CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: AKP'li Düzce Belediyesi’nin İştiraki BELKA A.Ş’nin 5 Milyon TL'yi Aşan Vergi Yüzsüzlüğü Asla Kabul Edilemez!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, AKP'li Düzce Belediyesi’nin ...           • ZABITA İHBARI ANINDA DEĞERLENDİRDİ MARKETTEKİ GÜVELENMİŞ GIDALAR TESPİT EDİLDİ TUTANAK TUTULDU, İL TARIM VE ORMAN MÜDÜ...           • CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: İsmet İnönü’nün Adının Silindiği Millet Bahçesi’nde Halk Soyuluyor: Beltur’un Fahiş Fiyatları Asla Kabul Edilemez!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: İsmet İnönü’nün A...           • CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: Bahçeli'nin Sözleri, AKP’nin Eski Açılım Sürecini Hatırlatıyor!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, MHP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı or...           • CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: Düzce İl Kongresi'nin Üzerinden Bir Yıl Geçti!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, CHP Düzce İl Kongresi’nin &u...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN GÖRME ENGELLİ BİREYLERE ZİYARET   BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER VE GÜVENLİK GÜNÜNDE ANLAMLI BULUŞMA ...           • ARAÇ BAKIM VE TAMİRLERİ ÖZ KAYNAKLARLA YAPILIYOR DÜZCE BELEDİYESİ TASARRUF SAĞLIYOR  Düzce Belediyesi bünyesindeki hizmet ara&...           • Düzce Üniversitesi’nden Sanayi Kuruluşlarıyla Eğitim İş Birliği Protokolü Düzce Üniversitesi, TB SewtechTurkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile &ldq...           • Yörex Fuarında Düzce Birlikteliği Başarıyı Getirdi Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, 13. Yörex Y&oum...           • CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: Türkiye’nin Geleceği İçin 81 İl Başkanı Olarak Muğla'da Bir Araya Geldik! CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, 11-12-13 Ekim 2024 tarihlerinde CHP Muğla İl Başk...           
İstatistikler
Toplam: 1924613
Aktif: 19
Bugün: 918
Dün: 1142
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

BASIN DUYURUSU*


Düzce Valiği bir basın bildirisi yayımladı.Yayımladığı basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi.

''Ulusal, yerel haber kanalları ile bazı sosyal medya mecralarında İlimiz Akçakoca İlçesinde “Marmara’dan sonra Karadeniz’de de görüldü”, “Karadeniz’de müsilaj yayılıyor” şeklinde haber ve iddialara ilişkin 17.06.2024 tarihinde Düzce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Düzce İl Tarım Orman Müdürlüğü ekiplerince yerinde inceleme yapılmıştır.
Yapılan incelemede, haberlere konu edilen videolarda görülen köpüklenmenin önemli ölçüde kaybolduğu, deniz suyunun berrak olduğu, deniz yüzeyinde yer yer köpük kümelenmeleri bulunduğu, suda koku bulunmadığı gözlemlenmiş, su sıcaklığı 23.7°C, Ph:7:44, hava sıcaklığı 27°C olarak ölçülmüştür. Uzmanlardan oluşan ekiplerimizce durumun iddia edildiği gibi müsilaj olmadığı değerlendirilmiştir.
Konu ile ilgili Düzce Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih TAŞPINAR ve ekibinin yaptığı incelemede de Akçakoca sahilindeki *görüntülerin müsilaj olmadığı*, bunun hızlı bir şekilde çoğalan ve akabinde kısa süre sonra ölen algler nedeniyle olduğu, bunların ortamdaki yüksek sıcaklık ve yüksek besin maddesi ile alakalı olarak oluştuğu, nihayetinde denizde yüzey aktif madde, benzeri yağ ve proteinlerle parçalanıp bunun da denizde köpürmeye neden olduğu ifade edilerek, deniz suyu numunesi alınarak laboratuvarlarda analiz yapılması gerektiği vurgulanmıştır.
Tüm şüphelerin ortadan kaldırılması için her iki müdürlüğümüz tarafından ileri tetkik amaçlı su numuneleri alınarak, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği gereğince incelenmek üzere TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezine, bakteriyolojik ve ağır metal analizi yapılmak üzere Bolu Gıda Kontrol Laboratuvarına teslim edilmiştir.
Alınan numunelerin laboratuvar sonuçları ayrıca paylaşılacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''

Haber tarihi: 18/06/2024
Haber Okunma: 290
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: TALİH ÖZCAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ, SÖZÜNÜ TUTTU!
Sonraki: BAŞKAN ÖZLÜ’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJI




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com