BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 19 MAYIS MESAJI   “SADECE YARINLARIMIZ DEĞİL, BUGÜNLERİMİZ GENÇLERİN AZMİ İLE ...           • Sınav öğrencileri için kritik öneriler   Eğitim Danışmanı Barış Balcı, lise ve üniversite sınavlarına az bir zaman kala sınav ...           • “Kariyer Girişimindeki Şansım: Tarım Hep var Olacak-II” Düzce ÜniversitesiKariyer Geliştirmeve Mezun İzleme Uygulama Araştırma MerkeziileDü...           • ENGELLİLER HAFTASI’NDA RENKLİ ETKİNLİK AZİZİYE PAZARYERİ ‘ÖZEL’ ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTIFARKINDALIK ETKİNLİĞİNDE EĞL...           • Düzce Üniversitesi’nden 2024 Genç Üniversiteler Dünya Sıralaması’nda Araştırma Alanında Büyük Başarı Times Higher Education'ın yaptığı ve son 50 yıl içerisinde kurulan dünyadaki en iyi &u...           • ZABITA DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI YAYA YOLLARINDA MOTOSİKLETLER DENETLENDİ KURAL DIŞI OLANLARA CEZAİ YAPTIRIM TOPLU ULAŞIM ARA&Cce...           • Fuardan & İkili Görüşme Programlarından Müşteri / Tedarikçi Bulma Eğitimi Gerçekleştirildi Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, Mehmet Dükkancı’nın eğit...           • CHP DÜZCE MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN’DAN İKİ KRİTİK ÖNERGE   CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, Türkiye Büyük Mil...           • Düzce İl Özel İdare Genel sekreterliği Kadrosuna Nuri Çetin atandı Kültür vr Trizim Bakanlığında başkan yardımcısı olarak görev yapan Nuri Çeli...           • Tasarruf Tedbirleri Ülkemize ve Milletimize Hayırlı Olsun Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, bugün Cumhurbaş...           
İstatistikler
Toplam: 1595318
Aktif: 16
Bugün: 343
Dün: 1684
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Fiyat 200 TL’yi görürse şaşırmayın!


Hava sıcaklıklarının yüksek gitmesi ve Kahverengi Kokarca tehdidine dikkat çekilerek, yeni sezona doğru yaklaşırken serbest piyasada fındık fiyatının 200 TL’yi görebileceğine dikkat çekildi.

50 Randıman Kabuklu fındığın 110 TL’den işlem gördüğünü belirten Emekli Fiskobirlik müdürü Nevzat Keleş, “Yeni sezona doğru fındıkta 200 TL’leri görürsek şaşırmayın” dedi. 

Dünyanın yüzde 80’i tarafından kullanılan fındığın kıymetli bir ürün olduğuna vurgu yapan Keleş, Türkiye için değerli bir gelir kaynağı olan bu ürünün önümüzdeki süreçte daha da kıymet kazanacağına vurgu yaptı.Gectiğimiz son bir hafta hava sıcaklıklarının 20 derece seviyelerinde seyrettiğini bunun fındık için büyük bir tehlike olduğuna, öte yandan fındığın yeni sezonda Kahverengi Kokarca tehdidi ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Keleş , fındığın çok ciddi tehditlerle karşı karşıya olduğunun altını çizdi. 

Mart ayından sonra döviz kurunda yükseliş beklendiğini bunun da fındık fiyatını yukarı çekeceğini ifade eden Nevzat Keleş, hava sıcaklıklarının yüksek gitmesinden dolayı oluşacak tehlike ve Kahverengi Kokarca gibi etkenlerden dolayı “yeni sezona doğru fındık fiyatı 200’leri görürse şaşırmayın” dedi. 

Emekli Fiskobirlik Müdürü Nevzat Keleş, gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti; 

Serbest piyasa fiyatı 110 TL…

“14 Şubat 2024 çarşamba günü itibariyle 50 randıman kabuklu fındık fiyatı 110 TL’den işlem görüyor. Bundan sonra ki süreçte fındık fiyatının bundan aşağı düşeceğini düşünmüyorum. Çünkü hava sıcaklıkları şuanda çok yüksek gidiyor. Bu havalar fındık için ii değil. Fındık şımarır. Şımarırsa da püsküller uzayıp, karanfiller açar sonrasında Mart ayı buralarda soğuk geçer. Eğer Mart ayında soğuk görür hava sıcaklıkları sıfırın altına inerse büyük bir zarar ve rekolteyi etkiler. Ayrıca birde Kahverengi Kokarca tehlikesi var. Ben önümüzdeki günlerde fındık daha da kıymetlenecek diye tahmin ediyorum.

Dileğimiz bol fındık olması…

Fındık fiyatlarında bunlar dip fiyatlar, bundan aşağısı olmaz. Seçimden sonra döviz kurunun da yukarı gideceğinden hareketle kurla birlikte fındık fiyatı da yükselir. Öte yandın havaların bu şekilde gitmesi fındık için sıkıntı. Geçen son bir haftada hava  20 derece idi. Yaz gibi hava vardı. Bu fındık için büyük tehlike. Mart ayında soğuğu yerse ki inşallah bunları yaşamayız. Aynı şekilde Kahverengi Kokarca tehlikesi var.  İnşallah fındığın başına bir iş gelmez. Bol fındık olsun, iyi para etsin. Olmayınca para etse ne olacak. 1 kişide var 10 kişide yok. Bunun bir anlamı olmaz 

Sektör için fındık olmazsa olmaz bir ürün…

Fındıkta Mart ayından sonra kur etkisi bekliyorum. Fiyatta bundan aşağısı zaten olmaz. Ayrıca fındık iyi bir katma değer. Buna ihtiyaç var. Çikolata ve yağ sanayinde olmazsa olmaz. Sektörde dünyanın yüzde 80’i fındık kullanıyor.   

Bu fiyatlar dip fiyatlar…

Bu fındığın en dip fiyatı olarak değerlendiriyorum. Fındıkta yeni sezona doğru 200 TL’leri görürsek şaşırmasınlar. Yeni sezon da daha da fazla olabilir. Çünkü hem bu hava sıcaklıkları hem Kahverengi Kokarca hem de rekolte derken yeni sezona doğru 200 TL’leri görürsek şaşırmayın.” 

 

 

 

Haber tarihi: 15/02/2024
Haber Okunma: 237
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Fındık Desteği Ödemesi
Sonraki: BAŞKAN ÖZLÜ’DEN TAPU VE KADASTRO PERSONELLERİNE TEŞEKKÜR




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com