Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1830482
Aktif: 29
Bugün: 4971
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

KELEŞ ÖZLÜYÜ SERT ELEŞTİRDİ.


Düzce eski Belediye başkanı Mehmet Keleş,sosyal paylaşım sitesinde  Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'yü sert eleştirdi.

Mehmet Keleş eleştirisinde şu ifadelere yer verdi.

Saygıdeğer Hemşehrilerim,

Birkaç günden beri Düzce gündemini meşgul eden sizlerle paylaşmak istediğim önemli bir konu var.

Düzce Belediyesi İller Bankası aracılığı ile Dünya Bankasından, içme suyu sebekesinin yenilenmesi amacıyla %5.57 faiz oranıyla (iller Bankasının 0.05 aracılık komisyon bedeli dahil) beş yıl geri ödemesiz otuz yıl vadeli 45 milyon AVRO kredi almak istiyor. Bu maksatla Belediye Başkanı Faruk Özlü Belediye Meclisinden yetki talebinde bulundu.

Takip edenler muhtemelen hatırlayacaklardır, bundan birkaç yıl önce (sanırım 2020 yılı olsa gerek), Faruk bey yine su şebekesini yenilemek üzere yüz milyon dolar para bulduğunu kamuoyuna ilan etmiş, Herkes de ciddi bir beklenti oluşmuş, para geldimi, iş başlıyormu, ne oldu diye merak içinde beklerken, bu sefer de sayın başkan, üç yıl önceki DOLAR vaadini AVRO ya dönüştürüp ve enteresandır, aynı işi yapmak üzere üç yıl önce buldum dediği krediyi seçimlere altı ay kala yeniden buldu.

Tebrikler!

Bravo

Ancak;

İki dönem Belediye Başkanlığı yapmış birisi olarak bazı sorularım ve bazı tavsiyelerim olacak.

Sayın Başkan,

Belediyelerde bir kural vardır, belediye Başkanları yaptıkları projelerle ilgili olarak ancak kendi dönemleri içerisinde ödemek koşuluyla borçlanabilirler, sizden sonra gelecek Belediye Başkanının dönemini ipotek edemezsiniz. Bu durum, yasal olarak mümkün olmadığı gibi etik olarak da doğru değildir. Siz ben yaptım diyeceksiniz, parayı gelen Başkan ödeyecek.

Sizden sonra otuz yıl boyunca gelecek ALTI Belediye Başkanının dönemini ipotek altına alıyorsunuz. El insaf.

Bir diğer husus, biz Belediyeyi size üçyüz milyon borçla devrettik, (tamamına yakın kısmı vergi ve SGK borçları) şu anda Belediyenin borcu iki milyarı geçti. Başka bir söyleyiş şekliyle, tüm Cumhuriyet tarihi boyunca biriken borcu dört yılda beşe katladınız. Şimdi bunu da ikiye katlayarak bu günün parasıyla üç milyar'a çıkarmak istiyorsunuz.

Soruyorum, birbuçuk milyar paraya karşılık gelecek hangi eserleri bıraktınız düzcelilere? Bu kadar yüksek miktarda ve bu kadar uzun vadeli borçlanarak Belediyenin en önemli iki gelir kaynağını (Genel Bütçe Gelirlerinden aldığı pay ve su tahsilatı gelirleri) ipotek ederek yapacağınız su şebekesi yenileme işi düzcenin en öncelikli ve tek sorunumudur?

Yapmayın vazgeçin derim.

Gerçi bunları yazan ben MEHMET KELEŞ bu krediyi alabileceğinize ve su şebekesini yenileyebileceğinize inanıyormuyum?

HAYIR.

Bunu yapacak olan adam zamanında uğur suyu üzerine yapacağımız onbeş milyon metreküplük Düzce şehir içme suyu barajını iptal ettirmezdi.

Yani

BOŞ YAPMA FARUK diyeceğim,

Ancak,

Onuda çok söylediler,

Etki yapmaz.

Kalın sağlıcakla.

 

 

Haber tarihi: 08/09/2023
Haber Okunma: 256
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTILARI SONA ERDİ
Sonraki: Yeni Hizmet Binası Şehrimize Yeni Bir Dinamizm Getirecek




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com