..
Çevremizdeki insanlara karşı sorumluluklarımızı da unutmayalım. Sadece kişisel çıkarlarımız ve kazanç uğruna değil diğer insanların hayatına katkı sağlayacak projeler üzerine de düşünce üretmeli bunun için de çalışmalıyız.
Sevgi, dürüstlük, diğer insanların hak ve özgürlüklerine saygı göstermek bizi biz yapan değerler.
Haber tarihi: 11/12/2024
Haber Okunma: 71
Haber Yorumları: 0
BİR YILI DAHİ ARKADA BIRAKTIK | |
Nevzat Keleş-İle GERÇEKLER |
Kitabın Ortası | |
Saadettin Akbaş |
ÜÇÜNCÜ MEVKİDEKİLER | |
Aydın KOÇ |
İş hayatında başarı için 10 altın kural | |
Ayhan KURT |
BERAT GECESİ VE FAZİLETİ | |
MUSTAFA DUMAN |
Tasarım ve Programlama: Omnportal
e-mail adres
duzcegercek81@gmail
.com