DÜZCE BELEDİYESİ EĞİTİM YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR DÜZCE’NİN YENİ KÜTÜPHANESİ 23 NİSAN PARKI’NA ZABITA NOKTASI ETÜT ...           • 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü’nde Riskli Gruplar Test Yaptırmalı Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji An...           • Yığılca, Doğa Turizminde Düzce’nin Kalesi Olmalı Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, beraberinde Düz...           • Düzce Üniversitesi Tanıtım Günleri, Öğrencilere Rehberlik Etmeye Devam Ediyor Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen Düzce Üniversitesi Tanıtım G&uum...           • FINDIK VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİKLERİNİN 2024 ÜRÜNÜ FINDIK REKOLTE TAHMİNİ AÇIKLAMASI     Bilindiği üzere, her yıl İhracatçı Birlikleri tarafından üç...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI   AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bay...           • Keleş “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Düzce Gerçek Medya Grubu İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Keleş yay...           • Bastırılmış duygularla yaşamak ne kadar doğru? Günlük hayatta duygusal zorluk yaşadığımızda baş edemediğimiz arzu ve dürtüler...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 24 TEMMUZ MESAJI   “MESLEĞİNE SAYGI DUYAN BASIN CAMİASI ÜYELERİNİ TEBRİK EDİYORUM” Düz...           • Erdoğan Bıyık, Ali Yerlikaya'ya Düzceli İş İnsanlarının Taleplerini İletti Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Türkiye Odalar ...           
İstatistikler
Toplam: 1719275
Aktif: 46
Bugün: 1171
Dün: 2199
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Alerji Mevsimine Dikkat


Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ender Güçlü, mevsim geçişlerinde sıklıkla görülen alerjik reaksiyonlar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Özellikle bahar mevsiminde havadaki polenlere karşı hassasiyet ortaya çıktığını ifade eden Prof. Dr. Ender Güçlü, “Burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve kaşıntısı, sık sık ve art arda hapşırma, gözlerde sulanma, kaşıntı ve kızarıklık, bahar nezlesinin belirtileridir. Bu belirtiler kısa süreli ve hafif değilse, şikayetlerin giderilmesi için doktora başvurulmalıdır.” dedi.

Alerjinin bağışıklık sisteminin normalde hastalık sebebi olmayan maddelere karşı aşırı tepki göstermesi sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Güçlü, “Alerji, insan vücudunda örneğin cilt, akciğerler ve mide bağırsak sistemi gibi birçok yeri etkileyebilir. Burunda alerjiden etkilenen organlardan biridir. Alerji nedeniyle meydana gelen burun rahatsızlığına ‘alerjik nezle’ adı verilir. Alerjik nezle baharda ortaya çıkan polenlere karşı olabileceği gibi, yaz ve sonbaharda da başka bitkilerin polenlerine karşı da görülebilir. Ayrıca alerjik nezleye sebep olabilen ev tozu, küfler, evcil hayvanlar gibi başka maddeler de vardır.” şeklinde konuştu.

Alerjik nezlenin genetik geçişli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Güçlü,  anne babasında alerjik nezlesi olanlarda alerjik nezlenin daha sık görüldüğüne vurgu yaptı.

 

Alerjik Nezlesi Olanlarda Sinüzit Daha Sık Görülür

Alerjik nezlesi olanlarda sinüzitin daha sık görüldüğünü belirten Güçlü,  “Bahar alerjisi bazen sinüslerin hava giriş çıkış noktalarının tıkanmasına sebep olabildiği için sinüzit görülebilir. Alerji belirtilerinin yanı sıra koyu burun ve geniz akıntısı, yüzde ağrı gibi belirtiler de varsa sinüzitten şüphelenilmelidir.” dedi.

 

Nefes Darlığı ve Göğüste Hırıltı Varsa Astımdan Şüphelenmek Gerekir

Alerjik nezleyle beraber sık görülen bir diğer hastalığın alerjik astım olduğunu ifade eden Prof. Dr. Güçlü, Alerjik nezlesi olanların beşte birinde alerjik astım görüldüğünü belirtti. Ayrıca; Prof. Dr. Güçlü, burun belirtilerinin yanında zaman zaman nefes darlığı ve göğüste hırıltı oluyorsa astımdan şüphelenmek gerektiğinin de altını çizdi.

 

“Korunmanın En Etkili Yolu Alerji Yapan Maddeyle Olan Temasın Önlenmesidir”

Bahar alerjisinden korunma yolları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ender Güçlü,  “Önce mümkünse alerjiye sebep olan polen türünün tespit edilmesi oldukça yararlı olacaktır. Bunun için en etkili yöntem cilt testleridir. Korunmanın en etkili yolu alerji yapan maddeyle olan temasın önlenmesidir. Polen mevsiminde, açık havaya çıkılacağı zaman maske takmak, sonrasında burun içini burun yıkama solüsyonlarıyla bol bol yıkamak, kıyafetlerin değiştirilmesi ve saçlardaki polenlerin temizlenebilmesi için duş almak gibi yöntemlerle polenlere maruziyet en aza indirilebilir.” şeklinde konuştu.

Alerjik nezlenin hayat kalitesini düşürmekle beraber, çok ağır bir hastalık olmadığını belirten Prof. Dr. Güçlü, “Korunma yöntemleri iyi uygulanır, doktorunuzun önerdiği alerji ilaçları düzenli ve doğru kullanılırsa şikayetleri büyük oranda gidermek mümkündür.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Haber tarihi: 22/05/2024
Haber Okunma: 121
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Basın Açıklaması
Sonraki: 4. Geleneksel Dünya Arı Günü Resim Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com