Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1831196
Aktif: 112
Bugün: 6168
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

CHP’Lİ ÖZCAN’DAN TARIM VE ORMAN BAKANINA KRİTİK SORULAR DÜZCE OLASI ORMAN YANGINLARINA HAZIRLIKLI MI?


 

2021 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük orman yangınlarından biri olan ve Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen yangınlar on binlerce hektarlık orman alanının yanı sıra yerleşim bölgelerinin küle dönmesine ve sekiz insanımızın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Bu felaket sonrasında birçok şehrimizde de benzer yangınlar yaşanmış, vatandaşlarımız sıcak yaz aylarını tedirginlik içinde geçirmişti. Toplumda büyük bir travmaya yol açan orman yangınları geçtiğimiz günlerde, yüksek sıcaklıkların da etkisiyle yeniden ülkemizin çeşitli bölgelerini etkisi altına alarak büyük tahribat yaratmıştır. Bu tür felaketlerin önüne geçebilmek için, önlem almak ve hazırlıklı olmak büyük önem taşıyor.
GEÇMİŞ ORMAN YANGINLARINDAN DERSLER ÇIKARILMALI
Konuyla ilgili olarak CHP Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Talih Özcan, önümüzdeki günlerde ve aylarda Düzce'de yaşanabilecek yüksek sıcaklıklar nedeniyle meydana gelebilecek orman yangınlarına ilişkin gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekerek Tarım ve Orman Bakanı ibrahim Yumaklı’ya cevaplaması için bir soru önergesi yöneltti. Özcan, ormanlarımızda çıkabilecek yangınları önlemek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak adına, yangınlarla mücadelede teknik donanımın yeterli seviyeye çıkarılması ve her türlü tedbirin önceden alınması gerektiğini belirtti.
CHP’li Özcan, benzer felaketlerin Düzce'de yaşanmaması için ilgili kurumların ellerinden geleni yapması gerektiğini vurguladı. Türk Hava Kurumu ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıllarda yangınlara müdahale konusunda yetersiz kalmasının öğrenilen dersler ışığında tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi.
ÖZCAN’DAN ORMAN YANGINLARINA KARŞI BİRLİK OLMA ÇAĞRISI
Ayrıca, Düzce halkının da yangınlar konusunda bilinçlendirilmesi ve olası bir yangının yayılmasını engellemek adına gereken duyarlılığı göstermesinin önemine değinen Talih Özcan, kamuoyunun alınan önlemler hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti. Özcan, topluma güven verilmesi ve tedirginliğin giderilmesi için şeffaflıkla hareket edilmesinin önemli olduğunu ifade etti.
Son olarak Özcan, iklim krizinin etkisiyle birlikte önümüzdeki haftalarda ve aylarda olası yangınlar konusunun toplumu düşündüren konuların başında geldiğini vurgulayarak, Düzce'nin doğal güzelliklerine sahip çıkmak ve ormanlarımızı korumak adına herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini sözlerine ekleyerek birlik olma çağrısında bulundu.

 

 

Haber tarihi: 30/07/2023
Haber Okunma: 214
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: CHP DÜZCE MİLLETVEKİLİ VE DIŞİŞLERİ KOMİSYONU ÜYESİ TALİH ÖZCAN’DAN TURGUT ÖZAL LİSESİ’YLE İLGİLİ FLAŞ BİR AÇIKLAMA GELDİ.
Sonraki: CUMHURİYET HALK PARTİSİ KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI AYLİN NAZLIAKA’NIN AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI GÖKTAŞ’IN NAFAKA VE 6284’Ü HEDEF ALAN AÇIKLAMASINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com