Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1828915
Aktif: 101
Bugün: 2191
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

12. YIL MESAJI VALİ ŞAHİN VE BAŞKAN BAYRAM'IN


Vali Vasip Şahin ve Belediye Başkanı İsmail Bayram, “Düzce’nin il statüsüne kavuşmasının 12. yıldönümü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Şahin mesajında, Düzce’nin emin adımlarla istikbale doğru yürüyüşüne devam etmekte olduğunu belirtirken Bayram da, Düzce’nin şehirleşme adına önemli gelişmeler kaydettiğini ifade etti. Vali Vasip Şahin, Düzce’nin il olmasının 12. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: 9 Aralık 1999 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ile İl oluşunun 12. Yıldönümünde Düzce olarak, yapılanmasını büyük ölçüde tamamlayıp, sahip olduğu güçlü yönleriyle, emin adımlarla istikbale doğru yürüyüşüne devam etmektedir. Düzcelinin hak ettiği yaşam düzeyine kavuşturulması için devlet olarak görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Bu vesileyle bugüne kadar Düzce’nin sorunlarının çözümünde destek ve katkıda bulunan tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyorum. Toplumun her kesiminden desteklerin bundan böylede süreceği düşüncesiyle hemşerilerimize mutlu bir gelecek dileklerimle, saygı ve sevgiler sunuyorum.

Düzce şehirleşme adına önemli gelişme kaydetti

Düzce’nin 9 Aralık 1999 tarihinde, Türkiye’nin 81’inci ili olmasının 12’inci yılı dolayısıyla Belediye Başkanı İsmail Bayram da bir mesaj yayımladı. Başkan İsmail Bayram, depremin hemen sonrasında il statüsüne geçen Düzce’nin aradan geçen 12 yıllık süreç içinde büyük aşama kaydettiğini ve Düzce’nin Türkiye’de modern iller statüsünde yer aldığını belirtti.

Başkan İsmail Bayram’ın Düzce’nin il olmasının yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesaj şu şekilde: “Düzce 9 Aralık 1999 tarihinde il statüsüne geçerek Türkiye’nin 81’inci vilayeti oldu. Bu kararın üzerinden 12 yıl geçti. Türkiye’de herhangi bir kentin il olmasıyla Düzce’nin il olması arasında önemli farklar vardır. Düzce, geçirdiği iki büyük deprem sonrasında yıkılmışlığının sonrasında il olmuştur. Kısa vadede düşündüğünüz zaman bu şartlar içinde bir kentin il olması hem idari acıdan hem de kaynaklar açısından zorluklar getirmiştir. Ancak, biz yerel yönetim olarak Düzce’nin öncelikli sorunlarını tespit ederek bu zorlukları aşmak için projeler ürettik ve çalışmalara başladık. 1999 yılında yaşanan talihsiz iki depremin ardından, neredeyse tamamı yıkılmış bir kentte yeniden yapılanmayı ve kalkınmayı sağlamak, ‘Belediye’nin asli görevlerinin’ çok ötesinde hizmetleri gerektirir. Alt yapısı büyük ölçüde tahrip olmuş, yerleşim alanları dağılmış, fiziki yapısı bozulmuş, moral değerleri zayıflamış bir kenti yeniden yaşanılabilir hale getirmek için adeta, ‘Yeniden Yapılanmanın’ unsurlarının oluşturulması zorunludur. Bu nedenle Düzce Belediyesi olarak, “ Düzce’nin Yeniden Yapılanması”nın planlamasını yaptık. Bu planlamanın özü, kısa vadede, öncelikli sorunlara cevap vererek, kentte yaşayan insanların su, yol, ulaşım, kentsel düzenleme gibi acil hizmetlerin yapılması; ancak uzun vadede, fiziki ve sosyal/kültürel değerleri ile çağdaş kalkınmış bir kentin koşullarını oluşturmaktır. Bir anlamda Düzce’yi ‘ zorunlu yaşam alanı’ olmaktan ziyade ‘ tercih edilen bir yaşam alanı’ haline getirmektir. Bugün Düzce’nin il olmasının 12’inci yıldönümünde Düzce şehirleşme adına önemli mesafeler kaydetmiştir. Düzce’de fiziki yapılanmanın önemli unsurları tamamlandı. Kısa süre içinde eksik kalanlar da tamamlanacaktır. Bunun için de projelerimiz hazırdır. Düzce’nin geleceğinin parlak olduğunu her zaman belirtiyoruz, halkımız da buna inanmalıdır.”

 

Haber tarihi: 09/12/2011
Haber Okunma: 1549
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: BOLU DAĞINDA KAR YAĞIŞI




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com