Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1826859
Aktif: 83
Bugün: 5101
Dün: 5339
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

İklim Değişikliği, Sürdürülebilirlik ve Uluslararası İş Birliği Konferansı Sona Erdi


Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’in himayelerinde, Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayfer Gedikli’nin koordinatörlüğünde, Düzce Belediyesi, AFAD, Yunus Emre Enstitüsü, Wakayama University (Japonya), Comsats University (Pakistan), Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi (Azerbaycan), Bangsamoro Türkiye Eğitim Akademisi (Filipinler), Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi paydaşlığında düzenlenen CLICS Kongresi, Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda fiziksel sunumlar ve online oturumlar yanında, YouTube’da çift kanaldan canlı yayınlanan oturumların ardından sona erdi.

Yurt içinden üniversite rektörleri, alanında uzman akademisyenler, araştırmacılar ile öğrencilerin katılım sağladığı programa Japonya, ABD, Pakistan, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere çok sayıda yurt dışı üniversiteleri de katkı sundu.

“Afetler: Sorunlar ve Çözümler” temalı, iki gün süresince devam eden İklim Değişikliği, Sürdürülebilirlik ve Uluslararası İş Birliği Konferansı’nda (CLICS) hem yüz yüze hem çevrim içi oturumlar gerçekleştirildi.

İkinci günkü oturumlarda; Türkiye’de Kentleşme, Sera Gazı Emisyonları, Sanayi Üretim Endeksi ve Yenilenebilir Enerji Arasındaki İlişki’den Akıllı Şehir Dönüşümü İçin Politika Yapımı: Yerel Yönetimlerin Rolü’ne, Afet Risklerinin Azaltılması ve Toplum Tabanlı Afet Yönetimi’nden Sürdürülebilir Şehirler İçin Doğa Temelli Çözümler’e, Türkiye’de Yerel Düzeyde Afet Yönetimi Sorunları ve Çözüm Önerileri’nden İklim Değişikliği – Göç İlişkisinin Toplumsal Yansımaları’na, Yerel Boyutta İklim Eylem Planları’ndan Küresel İklim Krizi ve Bitkisel Üretim Üzerine Etkilerine kadar daha birçok başlıkta bilimsel tartışmalar gerçekleştirildi.

Etkileşimi oldukça yüksek ve verimli geçen oturumlarda, akademik bilgi ve çalışmalar paylaşılarak dünyanın karşı karşıya kaldığı çevre kirliliği, iklim değişiklikleri, afetler ve doğal kaynakların yitirilmesi gibi sorunlara yönelik hem yerel hem de uluslararası boyutta çözüm önerileri sunuldu.

Daha yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir dünya inşa etmek için atılacak adımlar, yol haritaları, bilimsel tavsiyeler paylaşılarak farklı bakış açıları geliştirildi. Konuyla ilgili farkındalığa da önemli katkılar sağlandı. İklim değişikliği ve afetlerle mücadelede sadece yerel ve ulusal düzeyde yapılacak çalışmaların yeterli olmayacağı, küresel iş birliği ve dayanışmanın olmazsa olmaz olduğunun da altı çizildi.

 

 

 

Haber tarihi: 23/02/2024
Haber Okunma: 228
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Özbek Kızılay tarafından Bronz Madalya Beratı ile onurlandırıldı.
Sonraki: ÖZLÜ’YE HAMİDİYE’DE COŞKULU KARŞILAMA




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com