CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: AKP'li Düzce Belediyesi’nin İştiraki BELKA A.Ş’nin 5 Milyon TL'yi Aşan Vergi Yüzsüzlüğü Asla Kabul Edilemez!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, AKP'li Düzce Belediyesi’nin ...           • ZABITA İHBARI ANINDA DEĞERLENDİRDİ MARKETTEKİ GÜVELENMİŞ GIDALAR TESPİT EDİLDİ TUTANAK TUTULDU, İL TARIM VE ORMAN MÜDÜ...           • CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: İsmet İnönü’nün Adının Silindiği Millet Bahçesi’nde Halk Soyuluyor: Beltur’un Fahiş Fiyatları Asla Kabul Edilemez!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: İsmet İnönü’nün A...           • CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: Bahçeli'nin Sözleri, AKP’nin Eski Açılım Sürecini Hatırlatıyor!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, MHP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı or...           • CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: Düzce İl Kongresi'nin Üzerinden Bir Yıl Geçti!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, CHP Düzce İl Kongresi’nin &u...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN GÖRME ENGELLİ BİREYLERE ZİYARET   BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER VE GÜVENLİK GÜNÜNDE ANLAMLI BULUŞMA ...           • ARAÇ BAKIM VE TAMİRLERİ ÖZ KAYNAKLARLA YAPILIYOR DÜZCE BELEDİYESİ TASARRUF SAĞLIYOR  Düzce Belediyesi bünyesindeki hizmet ara&...           • Düzce Üniversitesi’nden Sanayi Kuruluşlarıyla Eğitim İş Birliği Protokolü Düzce Üniversitesi, TB SewtechTurkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile &ldq...           • Yörex Fuarında Düzce Birlikteliği Başarıyı Getirdi Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, 13. Yörex Y&oum...           • CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: Türkiye’nin Geleceği İçin 81 İl Başkanı Olarak Muğla'da Bir Araya Geldik! CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, 11-12-13 Ekim 2024 tarihlerinde CHP Muğla İl Başk...           
İstatistikler
Toplam: 1924613
Aktif: 19
Bugün: 918
Dün: 1142
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

DÜZCE’NİN 50 YILLIK SU İHTİYACI GARANTİ ALTINA ALINIYOR


 

BAŞKAN ÖZLÜ YAKIN TAKİPTE

DEV YATIRIMIN İNŞAAT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün içme suyu hattını yenileme girişimleri neticesinde Devlet Su İşleri tarafından başlatılan ‘Düzce Merkez İçmesuyu Tesisleri Yapım İşi Projesi’ ile şehrin 50 yıllık su ihtiyacı garanti altına alınıyor. Regülatör, isale hattı ve arıtma tesisi inşaatı süren projeyi Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de yakından takip ediyor.

 

Düzce’nin içme suyu sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturacak proje hızla ilerliyor. Şehrin 90’lı yıllarda yapılan ve geçen sürede deforme olması sonucu büyük sorun oluşturan içme suyu hatları baştan sona yenileniyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile Devlet Su İşleri tarafından yürütülen ‘Düzce Merkez İçmesuyu Tesisleri Yapım İşi Projesi’ kapsamında, şehrin mevcut içme suyu kaynağı olan Uğur Suyu ile yeni içme suyu kaynağı Bıçkı Deresi üzerinde inşaat çalışmaları sürüyor. Çalışmaları Başkan Özlü de yakından takip ediyor.

Projenin geldiği seviyeye ilişkin bilgi almak üzere Beyköy’deki şantiyeye bir ziyaret gerçekleştiren Özlü, yüklenici firma temsilcileri ile istişare toplantısında bir araya geldi. Özlü, Başkan Yardımcısı Okan Kaltu ile Beltaş Genel Müdürü Üzeyir Yiğit’in de hazır bulunduğu toplantıda, projenin ilerleyişi hakkında bilgiler aldı.

Proje kapsamında, Uğur Suyu ile Bıçkı Deresi kaynaklarından tahsis edilen suyun arıtma tesisine iletilmesini sağlayacak olan 3,7 km uzunluğundaki ana isale hattının yapımı tamamlandı. Uğur Suyu ile Bıçkı Deresi üzerinde yeni regülatörlerin inşaat çalışmaları ise sürüyor. Günlük 130 bin m3 kapasiteli bir arıtma tesisi, 1,7 km uzunluğundaki terfili isale hattı ve 20 bin m3 kapasiteli bir su deposu yapılıyor.

Bu projenin devamında ise Düzce Belediyesi tarafından İller Bankası desteği ile 30 bin m3 kapasiteli bir su deposu daha yapılarak, delik deşik olan ve kayıp-kaçak oranının yüzde 54’lere vardığı içme suyu şebekesinin ana hatları yenilenecek.

Yeni yatırımlar ile birlikte içme suyundaki kayıp-kaçakların önüne geçilirken, basınç, kesinti ve yağışlı havalarda yaşanan kirlilik problemi de kalıcı olarak çözülecek. Güvenli içme suyuna kavuşacak olan Düzce, önümüzdeki 50 yıl boyunca su sorunu yaşamayacak.

Haber tarihi: 11/06/2024
Haber Okunma: 166
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ
Sonraki: BAYRAMLIK DAĞITIMI BAŞLADI




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com