Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1829417
Aktif: 118
Bugün: 3002
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Yapay Zeka ve Chat GPT Anlatıldı


Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen “ARDEK Söyleşileri: Akademik Yayın ve Chat GPT” başlıklı etkinlikte, yapay zeka ve makineler ile insan etkileşimi anlatıldı.

Cumhuriyet Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, öğretim elemanları, üniversite öğrencileri, TED Düzce Koleji öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Emine Tekin’in yaptığı söyleşinin ilk sunumunu yapan Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pakize Erdoğmuş, “Yapay Zeka ile Teliften Bağımsız Eser Üretimi ve Chat GPT” başlığı altında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Chat GPT’nin resim, video içeriği, hikaye, senaryo gibi birçok ürün oluşturma özelliğinin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erdoğmuş, Chat GPT ile oluşturulan akademik makalenin doğruluğunun henüz kanıtlanmadığını, bu makalede yapay zeka tarafından gösterilen kaynakların da doğruyu yansıtmadığını ifade etti.

Yapay zekayı; makinelerin zeki insan becerilerini kazanması ve uygulaması olarak tanımlayan Erdoğmuş, bugün yapay zekanın hem soyut, hem de somut üretimde kullanıldığının altını çizdi.

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi ve Araştırma Dekanlığı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aysun Aydın ise “Akademide Chat GPT ve Etik Tartışmalar” başlıklı sunumunda; Chat GPT’nin kısa bir zaman içerisinde kullanılmaya başlandığını söyleyerek, ürettiği bilginin de etik ve doğruluk açısından sorgulandığını dile getirdi.

Chat GPT’nin önceden eğitilmiş dönüştürücü bilgi ürettiğini söyleyen Doç. Dr. Aysun Aydın, felsefi olarak bakıldığında ise; "Üretilen bilginin gerçek mi? Yoksa gerçekliğin temsilini mi yansıtıyor?” sorularının akla geldiğini dile getirdi. “Doğruyu mu arıyoruz? Yoksa ikna edici bir cevap yeterli mi?” diye soran Doç. Dr. Aysun Aydın, önemli bazı bilim insanların yapay zeka ile üretilen bilgilerin insanlar tarafından doğru olup olmadığının anlaşabileceğini savunduklarını ifade etti.

Chat GPT’nin akademik üretimdeki kalite, bilgi ve becerileri ortadan kaldıracağını savunan görüşlerin de olduğunu söyleyen Aysun Aydın, bu teknoloji ile üretilen bilgilerin kitleleri yanlış yönlendirebileceği anlayışının da olduğunu ifade etti.

Katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan konuşmacılara, yaptıkları başarılı çalışmalar ve sunumları için Araştırma Dekanlığı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Bulut tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber tarihi: 14/12/2023
Haber Okunma: 330
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Narsist Kişilik Bozukluğu: Görünmeyen Bir Maske
Sonraki: DÜZCE BELELDİYESİ’NDEN TOPLU TAŞIMAYA CAN SUYU




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com