Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1831203
Aktif: 114
Bugün: 6176
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

ÇELİK APARATLARIN SEVKİYATI BAŞLAYACAK


TEDARİĞİN %95’İ TAMAMLANDI, ÜRETİM DEVAM EDİYOR

GÜVENLİK KATSAYILARI ARTIRILDI

ASAR DERESİ PROJESİ’NDE SIRADA MONTAJ ÇALIŞMALARI VAR

Düzce Belediyesi tarafından yürütülen ve TBB ödüllü Asar Deresi Projesi’nde çalışmalar devam ederken proje kapsamında dere üzerine yerleştirilecek köprü çelik aksamlarının tedarik aşaması %95 oranında tamamlandı, üretim çalışmaları devam ediyor. Ankara’da üretilen çelik aparatlar 15 gün içinde Düzce’ye getirilecek.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün vizyon projelerinden biri olan Asar Deresi Projesi deprem ve sel gibi olumsuzluklar yaşanmasına rağmen aksamadan devam ediyor. Düzce Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında köprü ayaklarının beton kısımları tamamlanırken proje yapısında güvenlik katsayısının artırılması sebebiyle çalışmalar kontrollü şekilde ilerliyor. Daha önce konu hakkında açıklamada buluna Başkan Özlü Asar Deresi üzerine inşa edilecek çelik köprünün beton ayaklarının 8 şiddetinde 1 dakika sürecek sarsıntıya dayanacak kabiliyette inşa edildiğini belirtmiş, aynı şekilde Asar Deresi’nde tam debi akış olması halinde de projenin zarar görmeyeceğini aktarmıştı.

ÇELİK APARATLAR ÜRETİLDİ, SEVKİYAT BAŞLIYOR

Teknik incelemeler yapımın her aşamasında devam ederken, köprü imalatının Ankara’da yapıldığı ve 3 aylık süreç içinde çelik aksamların %95 oranında tamamlandığı açıklandı. Başkan Özlü’nün aktardığı bilgilere göre; köprü ayaklarında çalışmaların tamamlanması ile birlikte 15 gün içinde sevkiyat yapılacağı, kademeli olarak köprü inşaatının başlayacağı belirtildi.

Başkan Özlü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Asar Deresi Projesi bizim en hassas noktalarımızdan biri. Bu konuda deprem ve sel ile sınandık, mühendislik çalışmaları kapsamında buranın güvenlik katsayılarını olması gerektiği gibi yaparken daha da artırdık. Bu aslında yaptığımız işi geciktirmedi, hemşehrilerimize şunu ifade etmek isterim; proje takvime uygun şekilde ilerliyor. Trafiğe kapalı olan alanlarda da bu çalışmalara paralel olarak gereken düzenlemeyi yapacağız. Asıl önemli olan köprü çelik bağlantılarını yaparken burada büyük vinçler çalışacak. Vatandaşlarımızı risk altında bırakmamak için iş güvenliğine büyük önem veriyoruz. Şimdi Ankara’da üretimi bitmek üzere olan çelik köprü aparatlarının sevkiyatı başlayacak. 2 hafta sonra bu aparatları getirmeye başlıyoruz. İnşaat alanının uygun hale getirilmesi ile bunların montajı başlayacak. Yakından takip ediyoruz, projeyi en kısa sürede bitireceğiz” dedi.

 

Haber tarihi: 01/08/2023
Haber Okunma: 383
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: KONGRE İLANI
Sonraki: Düzce TSO’nun Yeni Projesi Tarım OSB




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com