DÜZCE BELEDİYESİ EĞİTİM YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR DÜZCE’NİN YENİ KÜTÜPHANESİ 23 NİSAN PARKI’NA ZABITA NOKTASI ETÜT ...           • 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü’nde Riskli Gruplar Test Yaptırmalı Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji An...           • Yığılca, Doğa Turizminde Düzce’nin Kalesi Olmalı Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, beraberinde Düz...           • Düzce Üniversitesi Tanıtım Günleri, Öğrencilere Rehberlik Etmeye Devam Ediyor Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen Düzce Üniversitesi Tanıtım G&uum...           • FINDIK VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİKLERİNİN 2024 ÜRÜNÜ FINDIK REKOLTE TAHMİNİ AÇIKLAMASI     Bilindiği üzere, her yıl İhracatçı Birlikleri tarafından üç...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI   AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bay...           • Keleş “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Düzce Gerçek Medya Grubu İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Keleş yay...           • Bastırılmış duygularla yaşamak ne kadar doğru? Günlük hayatta duygusal zorluk yaşadığımızda baş edemediğimiz arzu ve dürtüler...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 24 TEMMUZ MESAJI   “MESLEĞİNE SAYGI DUYAN BASIN CAMİASI ÜYELERİNİ TEBRİK EDİYORUM” Düz...           • Erdoğan Bıyık, Ali Yerlikaya'ya Düzceli İş İnsanlarının Taleplerini İletti Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Türkiye Odalar ...           
İstatistikler
Toplam: 1719298
Aktif: 31
Bugün: 1203
Dün: 2199
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Düzce Üniversitesi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi


 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ)Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, “TUSAŞ ve Türk Havacılığı” adlı konferans kapsamında Düzce Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir,Düzce Baro Başkanı Av. Taner Çakır, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir,TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’ı Düzce Üniversitesi’ndeağırladıkları için onur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. TUSAŞ’ın savunma sanayiinde Türkiye’nin göz bebeği olduğunu söyleyen Rektör Sözbir, Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’ın TUSAŞ ve Milli Muharip Uçağımız Kaan hakkında önemli bilgiler paylaşacağını belirterek programın hayırlı olmasını temenni etti.

Programda konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’ı Düzce’de ağırladıkları için duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı. Türkiye’de uçak sanayisinin 1910’lara kadar uzandığına işaret eden Selçuk Aslan, 5. nesil Milli Muharip Uçağımız Kaan’ın uçuşuna şahitlik ettiklerini ve bu noktaya kolay gelinmediğini sözlerine ekledi. Ülke olarak bir yola çıktıklarını ve kendi ayaklarımız üzerinde durduklarını dile getiren Düzce Valisi Selçuk Aslan, öğrencilerin programdan alacakları ilhamın yeni kapıların açılmasına vesile olacağının da altını çizdi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, TUSAŞ’ın Türkiye’nin havacılık ve uzay sanayisinin en büyük şirketi olduğunu belirtti. Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra hızlı bir şekilde kurulan TUSAŞ’ınardından 1984’te TAI şirketinin kurulduğunu, 2005’te TAI ile birleşen TUSAŞ’ın yüzde 100 milli bir şirkete dönüştüğünü dillendiren Prof. Dr. Rafet Bozdoğan,TUSAŞ’ın; bağlı ortaklıkları, iştirakleri, mali verileri ve Mühendis Geliştirme Programından söz etti.

TUSAŞ’ın; Uçak, Helikopter, İHA, Uzay ve Havacılık Yapısalları olmak üzere 5 ana üretim alanı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bozdoğan,şirketin ürünleri ve son olarak Milli Muharip Uçağımız Kaan hakkında detaylı bilgiler aktardı. Kaan’ın 5. nesil savaş uçağı olduğuna ve Türkiye’nin bu uçağı uçuran 5. ülke konumunda bulunduğuna dikkat çeken Bozdoğan, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Programın sonunda Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’a, Düzce Valisi Selçuk Aslan tarafından hediye,Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ise Düzce Valisi Selçuk Aslan’a, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’e ve Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan’a Kaan uçağının maketini hediye etti.

Haber tarihi: 17/04/2024
Haber Okunma: 188
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: MODERN SANAYİ SİTESİNDE ALTYAPI SORUNU OLMAYACAK
Sonraki: ‘YEŞİL DÜZCE’ İÇİN ÇALIŞIYORLAR




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com