Sınav öğrencileri için kritik öneriler   Eğitim Danışmanı Barış Balcı, lise ve üniversite sınavlarına az bir zaman kala sınav ...           • “Kariyer Girişimindeki Şansım: Tarım Hep var Olacak-II” Düzce ÜniversitesiKariyer Geliştirmeve Mezun İzleme Uygulama Araştırma MerkeziileDü...           • ENGELLİLER HAFTASI’NDA RENKLİ ETKİNLİK AZİZİYE PAZARYERİ ‘ÖZEL’ ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTIFARKINDALIK ETKİNLİĞİNDE EĞL...           • Düzce Üniversitesi’nden 2024 Genç Üniversiteler Dünya Sıralaması’nda Araştırma Alanında Büyük Başarı Times Higher Education'ın yaptığı ve son 50 yıl içerisinde kurulan dünyadaki en iyi &u...           • ZABITA DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI YAYA YOLLARINDA MOTOSİKLETLER DENETLENDİ KURAL DIŞI OLANLARA CEZAİ YAPTIRIM TOPLU ULAŞIM ARA&Cce...           • Fuardan & İkili Görüşme Programlarından Müşteri / Tedarikçi Bulma Eğitimi Gerçekleştirildi Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, Mehmet Dükkancı’nın eğit...           • CHP DÜZCE MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN’DAN İKİ KRİTİK ÖNERGE   CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, Türkiye Büyük Mil...           • Düzce İl Özel İdare Genel sekreterliği Kadrosuna Nuri Çetin atandı Kültür vr Trizim Bakanlığında başkan yardımcısı olarak görev yapan Nuri Çeli...           • Tasarruf Tedbirleri Ülkemize ve Milletimize Hayırlı Olsun Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, bugün Cumhurbaş...           • AKParti Düzce il başkanı Hasan Şengüloğlu Anneler günü ile ilgili bir mesaj yayımladı.   İl başkanı Şengüloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi. ‘’Annelerimiz en...           
İstatistikler
Toplam: 1590949
Aktif: 80
Bugün: 5056
Dün: 2612
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE BELEDİYENİN YARDIM ELİ UZANDI


SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖNÜLLERE DOKUNUYOR

4 AYLIK YARDIM VE HİZMETLER KAMUOYU İLE PAYLAŞILDI

 

Düzce Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü eliyle ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç vatandaşlara yardım eli uzatıyor. Ekonomik durumu yetersiz ailelere giyim ve gıda yardımları ile destek olan Düzce Belediyesi, yaşlı, yatalak, engelli, hasta ve kimsesiz kişilere ise ev temizliği, öz bakım ve sıcak yemek hizmetleri ulaştırarak yüzleri güldürüyor.

Düzce Belediyesi, gerek ayni yardımları, gerekse sosyal hizmetler ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından verilen yardım ve hizmetler, binlerce ihtiyaç sahibinin derdine derman oluyor.

Sosyal belediyecilik faaliyetleri ile gönüllere dokunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2024 yılının ilk 4 ayında yaptığı yardımlara ilişkin sayısal verileri kamuoyu ile paylaştı.

Ekonomik durumu yeterli olmayan aileler için açılan ‘Hayır Çarşısı’nda, bin 859 kişinin kıyafet, bin 844 kişinin ayakkabı, 10 öğrencinin ise çanta ihtiyacını karşılayan müdürlük, 10 bin aileye de gıda kolisi dağıtarak erzak ulaştırdı.

Yaşadığı ortamın temizliğini yapabilecek durumda olmayan, sosyal destek sistemi zayıf veya ücret karşılığında bu hizmeti alabilecek gücü bulunmayan yaşlı, engelli ve hasta vatandaşlara da destek olan müdürlük, 130 haneye ‘ev temizliği’ hizmeti verdi.

Yaşlılık, engellilik, hastalık veya geçirdiği kaza sebebiyle öz bakım ihtiyacını karşılayamayan aynı zamanda karşılayacak yakını da bulunmayan vatandaşlar için verilen, saç kesimi, sakal tıraşı, tırnak kesimi, vücut temizliği ve banyo hizmetlerini kapsayan öz bakım hizmetinden ise 421 kişi faydalandı.

Aynı zamanda evde yemek yapamayan ihtiyaç sahiplerine günde 2 öğün olmak üzere 30 bin 566 adet ‘sıcak yemek’ servisi yapan müdürlük, Ramazan ayında ise 7 bin 200 adet iftar yemeğini evlere kadar götürdü. Taziye evlerinde ise 18 bin 800 adet pide-ayran ikramında bulunuldu.

ÖZEL GÜNLERDE ‘ÖZEL’ ORGANİZASYONLAR

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, özel günler dolayısıyla düzenlediği organizasyonlarda da ikramlarda bulundu. Kandiller ve özel günlerde camilerde stand açan müdürlük ikramlıklarını paylaştı. Görme engelli vatandaşlar, dezavantajlı kadınlar, hizmet götürülen yaşlılar ve çölyak hastaları için yemek organizasyonu düzenlendi. Çocuklara yönelik de etkinlikler gerçekleştiren müdürlük, çocuklara oyuncak, balon, bayrak, pamuk şeker ve patlak mısır dağıtımı yaptı. Özel eğitim okullarına talep edildiği durumlarda patlak mısır, pamuk şeker ve çadır desteği sunuldu. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde Kusursuz Kafe personeli ziyaret edilerek, hediye takdim edildi. Ayrıca belediyeye bağışları ile maddi destek veren iş insanlarına kahvaltı organizasyonu yapılarak, teşekkür plaketleri takdim edildi.

 

Haber tarihi: 29/04/2024
Haber Okunma: 99
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Çilimli’den Gelen Öğrenciler Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nu Ziyaret Etti
Sonraki: Düzzce Üniversitesi Mezun Öğrencisi Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com