BAŞKAN ÖZLÜ’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJI Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Babalar Günü nedeniyle bir kutlama...           • Düzce Valisi Selçuk Arslan'ın Kurban Bayramı mesajı ...           • Düzce Protokolünden Düzce’ye Gelsene Kampanyasına Destek Yağdı Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, D&uum...           • Akaryakıt Sektörünün Gündemi Kaçak Mazot ve Sahte Fatura Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 6. Meslek Komitesi’nin organizasyonuyla Düzce’...           • CHP Parti Meclisi Üyesi Ecevit Keleş’in Babalar Günü Mesajı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan ...           • DÜZCELİLERE BAYRAM MÜJDESİ   OTOBÜSLER BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ   Düzce’de Kurban Bayramı s&...           • Düzce Uzun Mustafa İlkokulu’ndan Düzce Üniversitesi’ne Ziyaret   Düzce Uzun Mustafa İlkokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi’ni z...           • DÜZCE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ   (03-09 Haziran 2024) ASAYİŞ UYGULAMALARI 17948 Şahıs sorgulaması yapılm...           • DÜZCE’NİN 50 YILLIK SU İHTİYACI GARANTİ ALTINA ALINIYOR   BAŞKAN ÖZLÜ YAKIN TAKİPTE DEV YATIRIMIN İNŞAAT ÇALIŞMALARI SÜRÜ...           • BAYRAMLIK DAĞITIMI BAŞLADI ÇOCUKLAR, BAYRAM SEVİNCİNİ ERKENDEN YAŞADI SOSYAL İŞLER 532 ÇOCUĞUN YÜZÜN&...           
İstatistikler
Toplam: 1641220
Aktif: 15
Bugün: 1696
Dün: 2882
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Alerji Mevsimine Dikkat


Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ender Güçlü, mevsim geçişlerinde sıklıkla görülen alerjik reaksiyonlar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Özellikle bahar mevsiminde havadaki polenlere karşı hassasiyet ortaya çıktığını ifade eden Prof. Dr. Ender Güçlü, “Burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve kaşıntısı, sık sık ve art arda hapşırma, gözlerde sulanma, kaşıntı ve kızarıklık, bahar nezlesinin belirtileridir. Bu belirtiler kısa süreli ve hafif değilse, şikayetlerin giderilmesi için doktora başvurulmalıdır.” dedi.

Alerjinin bağışıklık sisteminin normalde hastalık sebebi olmayan maddelere karşı aşırı tepki göstermesi sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Güçlü, “Alerji, insan vücudunda örneğin cilt, akciğerler ve mide bağırsak sistemi gibi birçok yeri etkileyebilir. Burunda alerjiden etkilenen organlardan biridir. Alerji nedeniyle meydana gelen burun rahatsızlığına ‘alerjik nezle’ adı verilir. Alerjik nezle baharda ortaya çıkan polenlere karşı olabileceği gibi, yaz ve sonbaharda da başka bitkilerin polenlerine karşı da görülebilir. Ayrıca alerjik nezleye sebep olabilen ev tozu, küfler, evcil hayvanlar gibi başka maddeler de vardır.” şeklinde konuştu.

Alerjik nezlenin genetik geçişli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Güçlü,  anne babasında alerjik nezlesi olanlarda alerjik nezlenin daha sık görüldüğüne vurgu yaptı.

 

Alerjik Nezlesi Olanlarda Sinüzit Daha Sık Görülür

Alerjik nezlesi olanlarda sinüzitin daha sık görüldüğünü belirten Güçlü,  “Bahar alerjisi bazen sinüslerin hava giriş çıkış noktalarının tıkanmasına sebep olabildiği için sinüzit görülebilir. Alerji belirtilerinin yanı sıra koyu burun ve geniz akıntısı, yüzde ağrı gibi belirtiler de varsa sinüzitten şüphelenilmelidir.” dedi.

 

Nefes Darlığı ve Göğüste Hırıltı Varsa Astımdan Şüphelenmek Gerekir

Alerjik nezleyle beraber sık görülen bir diğer hastalığın alerjik astım olduğunu ifade eden Prof. Dr. Güçlü, Alerjik nezlesi olanların beşte birinde alerjik astım görüldüğünü belirtti. Ayrıca; Prof. Dr. Güçlü, burun belirtilerinin yanında zaman zaman nefes darlığı ve göğüste hırıltı oluyorsa astımdan şüphelenmek gerektiğinin de altını çizdi.

 

“Korunmanın En Etkili Yolu Alerji Yapan Maddeyle Olan Temasın Önlenmesidir”

Bahar alerjisinden korunma yolları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ender Güçlü,  “Önce mümkünse alerjiye sebep olan polen türünün tespit edilmesi oldukça yararlı olacaktır. Bunun için en etkili yöntem cilt testleridir. Korunmanın en etkili yolu alerji yapan maddeyle olan temasın önlenmesidir. Polen mevsiminde, açık havaya çıkılacağı zaman maske takmak, sonrasında burun içini burun yıkama solüsyonlarıyla bol bol yıkamak, kıyafetlerin değiştirilmesi ve saçlardaki polenlerin temizlenebilmesi için duş almak gibi yöntemlerle polenlere maruziyet en aza indirilebilir.” şeklinde konuştu.

Alerjik nezlenin hayat kalitesini düşürmekle beraber, çok ağır bir hastalık olmadığını belirten Prof. Dr. Güçlü, “Korunma yöntemleri iyi uygulanır, doktorunuzun önerdiği alerji ilaçları düzenli ve doğru kullanılırsa şikayetleri büyük oranda gidermek mümkündür.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Haber tarihi: 22/05/2024
Haber Okunma: 82
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Basın Açıklaması
Sonraki: 4. Geleneksel Dünya Arı Günü Resim Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com