BAŞKAN ÖZLÜ’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJI Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Babalar Günü nedeniyle bir kutlama...           • Düzce Valisi Selçuk Arslan'ın Kurban Bayramı mesajı ...           • Düzce Protokolünden Düzce’ye Gelsene Kampanyasına Destek Yağdı Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, D&uum...           • Akaryakıt Sektörünün Gündemi Kaçak Mazot ve Sahte Fatura Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 6. Meslek Komitesi’nin organizasyonuyla Düzce’...           • CHP Parti Meclisi Üyesi Ecevit Keleş’in Babalar Günü Mesajı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan ...           • DÜZCELİLERE BAYRAM MÜJDESİ   OTOBÜSLER BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ   Düzce’de Kurban Bayramı s&...           • Düzce Uzun Mustafa İlkokulu’ndan Düzce Üniversitesi’ne Ziyaret   Düzce Uzun Mustafa İlkokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi’ni z...           • DÜZCE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ   (03-09 Haziran 2024) ASAYİŞ UYGULAMALARI 17948 Şahıs sorgulaması yapılm...           • DÜZCE’NİN 50 YILLIK SU İHTİYACI GARANTİ ALTINA ALINIYOR   BAŞKAN ÖZLÜ YAKIN TAKİPTE DEV YATIRIMIN İNŞAAT ÇALIŞMALARI SÜRÜ...           • BAYRAMLIK DAĞITIMI BAŞLADI ÇOCUKLAR, BAYRAM SEVİNCİNİ ERKENDEN YAŞADI SOSYAL İŞLER 532 ÇOCUĞUN YÜZÜN&...           
İstatistikler
Toplam: 1641295
Aktif: 20
Bugün: 1841
Dün: 2882
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

KASIM AKTAŞ ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ TARİHİ KEŞFE ÇIKTI


ÖĞRENCİLER ANTİK TİYATROYU RESMETTİLER

 Kasım Aktaş Ortaokulu öğrencileri, Müzeler Haftası’nda Konuralp’te bulunan Prusiad Ad Hypium Antik Kenti’ni ziyaret etti. Antik tiyatroyu keşfe çıkan ve hakkında bilgiler alan öğrenciler, ardından da tarihi kalıntıları resmettiler.

 

Düzce’nin Konuralp Mahallesi’nde yer alan ve tarihi M.Ö. 3’üncü Yüzyıla dayanan Prusias Ad Hypium Antik Kenti’nin günümüze kadar korunan tek anıtsal yapısı olarak dikkat çeken antik tiyatro ziyaretçilerini ağırlıyor.

Son 4 yılda Düzce Belediyesi’nin de desteği ile yüzde 85’i ortaya çıkarılan ve önemli eserlerin çıkarılması ile bilinirliği her geçen gün artan Antik Tiyatro, Müzeler Haftası’nda Kasım Aktaş Ortaokulu öğrencilerini ağırladı. Görsel Sanatlar Öğretmeni Tamer Yazıcı eşliğinde Antik Tiyatroyu ziyaret eden Resim Kulübü öğrencileri, bölgenin tarihi geçmişi hakkında bilgiler alırken, tarihi kalıntıları yakından inceleme fırsatı buldu. Tarihin izlerini keşfe çıkan yaklaşık 30 öğrenci, akabinde de antik tiyatroyu resmetti.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Tamer Yazıcı, Müzeler Haftası dolayısıyla gerçekleştirdikleri ziyaret ile öğrencilere eserlere dokunma ve yakından etüd ederek bilgi sahibi olma imkanı sunduklarını söyledi. Tarihi eserlere ilişkin resimleri okulda sergileyeceklerini anlatan Yazıcı, “2016 yılına kadar Konuralp Ortaokulu’nda çalışıyordum. Burası daha hiç kazılmamıştı. O zaman da benzer çalışmalar yaptık. Öğrencilerimizi müzeye götürüyorduk. Müzenin içinde ve bahçesinde öğrencilerimiz eserlerin karşısına geçerek etüdler yapıyorlardı, ardından da sergiliyorduk. Bu etkinliği geçmişte uzun yıllar yaptım ve çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Çoğu öğrencimiz böyle bir şeyden haberdar değiller,  müzeyi gezmemişler. Yalnız birkaç öğrenci gelmiş, ziyaret etmiş. Bu kazı alanını zaten bilmiyorlar. Bu şekilde bir farkındalık oluşturabilirsek amacımıza ulaşmış oluruz” dedi.

Haber tarihi: 23/05/2024
Haber Okunma: 100
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: İş Arama Becerileri ve İş Kulübü Tanıtım Semineri Düzenlendi
Sonraki: Basın Açıklaması




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com