24 SAATTE 8 ANIZ YANGINI   AKINLAR’DA ANIZ YANGINI FELAKETE SEBEP OLUYORDU! VATANDAŞLARI BİR KEZ DAHA UYARDILA...           • ISO ilk 500’de 7 Düzceli Firma   İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl düzenli olarak açıkladığı Türkiye...           • TALİH ÖZCAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ, SÖZÜNÜ TUTTU!   CHP Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Talih Özcan, 4 Haziran&...           • BASIN DUYURUSU* Düzce Valiği bir basın bildirisi yayımladı.Yayımladığı basın bildirisinde şu ifadelere yer ve...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJI Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Babalar Günü nedeniyle bir kutlama...           • Düzce Valisi Selçuk Arslan'ın Kurban Bayramı mesajı ...           • Düzce Protokolünden Düzce’ye Gelsene Kampanyasına Destek Yağdı Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, D&uum...           • Akaryakıt Sektörünün Gündemi Kaçak Mazot ve Sahte Fatura Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 6. Meslek Komitesi’nin organizasyonuyla Düzce’...           • CHP Parti Meclisi Üyesi Ecevit Keleş’in Babalar Günü Mesajı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan ...           • DÜZCELİLERE BAYRAM MÜJDESİ   OTOBÜSLER BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ   Düzce’de Kurban Bayramı s&...           
İstatistikler
Toplam: 1658754
Aktif: 65
Bugün: 4268
Dün: 3289
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

24 SAATTE 8 ANIZ YANGINI


 

AKINLAR’DA ANIZ YANGINI FELAKETE SEBEP OLUYORDU!

VATANDAŞLARI BİR KEZ DAHA UYARDILAR

“RÜZGARLI HAVADA VE ATEŞ YAKARAK BAHÇE BAKIMI YAPILMAZ”

 

Düzce’de 24 saat içinde 8 anız yangını meydana geldi. Akınlar Mahallesi’nde yaşanan ve 25 dönümlük araziyi küle çeviren yangın üzerine Düzce İtfaiyesi vatandaşlara çağrıda bulundu. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burak Coşkun ve itfaiye ekipleri anız yangınlarının sonuçlarını acı bir örnekle gösterirken, bahçe bakımında kesinlikle ateş yakılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Düzce İtfaiyesi, 24 saat içinde şehrin çeşitli noktalarında meydana gelen 8 anız yangınına müdahale ederek söndürülmesini sağladı. Akınlar Mahallesi’nde dün meydana gelen ve 25 dönüm alanı etkileyen yangın ise 6 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının gece boyunca ve ertesi gün de devam ettiği yangın bölgesine giden İtfaiye Müdürlüğü’nden sorumlu Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burak Coşkun, yaptığı açıklamada anız yakmanın risklerinden bahsederek, vatandaşlara çağrıda bulundu.

Coşkun, bahçe bakımında ateş yakılmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Akınlar Mahallesi’nde çıkan yangın 25 dönümlük bir araziye yayıldı. Vatandaşlara ait 2 dönümlük buğday tarlası ve 1 dönüm fındık tarlası da kısmen zarar gördü. Bu olayda herhangi can kaybı ve yaralı bulunmamaktadır. Düzce Belediyesi İtfaiyesi öncülüğünde birim müdürlükleri, İl Özel İdare, Gölyaka, Kaynaşlı ve Orman Yangın ekiplerinin 29 personel, 18 itfaiye aracı ve 4 iş makinesi ile müdahale ettiği yangın, 6 saat içinde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız hala devam ediyor. Vatandaşlarımıza bu gibi olaylara neden olan anız yangınları ile alakalı uyarıda bulunmak istiyoruz. Bahçe temizliği sonrası ya da sebepsiz yere dökülen atıkların temizlenmesi için yakılan ateşler böyle üzücü olaylara sebebiyet vermektedir. Bu konuda vatandaşlarımızın daha dikkatli ve duyarlı olmalarını rica ediyoruz.”

“KÜÇÜK BİR KIVILCIM BÜYÜK BİR YANGINA DÖNÜŞEBİLİR”

Düzce Belediyesi İtfaiye Amiri Mehmet Caner Polat da yapılan çalışmalardan bahsederken, bahçe bakımlarında ateş yakılmasının nelere sebep olabileceğini anlatarak, dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı: “Öncelikle müdahaleye destek olan itfaiye teşkilatlarına ve kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. Anız yangınları toplumumuzun çok önemsemediği, ancak büyük felaketlere sebep olan olaylar. Bahçe bakım ve temizliklerinde ateş yakılmaması gerekiyor. Bakın bugün rüzgar var, bu rüzgar küçük bir kıvılcımın büyük bir yangına dönüşmesine neden olabilir. Dün aynen böyle oldu. Araçlardan izmarit atılmasından tutun, sobadan çıkan külü dökmeye kadar bunlar yangına sebep olabilir. 25 dönüm bir arazi ve vatandaşlarımıza ait tarlalar bu yangından zarar gördü. Burada dikkat etmemiz gereken şey; önce yangına müdahale ve yangın önleme eğitimleri almak. Biz eğitim vermeye hazırız. Sürekli vatandaşlarımıza eğitim veriyoruz zaten ve bunu ücretsiz yapıyoruz. Bizden eğitim talep etsin ve eğitim verelim. Böylece hem kendisini, hem de çevresini risklerden korusun.”

“AÇIK ALAN YANGINLARININ EN BÜYÜK NEDENİ BEŞERİ HATALAR”

Açık alan yangınlarının çok zor kontrol altına alındığını, doğal denge ve hava kalitesini, hatta yaşamı yakından tehdit ettiğini aktaran Polat, yangın riskinden kaçınmak için yapılacakları ve müdahale süreci ile ilgili bilgiler de paylaştı. Polat açıklamasında şunları söyledi: “Vatandaşlarımızdan ilk önce şunu istiyoruz; bilinçli davransınlar, bahçe bakımlarını zamanında yapsınlar, yangına sebebiyet verecek risklerden kaçınsınlar. Orman yangınlarının en büyük sebebi, hatta yüzde 98’i insan hatasıdır. Piknik alanlarında duyarsız davranışlar, açıkta ateş bırakmak, cam atıklar bırakmak, araçlardan atılan sönmemiş sigara atılması, en büyük sebeplerdir. Bu gibi durumlar şehrimiz, ülkemiz, hatta insanlığın geleceği açısından çok önemli. Aynı zamanda doğamızı da kirletmeye sebeptir. Burada da dün birçok canlı zarar gördü. Bu ekosistemimizi etkiliyor. Yangın hava kirliliğine de sebep oluyor. Yangın durumu ile karşılaştıklarında öncelikle 112’yi arayacaklar. Açık alan yangınlarını vatandaşların kendi imkanları ile söndürmeleri pek mümkün değildir. Çok hızlı yayılır ve hayati tehlike yaratabilir. İhbar verirken; doğru konum paylaşmak, olayı doğru şekilde yetkili kişilere aktarmak önemlidir. Daha sonra kendilerini güvenli alana götürmeleri gerekiyor ve tabii ki olayı çevreye duyurması gerekiyor ki hiç kimse afetten zarar görmesin.”

Haber tarihi: 25/06/2024
Haber Okunma: 38
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Sonraki: ISO ilk 500’de 7 Düzceli Firma




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com