Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1830206
Aktif: 28
Bugün: 4424
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

DEPREMLERE HAZIR OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ


Tarih 12 Kasım 1999, saatler 18:57’yi gösterdiğinde Kaynaşlı depremi ile Düzce 7.2 şiddetinde 30 saniye süresince sarsıldı. Depremde en çok can kaybı Düzce’de meydana gelmişti. Kısa bir ara ile yaşanan 17 Ağustos Gölyaka depremi ile de deprem olgusu zihinlerimizde unutulmayacak bir etki oluşturdu. 12 Kasım 1999 depremi nedeniyle 845 canımızı yitirdik. Şehrin yüzde 83’ü zarar gördü.

Düzce 1. derece deprem kuşağı üzerinde bulunuyor, depremler engellenemeyeceğine göre, geçmişte yaşanan acıları unutmadan üzerimize düşeni yapıyoruz. Depreme karşı daha hazır bir toplum haline gelmek ve depremlerde can kayıplarının ve yıkımların en alt düzeyde olabileceği önlemlerin alınması için 21 yıldır çaba gösteriyoruz. Yakın zamanda yaşadığımız depremle Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu gerçeğini maalesef bir defa daha gördük. “Deprem Öldürmez Bina Öldürür” sözünü dikkate alarak Düzce’miz için depreme uygun yapılaşmayı yaygınlaştırdık. Düzce’nin yeniden yapılanması için alt yapı çalışmalarımızı güçlendirdik. Yarısından fazlası zarar gören Düzce’nin, binalarında deprem sonrası hızlı bir yapılanma sürecine başladık ve yüzde 75 oranında yenilenme sağladık.

23 Kasım 2022’de yaşadığımız Gölyaka depremi ile bir kez daha yüreğimiz ağzımıza geldi. Ancak bu kez Düzce’mizde deprem yönetmeliğine uygun yapılan binalarda deprem nedeniyle herhangi bir yıkım ve can kaybı yaşanmadı. Panik deneniyle 39 kişinin hafif yaralandığı deprem sonrası yapılan hasar tespit çalışmalarına göre; 816 bina acil yıkılacak-ağır hasarlı-yıkık olarak tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda 796 binanın yıkımı gerçekleştirilerek enkazı kaldırıldı.

Deprem sonrası hemşehrilerimize  konut hasarları için toplam 98.625.064 TL, eşya zararları için 73.532.954 TL, iş yeri/araç hasarı için toplam 191.892.660 TL ödendi.

Hak sahipleri için kalıcı konut inşaatları TOKİ tarafından Merkez (Kirazlı), Cumayeri ve Çilimli ilçelerinde başlatılmıştır. Gölyaka ve Gümüşova ilçelerinde ihale aşamasındadır. Ayrıca kırsaldan hak sahibi olanların inşaatlarının 100 tanesi çeşitli seviyelerde devam etmektedir.

Deprem sonrası kurulan bir şehir olarak sağlık alanında da hemşehrilerimize hizmet sunmaya devam ettik. 12 Kasım depreminde yıkılan Düzce Devlet Hastanesi’ni yeniden inşa ettik ve hizmete açtık. Yeni sağlık tesisleri ve 112 sağlık istasyonları açarak hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Kalıcı konut inşaatları Kirazlı, Cumayeri, Çilimli Gölyaka ve Gümüşova ilçelerinde yapıldı. Merkez ve ilçe köylerinde yollarımız sıcak asfaltla kaplanarak 1.540 km. yol ağı nitelikli hale getirildi.

Her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı ve bilinçli olarak tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Türkiye’mize örnek bir gelişim süreci yaşayan Düzce, ilçelerinin tamamında doğalgaz kullanılan iki ilden biri. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen acısı hala kalbimizde olan depremin, ülkemizde ve Düzce’mizde bir daha yaşanmamasını Allah’tan diliyorum.

Hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor ve depremi unutamayan hemşehrilerimizin acılarını içtenlikle paylaşıyorum. Her zaman olduğu gibi bugün de Düzce’nin ve hemşehrilerimizin yanında olacağız. Düzce depreminin 24. yıl dönümünde, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri tüm afetlerde kaybettiğimiz canları rahmetle yâd ediyorum.

 

 

Haber tarihi: 11/11/2023
Haber Okunma: 164
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Düzce Üniversitesi Cumhuriyetimizin 100. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Saygıyla Andı
Sonraki: BAŞKAN ÖZLÜ’NÜN 12 KASIM MESAJI




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com