Cumayeri’nde Feci Kaza’’ Bir kişi hayatını kaybet.’’ Düzce'nin  Cumayeri ilçesinde  Feci Kaza’’ Bir kişi hayatını kay...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 19 MAYIS MESAJI   “SADECE YARINLARIMIZ DEĞİL, BUGÜNLERİMİZ GENÇLERİN AZMİ İLE ...           • Sınav öğrencileri için kritik öneriler   Eğitim Danışmanı Barış Balcı, lise ve üniversite sınavlarına az bir zaman kala sınav ...           • “Kariyer Girişimindeki Şansım: Tarım Hep var Olacak-II” Düzce ÜniversitesiKariyer Geliştirmeve Mezun İzleme Uygulama Araştırma MerkeziileDü...           • ENGELLİLER HAFTASI’NDA RENKLİ ETKİNLİK AZİZİYE PAZARYERİ ‘ÖZEL’ ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTIFARKINDALIK ETKİNLİĞİNDE EĞL...           • Düzce Üniversitesi’nden 2024 Genç Üniversiteler Dünya Sıralaması’nda Araştırma Alanında Büyük Başarı Times Higher Education'ın yaptığı ve son 50 yıl içerisinde kurulan dünyadaki en iyi &u...           • ZABITA DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI YAYA YOLLARINDA MOTOSİKLETLER DENETLENDİ KURAL DIŞI OLANLARA CEZAİ YAPTIRIM TOPLU ULAŞIM ARA&Cce...           • Fuardan & İkili Görüşme Programlarından Müşteri / Tedarikçi Bulma Eğitimi Gerçekleştirildi Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, Mehmet Dükkancı’nın eğit...           • CHP DÜZCE MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN’DAN İKİ KRİTİK ÖNERGE   CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, Türkiye Büyük Mil...           • Düzce İl Özel İdare Genel sekreterliği Kadrosuna Nuri Çetin atandı Kültür vr Trizim Bakanlığında başkan yardımcısı olarak görev yapan Nuri Çeli...           
İstatistikler
Toplam: 1595847
Aktif: 10
Bugün: 91
Dün: 1230
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

MALİ MÜŞAVİRLER MECLİS GÜNDEMİNDE


 

CHP Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Talih Özcan, Mali Müşavirlerin mesleklerini icra ederken yaşadığı zorlukları Meclis gündemine taşıyarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
130 BİN MALİ MÜŞAVİR NEFES ALMAK İSTİYOR!
Özcan, Ülkemizin vergi sistemlerinin temel taşlarından biri olan Mali Müşavirlerin, çok önemli bir rol üstlendiğini, ancak yaşadıkları sorunların giderek arttığını belirtti. Özcan şöyle devam etti: Maliye Bakanlığının tüm vergi tahsilatının %86’sını beyan haline getiren Mali Müşavirler, bütçenin oluşmasında da kritik bir rol üstlenmektedirler. 130 bin Mali Müşavir, çalışanlarıyla ve aileleriyle birlikte yaklaşık 1 milyonluk meslek gurubu, tatillerde dahi gece gündüz çalışmak zorunda kalmaktadırlar. Nisan ayı gibi yoğun bir dönemde, 61 tür beyan vermek zorunda kalan Mali Müşavirler, iş yükleri nedeniyle adeta nefes alamıyorlar.
ÖZCAN: ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZENLENMELİ, MALİ TATİL UYGULANMALI
Özellikle enflasyon muhasebesinin üç aylık dönemlerde yapılması, zaten çok sıkışık olan Mali Müşavirlerin işlerini icra etmelerini daha da zorlaştırdığını belirten Özcan, ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığının GİB sistemine de değindi: “Gelir İdaresi Başkanlığının beyan sistemlerinin (GİB) çalışmaması durumunda Mali Müşavirlerin elleri kolları bağlanmakta ve işlerini yürütmekte zorlanmaktadırlar. Bu meslek grubunun çalışma takvimlerinin gözden geçirilmesi, enflasyon muhasebesinin yıllık yapılması ve mali tatilin eksiksiz uygulanması gerekiyor.”
Özcan’ın yönelttiği sorular şu şekilde:
Mali Müşavirlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, resmî tatiller, bayramlar gibi özel günlerde aileleriyle zaman geçirebilmeleri için çalışma saatleriyle mali tatilin hayata geçirilmesiyle ilgili yürüttüğünüz çalışmalar var mıdır? Bu çalışmalar nelerdir?
GİB sisteminde beyan alma konusunda yaşanan altyapı sorunlarına yönelik hangi çalışmalar yapılmaktadır? Söz konusu sistemdeki kronik sorunlar ne zaman son bulacaktır?
Enflasyon muhasebesinin üç aylık değil, yıllık olarak yapılması için yürüttüğünüz çalışmalar var mıdır? Var ise bunlar nelerdir ve ne zaman yürürlüğe girecektir?

 

Haber tarihi: 08/05/2024
Haber Okunma: 63
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Düzce TSO’nun Kurumsal Kimliğini Zedeletmeyiz
Sonraki: Düzce Üniversitesi’nde“Ahlak Okumaları III” Serisi Genç Ofis Merkezi’nde Devam Ediyor




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com