Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1828729
Aktif: 73
Bugün: 1880
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

AKÇAKOCA DEVLET HASTANESİ YIKIM KARARINA RAĞMEN NEDEN HİZMET VERİYOR?


 

CHP Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu üyesi Talih ÖZCAN, geçtiğimiz günlerde Akçakoca Devlet Hastanesiyle ilgili basına yansıyan flaş bir iddiayı meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanının cevaplaması istemiyle TBMM’ne bir soru önergesi veren Özcan, yıkım kararı olmasına rağmen Akçakoca Devlet Hastanesi neden hala hizmet veriyor diye sordu.
Basına yansıyan iddialara göre, Sağlık Bakanlığı’nın 28 Şubat 2022’de Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda Akçakoca Devlet Hastanesi binasının 2007 Deprem Yönetmeliği’ne uymadığı belirtilmiş. Bu yönetmeliğe uymayan bir hastanenin yıkım kararı verilmesi gerekmesine rağmen hala hizmetine devam ediyor olması Akçakocalılar arasında tedirginlik yarattı. Düzce’de 23 Kasım 2022’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremde Akçakoca Devlet Hastanesi’nin hasar aldığını hatırlatan Özcan, konunun devlet ciddiyetiyle aydınlatılması ve Akçakoca halkının kafasındaki şüphelerin şeffaflıkla giderilmesini gerektiğinin altını çizdi.
DÜZCE VE İLÇELERİNDE 2007 DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYMAYAN BAŞKA HASTANE VAR MI?
Özcan yaptığı açıklamada, Düzce’nin bir deprem travması olduğunu ve o nedenle bu konunun hassasiyetle ele alınması gerektiğini belirtti. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Düzce Temsilciliği’nin kentteki sağlık tesislerinin hasar durumuna ilişkin Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’ne yaptığı başvuruya verilen cevabın tatmin edici olmadığını ifade eden Özcan, Milletvekili olarak halkımızın birinci ve en yetkili organlardan doğru bilgiyi alması gerektiğini düşündüğüm için konuyu meclise taşıdım açıklamasında bulundu.
Özcan’ın sorduğu çok önemli sorular:
DÜZCE’DEKİ TÜM SAĞLIK KURULUŞLARININ DEPREM DAYANIKLILIK TESTLERİ YAPILDI MI?
Sağlık Bakanlığı’nın, Akçakoca Devlet Hastanesi binasının 2007 Deprem Yönetmeliği’ne uymadığına dair Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’ne resmi yazı gönderdiği doğru mudur? Eğer doğruysa, yıkılması gereken bir hastane neden hala faaliyet vermektedir?
Geçmişten de bilindiği üzere bir deprem şehri olan Düzce ve ilçelerinde, 2007 Deprem Yönetmeliğine uymadığı tespit edilen başka hastane, sağlık kuruluşu, sağlık tesisi veya bina var mıdır? Var ise bunlar hangi binalardır? Yıkım kararı alınmış olmasına rağmen faaliyetlerine devam eden başka hastane var mıdır?
Düzce ve ilçelerinde, olası depremlerden sonra derhal kullanılması gereken devlet hastaneleri, dispanserler, sağlık ocakları, ek hizmet binaları ve diğer sağlık kuruluşlarının deprem dayanıklılık testleri, zemin etüt çalışmaları yapılmış mıdır? Yapıldıysa eğer söz konusu binalarla ilgili deprem raporlarını kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

 

 

Haber tarihi: 02/02/2024
Haber Okunma: 231
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: AK KADINLAR DÜZCE’DE SEÇİM STARTINI VERDİ
Sonraki: Keleş ziyaretlerine tam gaz devam ediyor




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com