CHP’Lİ ÖZCAN’DAN HAZİNE BAKANINA FLAŞ SORULAR !!!   CHP Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Talih Özcan, ...           • “Gözlerinizi UV ışınlarından koruyun”   Gözlerimizin, zararlı UV ışınlarına maruz kaldığında ciddi zararlar görebileceği...           • “Gözlerinizi UV ışınlarından koruyun”   Gözlerimizin, zararlı UV ışınlarına maruz kaldığında ciddi zararlar görebileceği...           • ÜNİVERSİTEDE YAZ OKULU BAŞLADI ÇOCUKLAR İÇİN DOLU DOLU YAZ ETKİNLİKLERİ MİNİKLER MUTLU, AİLELER MUTLU Düzce ...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN YAKIN MARKAJ PROJELERİ BİZZAT TAKİP EDİYOR ULAŞIM HAREKET MERKEZİ İNŞA EDİLECEK Düzce Belediye ...           • AK PARTİ HEYETİNDEN MHP'Lİ BELEDİYELERE ZİYARET c AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce İl Başkanı Has...           • Nijerya Heyeti’nden Düzce Üniversitesi’ne Ziyaret   Uluslararası çalışmalar alanında iş birliklerini geliştirmek ve güçlend...           • BASIN AÇIKLAMASI    Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü tarafından, ilimiz saklı kal...           • Gündem Gümrük Müdürlüğü   Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Düz...           • 24 SAATTE 8 ANIZ YANGINI   AKINLAR’DA ANIZ YANGINI FELAKETE SEBEP OLUYORDU! VATANDAŞLARI BİR KEZ DAHA UYARDILA...           
İstatistikler
Toplam: 1674911
Aktif: 36
Bugün: 184
Dün: 3446
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

CHP’Lİ ÖZCAN’DAN HAZİNE BAKANINA FLAŞ SORULAR !!!


 

CHP Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Talih Özcan, Hazine ve Maliye Bakanının açıklamalarını meclis gündemine taşıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Özcan, bu tartışmaların açıklığa kavuşturulması için Hazine Bakanlığının cevaplaması istemiyle TBMM’ne yazılı soru önergesi sundu.
1 TRİLYONLUK DEPREM BÜTÇESİ BUHAR OLUP UÇTU MU?
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Temmuz 2024 tarihinde katıldığı bir televizyon programında, yurt dışı çıkış harcı ücretlerinin, gelecek yeni vergi paketiyle artırılmasından elde edilecek gelirin, geçen yıl meydana gelen 6 Şubat depremlerinin yarattığı tahribatı düzeltmek için kullanılabileceğini açıklamasında bulundu. Bunun üzerine geçmişte de yaşanan deprem vergileri tartışmaları yine alevlendi. Konuyu hiç vakit kaybetmeden meclis gündemine taşıyan Özcan, 2024 yılı bütçesi oluşturulurken deprem için 1 Trilyon Liralık ödenek ayrıldığını ve meclisten geçtiğini hatırlattı. Özcan, ekonomi uzmanları deprem için ayrılan bütçeden 5 ayda yaklaşık 111 milyar lira kullanıldığını belirtiyorlar dedi ve şöyle devam etti: Ayrılan 1 trilyon liranın 111 milyarı kullanıldığına göre geriye hala çok büyük bir deprem bütçesi kalıyor. Bu bütçenin kalan kısmı eğer harcanmadıysa, depremler için yurtdışı harçları kullanılarak kalan bütçe neden başka kaynaklarla desteklenmek isteniyor anlaması zor. Kalan deprem bütçesi buhar olup uçmadıysa nereye harcandı, halkımız bunu bilmelidir.
ŞİMŞEK GEÇMİŞTEN DERS ÇIKARMAMIŞ
uğunu iyi biliyorum. Allah bir daha milletimize bu acıları yaşatmasın. Ancak, göz göre göre aynı hataları yapmak da kabul edilebilir değildir. AKP iktidarı, Cumhuriyetin 100. yılında bize hala deprem vergilerinin akıbetini sorgulatıyor. Geçmişten ders çıkarılmadığı çok açık. Umarım sorduğum sorulara şeffaflıkla yanıt alabilirim ve halkımızın kafasındaki tüm soru işaretleri giderilmiş olur.1999 depreminden sonra çıkarılan vergiler neticesinde yaklaşık 46 ile 48 milyar liralık gelir elde edildiğinin altını çizen Özcan, toplanan bu deprem vergilerinin nereye harcandığı konusu 2010 yılında kamuoyunda büyük tartışmalara neden olmuştu dedi. 2011 yılında 644 kişinin hayatını kaybettiği Van depremi sonrasında tartışma yaratan bu sorunun yeniden gündeme geldiğini belirten Özcan, dönemin yine Hazine ve Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek’e bir canlı yayın programında sorulması üzerine Şimşek’in verdiği yanıtını hatırlattı. Şimşek “deprem vergileri nerede?” sorusuna “Bu paralar, sağlık harcamalarına, duble yollara, demiryollarına, havayollarına, çiftçimize, eğitime gidiyor.” yanıtını vermişti. Özcan şöyle devam etti: “Biz deprem ülkesiyiz. Son 25 yılda çok büyük depremler yaşadık, çok canlar kaybettik. Şehirlerimiz yıkıldı. Ben de bir depremzedeyim ve o acıların ne demek olduğunu iyi biliyorum. Allah bir daha milletimize bu acıları yaşatmasın. Ancak, göz göre göre aynı hataları yapmak da kabul edilebilir değildir. AKP iktidarı, Cumhuriyetin 100. yılında bize hala deprem vergilerinin akıbetini sorgulatıyor. Geçmişten ders çıkarılmadığı çok açık. Umarım sorduğum sorulara şeffaflıkla yanıt alabilirim ve halkımızın kafasındaki tüm soru işaretleri giderilmiş olur.

 

Özcan’nın yönelttiği sorular şu şekilde:
2024 yılı bütçesi oluşturulurken deprem için ayrılan 1 Trilyon Liralık ödeneğin ne kadarı, hangi kalemler için kullanılmıştır? Bu ödenekten geriye ne kadar kalmıştır?
Deprem için ayrılan bu bütçenin büyük kısmı hala duruyorsa, neden yurtdışı çıkış harçlarından toplanacak vergilerle deprem için kaynak yaratmak amaçlanmaktadır?
Deprem için ayrılan bu bütçenin kalan kısmı yine “sağlık harcamalarına, duble yollara, demiryollarına, havayollarına, çiftçiye ve eğitime” mi kullanılacaktır? Bu kalemler için harcanmayacaksa eğer bu bütçenin kalan kısmını nereye harcamayı planlıyorsunuz?

 

 

Haber tarihi: 02/07/2024
Haber Okunma: 29
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Sonraki: “Gözlerinizi UV ışınlarından koruyun”




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com