BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           • Düzce CHP Millet vekili Talih Özcan'ın 30 Ağustos Mesajı   Tarihimizin en şanlı, en kutlu ve en onurlu zaferi 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan...           • ERCAN ÖZTÜRK'TEN 30 AĞUSTOS MESAJI   ÖZTÜRK, "7 DÜVELE KARŞI KAZANDIĞIMIZ BÜYÜK ZAFERİN ADIDIR, 30 A...           
İstatistikler
Toplam: 1792740
Aktif: 44
Bugün: 600
Dün: 1954
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

CHP Güzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı Gümüşova'da


 

CHP Düzce İl başkanı Özcan Dağıstanlı Gümüşova'da bir basın açıklaması yaptı.İl Başkanı Dağıstanlı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
Değerli Basın Mensupları ;
Şuan sizlere; CHP Gümüşova İlçe Başkanlığından ilçe başkanımız ile birlikte, ilçemizde açılması planlanan taş ocağı ile alakali olarak sesleniyorum.
2 temmuz 2024 salı günü Gümüşova ve Halilbey Köyü arasında D100 karayolu kenarında iş makineleri olduğunu fark eden köylüler, olay yerine giderek iş makinelerinin gelme maksadını sormuslardir.
Bölgede bulunan Aktiva Madencilik şirketi çalışanları; ellerinde çed raporu ve gerekli tüm izinlerin olduğunu belirterek, ilk aşamada 220 dönüm üzerinde, ardından ise 990 dönüm üzerinde bir taş ocağı açacaklarini belirtmişlerdir.
O sırada olay yerine giden CHP Gümüşova ilçe Başkanı Hasan Altunbaş, köy muhtarları ve halk olaya müdahale ederek, bölgede taş ocağı istemediklerini söylemiş ve ardindan iş makinelerini bölgeden uzaklaştirmislardir.
Olaydan sonra; bölgede en fazla etkilenecek olan Gümüşova Merkez Halkının ve ilgili köylülerin Ocak calismasi ile alakalı hiçbir bilgilerinin olmadığını farkeden CHP ilçe yönetimi, hızlıca harekete geçerek, halka bilgilendici broşür dağıtarak halkı taş ocağına karşı birlikte mücadele etmeye çağırmıştır.
Gümüşova Kamuoyu konunun ciddiyetini, Gumusova CHP İlçe Başkanlığının yaptığı çalışmalar ile öğrenmiştir.
Daha sonra yapılan çalışmalarla partimiz adına Hem Düzce İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne hemde bölgenin İSKİ Havzasında olması sebebiyle İSKİ ye itiraz dilekçeleri verilmiştir.
Yine CHP Düzce Milletveki Sayın Talih Ozcan'da konuya hassasiyet göstererek konuyu ulusal medyaya taşımış ve bölge halkının yanında olmuştur.
Ben CHP Düzce İl başkanı olarak, konuya gösterdiği ilgili ve çözüm odaklı yaklaşımları ile Gümüşova Belediye Başkanı Sayın Kenan Sübekci'ye, Gümüşova ve Hendek Muhtarlarina teşekkürlerimi sunuyorum. Belediye Başkanı Ocak açılışı ile ilgili konuyu duyduğu andan itibaren merkez ve köy muhtarları ile devamlı kontak halinde olarak konunun çözümüne katkı sunmaya çalışmıştır.
Aldığımız son haberlere göre; Düzce Valiside konuya müdahil olarak, İl çevre Müdürü ve ilgili diğer kurumlar ile konunun halkın lehine sonuçlanması için çalışmaya başlamıştır.
Biz CHP Düzce İl Başkanlığı olarak; alınmış olan Çed raporu ve diğer izinlerin iptali gerçekleşen kadar konunun takipçisi olacağız.
Aynı zamanda İSKİ yetkilileri ile görüşerek, İSKİ Havzasında bir taş ocağı açılmasının önüne geçeceğiz.
Başlatılacak olan hukuki mücadelede taraf olarak mahkeme sürecini yakından takip edeceğiz.
900 dönüm yetişkin ormanın kesilmesi ile ilçenin hava sıcaklığının çok artacağı, patlatilacsk dinamitler ile insanlarımızın oksijen yerine toz soluyacagi, içme suyu kaynaklarimizin kirlenecegi ortada iken bu çevre katliyamina sessiz kalmamız mümkün değildir.
Bu konuyu hassasiyetle takip eden Valimize teşekkür ediyoruz.

 

 

Haber tarihi: 18/07/2024
Haber Okunma: 108
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Düzce TSO Yönetiminden Eski Başkanlara Vefa Ziyareti
Sonraki: Küçücük yerde neredeyse herkes milyoner! Vergi alınmıyor, işsizlik nedir bilen yok




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com