Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1830180
Aktif: 109
Bugün: 4358
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Ortadoğu’da İsrail Sorununun Tarihsel Kaynakları” Anlatıldı


Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin düzenlediği “Ortadoğu’da İsrail Sorununun Tarihsel Kaynakları” adlı panelde İsrail devletinin kuruluşu ve gelişimi masaya yatırıldı.
Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Üniversite Genel Sekreteri Nihat Yıldız, Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arif Güngör, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Küçük, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım sağladı.
Panelin açılış konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Genel Sekreter Nihat Yıldız, İsrail’in kurulduğu günden beri sınırlarını büyütme hedefi ile hareket ettiğini vurgulayarak, bu amacına ulaşmak için de her türlü zulmü göze aldığının altını çizdi. Siyonizm’in yaptığı bu zalimliğinin, hainliğinin karşılığını göreceğini ifade eden Yıldız, İsrail’in yaptıklarının insanlığa da zarar verdiğini, insan onuruna yakışmadığını söyledi. Düzenlenen bu etkinliğin Türkiye ve bölgesinde barışa vesile olmasını temenni eden Genel Sekreter Nihat Yıldız, etkinliğe katılım sağlayanlara ve katkı sunanlara teşekkür etti.
Moderatörlüğünü Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Çarkçı’nın yaptığı panelde; Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Balcı “İsrail’in Kuruluşunda Rotcshild Ailesi ve Osmanlı İle İlişkileri” adlı sunumunu yaparken, Düzce Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Celil Bozkurt “Ortadoğu’da Siyonist devletleşme sürecinde NİLİ Örgütü ve Etkinlikleri” ve Doç. Dr. Serkan Kekevi “İsrail’in Kuruluş Sürecinde Terör Örgütleri” konuları hakkında bilgi verdi.
İsrail devletinin 1948 kuruluş tarihinden çok eski tarihlerde kurulma çalışmaları başladığını vurgulayan panelistler, Yahudilerin devlet kurmak için her türlü yola başvurduklarını ifade etti. İstihbarat çalışmalarından, parayla toprak satın alma ve siyasi ilişkilerden, terör eylemlerine kadar her türlü yolun denendiğinin altını çizen konuşmacılar, Yahudilerin amaçlarının para kazanmak olmadığını kazanılan parayla büyük Yahudi devletini kurmayı amaçladıklarını dile getirdiler.
İsrail devletinin kuruluş aşamasında oluşturulan Haganah, Irgun ve Lehi gibi terör örgütlerinin Filistin köylülerine yaptıkları kanlı eylemlerine de değinen konuşmacılar, bu örgütlerin İsrail devletinin kurulmasından sonra İsrail silahlı kuvvetlerine bağlandığını söyledi.
Panel, yaptıkları başarılı çalışma ve sunumları için Düzce Üniversitesi Genel Sekreteri Nihat Yıldız’ın teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.

 

 

Haber tarihi: 02/11/2023
Haber Okunma: 272
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: 4 AYDA 2 BİN 153 TURİZM ELÇİSİ KAZANDIRDI
Sonraki: ZABITA EKİPLERİ GÖZ AÇTIRMIYOR




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com