Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1830205
Aktif: 27
Bugün: 4423
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

KARADENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİNDEN ÇİN’E TÜRK FINDIĞI ÇIKARMASI


Ticaret Bakanlığının “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) Proje Desteği” kapsamında Karadeniz İhracatçı Birlikleri (KİB) tarafından yürütülmekte olan Ur-Ge projesinin bu seneki son yurtdışı durağı Çin Halk Cumhuriyeti oldu. Proje paydaşı 8 KİB üyesi ihracatçı firma, 8-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Şanghay’da gerçekleştirilen FHC fuarına bağımsız stantlar ile iştirak ederek Türk fındığına ilişkin tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdi ve yeni ihracat bağlantıları yaratmaya çalıştı.

 

1.4 milyarlık nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesi ve en büyük ikinci ekonomisi konumunda bulunan Çin’de gıda maddeleri açısından en önemli etkinliklerden biri olan FHC fuarına 69 farklı ülkeden 3.500 yerli ve yabancı firma iştirak ederken 150.000’i aşkın kişi de fuarı ziyaret etti. Söz konusu fuarda Aysan, Durak, Gaffaro, Gürsoy, Karimex, Özyılmaz, Sabırlar ve Yavuzkan firmalarından oluşan Türk fındığı kümesinin stantları büyük ilgi çekti.

KİB Genel Sekreterliği tarafından yürütülen Ur-Ge projesinin yurtdışı faaliyetleri çerçevesinde, 2023 yılı içinde daha önce Hindistan’a yönelik bir ticaret heyeti gerçekleştirilmiş ve Japonya’dan da ülkemize bir alım heyeti getirilmişti.

 

Bu senenin son yurtdışı pazarlama etkinliğinin gerçekleştirildiği Çin’e yapılan fındık ihracatında son yıllarda gözlemlenen artış dikkat çekmekte. Çin’e yönelik fındık ihracatımız, İhracatçı Birlikleri tarafından uzun yıllardır yürütülen reklam ve tanıtım faaliyetlerinin de etkisiyle 10 sene öncesinde yıllık 2.000 ton civarındayken son yıllarda ortalama 9.000 tona ulaştı ve böylece Çin, Türkiye’nin en fazla fındık ihraç ettiği ilk 10 ülke arasında sağlam bir konuma yerleşti. Bu tür pazarlama faaliyetleri ile ihracat miktarımızın daha üst seviyelere yükseltilmesi hedefleniyor.

Haber tarihi: 14/11/2023
Haber Okunma: 176
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: CHP'Lİ ÖZCAN’DAN DÜZCE’DEKİ KYK YURTLARININ DURUMUNU SORAN ÖNERGE
Sonraki: Rüya 106 yıl sonra gerçek mi oluyor?




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com