DÜZCE BELEDİYESİ EĞİTİM YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR DÜZCE’NİN YENİ KÜTÜPHANESİ 23 NİSAN PARKI’NA ZABITA NOKTASI ETÜT ...           • 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü’nde Riskli Gruplar Test Yaptırmalı Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji An...           • Yığılca, Doğa Turizminde Düzce’nin Kalesi Olmalı Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, beraberinde Düz...           • Düzce Üniversitesi Tanıtım Günleri, Öğrencilere Rehberlik Etmeye Devam Ediyor Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen Düzce Üniversitesi Tanıtım G&uum...           • FINDIK VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİKLERİNİN 2024 ÜRÜNÜ FINDIK REKOLTE TAHMİNİ AÇIKLAMASI     Bilindiği üzere, her yıl İhracatçı Birlikleri tarafından üç...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI   AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bay...           • Keleş “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Düzce Gerçek Medya Grubu İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Keleş yay...           • Bastırılmış duygularla yaşamak ne kadar doğru? Günlük hayatta duygusal zorluk yaşadığımızda baş edemediğimiz arzu ve dürtüler...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 24 TEMMUZ MESAJI   “MESLEĞİNE SAYGI DUYAN BASIN CAMİASI ÜYELERİNİ TEBRİK EDİYORUM” Düz...           • Erdoğan Bıyık, Ali Yerlikaya'ya Düzceli İş İnsanlarının Taleplerini İletti Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Türkiye Odalar ...           
İstatistikler
Toplam: 1719316
Aktif: 36
Bugün: 1226
Dün: 2199
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

KAYNAŞLI ULUSLARARASI MOTORLU TAŞIYICILAR KOOP. MECLİS GÜNDEMİNDE


 

Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Talih Özcan, Türkiye’nin alanında en büyük ve yetkili kooperatiflerinden biri olan Kaynaşlı Uluslararası Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı.
ÖZCAN, TIRCILARIN SESİ OLDU
18 Ocak 2024 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 49 numaralı KDV tebliğine göre, uluslararası taşımacılık yapanların KDV istisnasından faydalanması için, kendi adına düzenlenmiş yetki belgesi alması zorunlu kılınmıştı. Bu durumun yarattığı mağduriyeti Meclis Genel Kurulun’da söz alarak dile getiren CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan şunları söyledi:
YETKİ BELGESİ BÜYÜK PROBLEM
“Kaynaşlı’daki Uluslararası Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine bağlı, 1 veya 2 aracı olan ortaklar, kooperatifin yetki belgesi olmasına rağmen, kendi adlarına yetki belgesi almaları zorunlu tutuldu. Bu yetki belgesini almayanlar ise KDV istisnasından ne yazık ki yararlanamıyor. Burada 118 ortağın kooperatifin yetki belgesinde aracı var. Bu kişiler kendi adlarına yetki belgesi alsalar dahi 3 yıl boyunca sadece yurtiçinde taşımacılık yapmalarına izin veriliyor. Yetki belgesi almazlarsa da kestikleri uluslararası KDV’li faturaların ağır bedelleri altında eziliyorlar, masraflarını dahi karşılayamıyorlar.
Hazine ve Maliye Bakanlığına çağrıda bulunan Özcan son olarak şunları söyledi:
“Hazine ve Maliye Bakanlığına çağrıda bulunuyorum; Düzce Kaynaşlı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve ülkemizdeki diğer benzer faaliyet yürüten kooperatiflere bağlı taşımacılık yapan insanlarımızın bu mağduriyeti giderilmeli, ve yetki belgesi olan kooperatiflere bağlı faaliyet yürütenlere de KDV istisnası uygulanmalıdır. Aksi halde, ülkemizdeki ihracat ileriki dönemlerde büyük sekteye uğrayacaktır.”

 

Haber tarihi: 21/02/2024
Haber Okunma: 177
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: BAŞKAN ÖZLÜ SAHADAN AYRILMIYOR
Sonraki: “BİZ ESER VE HİZMET SİYASETİ YAPIYORUZ”




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com