BAŞKAN ÖZLÜ’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJI Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Babalar Günü nedeniyle bir kutlama...           • Düzce Valisi Selçuk Arslan'ın Kurban Bayramı mesajı ...           • Düzce Protokolünden Düzce’ye Gelsene Kampanyasına Destek Yağdı Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, D&uum...           • Akaryakıt Sektörünün Gündemi Kaçak Mazot ve Sahte Fatura Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 6. Meslek Komitesi’nin organizasyonuyla Düzce’...           • CHP Parti Meclisi Üyesi Ecevit Keleş’in Babalar Günü Mesajı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan ...           • DÜZCELİLERE BAYRAM MÜJDESİ   OTOBÜSLER BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ   Düzce’de Kurban Bayramı s&...           • Düzce Uzun Mustafa İlkokulu’ndan Düzce Üniversitesi’ne Ziyaret   Düzce Uzun Mustafa İlkokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi’ni z...           • DÜZCE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ   (03-09 Haziran 2024) ASAYİŞ UYGULAMALARI 17948 Şahıs sorgulaması yapılm...           • DÜZCE’NİN 50 YILLIK SU İHTİYACI GARANTİ ALTINA ALINIYOR   BAŞKAN ÖZLÜ YAKIN TAKİPTE DEV YATIRIMIN İNŞAAT ÇALIŞMALARI SÜRÜ...           • BAYRAMLIK DAĞITIMI BAŞLADI ÇOCUKLAR, BAYRAM SEVİNCİNİ ERKENDEN YAŞADI SOSYAL İŞLER 532 ÇOCUĞUN YÜZÜN&...           
İstatistikler
Toplam: 1641195
Aktif: 21
Bugün: 1650
Dün: 2882
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

4. Geleneksel Dünya Arı Günü Resim Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi


 

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) tarafından, BEEO Propolis, Apimaye, NeoBeesponsorluğundadüzenlenen uluslararası katılımlı 4. Geleneksel Dünya Arı Günü Resim Yarışması Ödül Töreni, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu,resim yarışmasının temasının “Arı Varsa Hayat Var” olduğunu belirterek, 20 Mayıs’ta Dünya Arı Günü programı düzenlediklerini ifade etti. Arıların çevre, doğa ve toplum açısından önemi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bu resim yarışmasını organize ettiklerine işaret eden Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, çocukların resim yaparken arıları araştırdıklarını ve tozlaşmadaki rolü başta olmak üzere arılar hakkında birçok bilgi edindiklerinin altını çizdi.

Jüri Başkanı ve Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lütfi Özden,  çocuk resimlerini değerlendirmenin zor olduğunu söyleyerek, resimleri; konu olarak farklı, sürpriz, etkileyici, teknik olarak ve materyal kullanımı olarak değerlendirdiklerini dile getirdi. Kendilerine öğrenci isimlerinin gelmediğini ve son derece objektif olarak sürecin işlediğini belirten Doç. Dr. Lütfi Özden, jüri üyeleri olan Düzce Üniversitesi Resim Bölümü akademisyenlerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin yaptığı konuşmada, Düzce Üniversitesi’ninher zaman yanlarında olduğunu ve Apiterapi bilim dalının gelişmesinde öncü rolü bulunduğunu belirterek sözlerine başladı. TAB olarak dünden bugüne AR-Ge’nin içerisinde olduklarını dillendiren Ziya Şahin, arı varlığı, arı çeşitliği ve yaptıkları çalışmalarla dünyaya farklı misyon getirdiklerine dikkat çekerek Türkiye arıcılığının dünya ile yarışır hale geldiği değerlendirmesinde bulundu.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Düzce Üniversitesi’ninçok anlamlı bir Dünya Arı Günü etkinliği gerçekleştirdiğini, bugünse resim yarışması ile etkinliklere devam ettiğini belirtti. Düzce’nin yüzde 60’ının orman arazisi olduğunu ve bunun da büyük çoğunluğunu kestane ağaçlarının oluşturduğunu söyleyen Esra Uzun, Yığılca arısının önemli gen kaynağı olması ve kestane ağaçlarının varlığı ile Düzce’nin arıcılıkta avantajlı olduğunu vurguladı. Düzce Üniversitesi’yle ortak çalışmaları sürdüreceklerini ifade eden Esra Uzun, yarışmada emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ise, 20 Mayıs Dünya Arı Günü etkinliğini etkileyici ve oldukça güzel bir program şeklinde icra ettiklerini dile getirerek DAGEM ekibine teşekkürlerini ileterek konuşmasına başladı. Bugün de bu etkinliklerin devamı olan 4. Geleneksel Dünya Arı Günü Resim Yarışması’nda ödül alanları ve yarışmaya katılanları tebrik eden Rektör Sözbir, yarışmanın temasının da çok önemli olduğunu ifade etti. Arıların hayatın vazgeçilmez parçası olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nedim Sözbir, bu yarışmaların konuyla ilgili farkındalığı daha anlamlı hale getirdiğini dile getirerek programın hayırlı olmasını temenni etti.

Açılış konuşmalarının ardından programın ödül törenine geçildi. İlkokul kategorisinde, Burçak Eyüboğlu Batı Ataşehir İlkokulu öğrencisi GuljanGurbannazzrova, “Arı Gülü Çiçekler Hayat Var” adlı eseriyle birinci oldu. Özel Eyüboğlu Ataşehir İlkokulu öğrencisi Rüya Sözer, “Arılar” eseriyle ikinci olurken, Özel Eyüboğlu Kemerburgaz İlkokulu öğrencisi Ela Ayyıldız ise “Çalışkan Arılar” adlı eseriyle üçüncü oldu.İlkokul kategorisinde ödüller; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin ve BeeoPropolis Genel Müdürü Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı tarafından takdim edildi.

Ortaokul kategorisinde, Eyüboğlu Eğitim Kurumları Çamlıca Ortaokulu öğrencisi Ceren Sude Koca, “Arıları Unutma” adlı eseriyle birincilik derecesi elde ederken, FMV Özel Erenköy Işık Ortaokulu öğrencisi Nazlı Güneş Arkun, “Arıların Çığlığı” eseriyle ikinci, Eyüboğlu Eğitim Kurumları Çamlıca Ortaokulu öğrencisi Ahmet Aras Laçin ise “Arı Yoksa Hayat Yok” eseriyle üçüncü olma başarısı gösterdi. Ortaokul kategorisindeki ödülleri, İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Ethem Gürel veApimaye Genel Müdürü Emre Yıldırım takdim etti.

Lise kategorisinde, Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Sudenaz Kılıç, “Doğada Arı” eseriyle birinci olma sevinci yaşarken, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Ali Karakuş, “Ademoğlu Arı ile Var” eseriyle ikincilik, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Ecrin Onursal ise “Duman” adlı eseriyle üçüncülük başarısı yaşadı. Lise kategorisindeki ödüller iseNeoBee Genel Müdürü Kenan Aslantepe, DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu ile Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Özkan Ertürk tarafından takdim edildi.

Dereceye giren ve sergilenmeye layık bulunan eserler, Düzce Üniversitesi’nin https://sanalsergi.duzce.edu.tr/internet adresinde sergileniyor.

 

Haber tarihi: 22/05/2024
Haber Okunma: 117
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Alerji Mevsimine Dikkat
Sonraki: Düzce TSO’da Sosyal Güvenlik Rehberlik ve Bilgilendirme Semineri




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com