Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1828902
Aktif: 102
Bugün: 2164
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

YEŞİL KARTLILAR ÜNİVERSİTE VE ÖZEL HASTANELERE GİDEBİLECEKLER


Yeşil kartlılar, yılbaşından itibaren üniversiteler ile özel hastanelerden yararlanabilecek. Yılbaşından itibaren yeşil kart sistemi yerini zorunlu Genel Sağlık Sigortası'na bırakacak. Bu uygulamayla artık yeşil kartlılar özel hastaneler ile üniversite hastanelerine gidebilecek. Zaman zaman usulsüz kullanım haberleri ile gündeme gelen yeşil kartlılar için 1 Ocak 2012'den itibaren yeni bir dönem başlıyor. Yeşil kartlılar, bu tarihten itibaren SGK kapsamına alınacak. Ancak yeşil kartların iptal edilmesi gibi bir durum söz konusu olmayacak. Yeşil kartın SGK'ya devriyle birlikte 9,1 milyon yeşil kart sahibi, doğrudan Genel Sağlık Sigortalısı olarak tescil edilecek. Böylece bu kişilerin sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşması mümkün olacak. Diğer sigortalılarda olduğu yeşil kartlılar da bütün hastanelerden, sevke tabi olmadan doğrudan yararlanabilecek.

CEPTEN ÖDEYECEKLER

Katılım payı ve özel hastanelerin aldığı fark ücretlerini ise ceplerinden ödeyecekler. Zaman'ın haberine göre, Türkiye'de halen aktif olarak 9 milyon 140 bin yeşil kartlı var. Bir ara 14,5 milyona kadar çıkan yeşil kartlı sayısı, yapılan denetimler sonucu 9 milyon 140 bine geriledi. Bu kişiler, yılbaşından itibaren doğrudan Genel Sağlık Sigortalısı olarak tescil edilirken yeni yeşil kart almak artık mümkün olmayacak.

GELİR TESTİ

Bunun yerine devreye girecek olan zorunlu Genel Sağlık Sigortası sisteminde sosyal güvencesi olmayan kişiler gelir testine tabi tutulacak. Gelir testi sonunda eğer ailedeki kişi başına gelir, asgari ücretin üçte birinden az ise sağlık primini devlet ödeyecek. Yani yılbaşından itibaren yeşil kartlı gibi sağlık hizmeti alabilmek için gelir testine tabi olmak gerekecek. Gelir testi, 1 Ocak'tan önce yeşil kartlı olup Genel Sağlık Sigortası kapsamına girenlere de kademeli olarak uygulanacak. Böylece gerçek tablo ortaya çıkacak. Geliri yüksek oluğu halde yeşil kartlı olduğu için Genel Sağlık Sigortası kapsamına girenlerin ayıklanması sağlanacak. Gelir testi sonucu kişi başına gelirin, asgari ücretin üçte birinden az olduğu ortaya çıkarsa bu kişiler Genel Sağlık Sigortalısı olmaya devam edecek.

 

Haber tarihi: 08/12/2011
Haber Okunma: 1790
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: HACIYAKUP KÖYÜ SAĞLIK EVİ İNCELEMEDEN GEÇTİ




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com