Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1816545
Aktif: 50
Bugün: 4316
Dün: 2887
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Gümüşova Halkı Taş Ocağı İstemiyor


Gümüşova Muhtarlar Derneği'nin organize ettiği 'İlçemizde Taş Ocağı İstemiyoruz' konulu halk toplantısı yoğun bir katılım ile ilçe merkezinde gerçekleştirildi.
Gümüşova mahalle ve köy muhtarları; ilçede yapılması planlanan taş ocağı ile alakalı halkı bilgilendirerek, ocağın açılmaması için yaptıkları çalışmaları vatandaşlar ile paylaştılar.
Yapılan toplantıda halka hitaben konuşan Gümüşova Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Çavuş, öncelikle ev sahibi olarak katılımcılara hoş geldiniz diyerek, ilçenin bugünü ve geleceği için bir dönüm noktasında olduğunu belirtmiş ve ilçemizde kesinlikle taş ocağı açtırmayacağız demiştir.
Daha sonra söz alan Hendek Çukurhan Mahalle Muhtarı Taner Azun; ilgili maden şirketinin 2011 yılında da bölgeye gelerek taş ocağı açmak istediklerini belirtmiş, ancak dönemin muhtarlari olarak verdiğimiz mücadele sonunda almış oldukları ÇED raporunu iptal ettirdiklerini belirtmiştir.
Daha sonra söz alan çevre gönüllüsü Serdar Baba; Ocak için ruhsatlandırılan bölgenin ilçe merkezine ne kadar yakın olduğunu video ve fotoğraflar eşliğinde gösteren bir slayt sunumu yapmıştır.
Muhtarlar adına son olarak söz alan Yeni Mahalle Muhtarı Fehmi Enveş ise; ocağın açılması durumunda bırakın balkonumuzda sohbet etmeyi, hava almak için pencerelerimizi dahi açamayacağız diyerek, kesilecek olan ormanların sadece insanlar için değil tüm canlılar için bir yaşam kaynağı olduğunu belirtmiş ve 'yarın kıyametin topacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin' Hadisi Şerifi ile 990 dönüm yetişkin ormanı kesmeye niyeti olan şirkete tepkisini göstermiştir.
Gümüşova'da gerçekleştirilen toplantıya; Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, İyi Parti İl Başkanı Yunus Özer Ay, Ak Parti Gümüşova İlçe Başkanı Fatih Özcan, CHP Gümüşova İlçe Başkanı Hasan Altunbaş, MHP Gümüşova İlçe Başkanı Kadir Engin, Düzce Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Birol Aksu, Düzce Abhaz Kültür Derneği Başkanı İlhan Kıymet ve Sakarya Köyüme Dokunma Platformu Başkanı Mecdi Cengiz katılmıştır.
Programda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Özcan Dağıstanlı; buraya siyasi bir kimlik taşıdığı için değil, Düzce'yi seven, doğayı seven bir çevreci olarak katıldığını belirtmiş ve hep başka şehirlerden üzülerek duyduğumuz doğa katliamı haberlerinin artık ilimiz Düzce'ye geldiğini söylemiştir. Hukuki ve örgütlenme konularında her zaman Gümüşova Halkı'nın yanında olacağını belirten Dağıstanlı; olası taş ocağı açılışı durumunda sadece Gümüşova'nın değil tüm Düzce'nin olumsuz etkilenecegini belirtmiştir.
Halk bulusmasinda söz alan İyi Parti İl Başkanı Yunus Özer Ay ise; burada Gümüşova Halkı'na destek olmak için bulunmanın kendisi için asli bir görev olduğunu belirtmiş ve halka rağmen hiçbir şey olmaz, dayatılamaz demiştir. Toplantının halkın bilgilenmesi için çok güzel tertiplendigimi belirten Ay; süreç boyunca Gümüşova Halkı'nın yanında olacağını belirtmiştir.
Toplantıda söz alan Ak Parti Gümüşova İlçe Başkanı Fatih Özcan ise; böyle bir konunun sığ siyasete indirgenemeyeceğini belirterek, Düzce Milletvekilleri ile konuyu araştırdıklarını ve firmanın kurumlardan aldığı izin ve ruhsatları gözden geçirdiklerini belirtmiştir. Ocağın açılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Özcan, akşam düzenlenen toplantıyı Gümüşova'nın taş ocağı konuda bilgilenmesi açısından faydalı buluyorum diyerek sözlerini tamamlamıştır.
Köyüme Dokunma Platformu Başkanı Mecdi Cengiz ise; böyle bir halk buluşmasının yapılacağını duyduğu anda yola çıktığını ve her konuda Gümüşova Halkı'nın yanında olduğunu söylemiştir.
Cengiz konuşmasında; örgütlenmenin önemine değinerek, bölgedeki insanların ocak açılışına karşı her zaman tetikte olması gerektiğini belirtmiştir.
Toplantıda son olarak söz alan Yeşilyayla Köyü önceki Muhtarı Aykurt Özkurt ise; biz köyümüzde daha önce nasıl taş ocağı girişimlerini engelledi isek şimdide ilcemizde açılması planlanan taş ocağını engelleyecegiz demiştir.
Halk buluşmasına katılan çocuk, kadın, erkek, yaşlı çok sayıda vatandaş ise; ellerindeki pankartlarla taş ocağına tepki göstererek, ilçelerinde asla taş ocağı istemediklerini ve açılmasına asla izin vermeyeceklerini belirttiler.
Muhtarlar Derneği; süreçte bundan sonra izleyecekleri yolları vatandaşlara anlatarak, taş ocağı ile mücadelede vatandaşların kendilerine güvenmelerini istemişlerdir. Toplantıya katılan vatandaşlar ise hepbirlikte alkışlar eşliğinde muhtarlarına destek oldular.

 

 

Haber tarihi: 17/08/2024
Haber Okunma: 249
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Düzce TSO’da Güncellenen KOSGEB Girişimcilik Destekleri Anlatıldı
Sonraki: VALİ VE BAŞKAN İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com