Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1828968
Aktif: 99
Bugün: 2281
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

28 Yıl Önce Neyse Şimdi De Öyle


Düzce'nin en başarısız olduğu alan olan eğitimde kalitenin yükseltilmesi istenirken,hala fiziki mekan sorununun çözülemediği okullar mevcut. Bunun en bilindik örneği Yahyalar İlköğretim okulu.Bu okulun öğrencileri tuvalet ihtiyacını karşılamak için yaz kış dışarı çıkmak zorunda. İşte Düzce'nin eğitim gerçeği.

28 yıl önce neyse şimdi de öyle

Geçtiğimiz Ağustos ayında ekranlara taşıdığımız Yahyalar Köyü İlköğretim Okulu’ndaki tuvalet sorunu için İl Genel meclisi Kasım ayında inceleme başlattı. 28 yıldır tuvaletleri dışarıda olan okulda vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda  inceleme yapan eğitim komisyonunun hazırladığı raporda, tuvaletlerin dışarıda ve uzakta olması nedeniyle öğrencilerin yağışlı ve karlı havalarda zorluk çekeceği bildirildi. Top şimdi Milli Eğitim Müdürlüğünde...

Düzce’nin merkez mahallelerinden biri olan Yahyalar Mahallesi’nde bulunan ilköğretim okulunda okuyan öğrenicilerin ailelerinin şikayeti üzerine, Ağustos ayında yaptığımız haberimizin ardından Kasım ayında okulda inceleme yapan  Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu hazırladığı raporu bugün İl Genel Meclisi toplantısında gündeme taşıdı. Okulun tuvaletinin dışarıda olmasıyla ilgili de sorunlarını dile getiren vatandaşlar, çocuklarının sağlıklı şartlarda eğitim almadığından dert yanmıştı. 28 yıldır bu okulun tuvaletinin dışarıda olduğunu söyleyen veliler kışın çocukların paltolarını giyerek şemsiyelerini alarak yağmur altında tuvaletlere gittiklerini belirtmişlerdi.

Talep doğrultusunda Milli Eğitime bildirilecek

Yahyalar Köyü İlköğretim Okulu’nun fiziki yapısı ile ilgili inceleme bugün İl Genel Meclisi toplantısında görüşüldü. Komisyon üyeleri tarafından , kasım ayında okula giderek öğretmen öncülüğünde tüm bölümler gezilerek incelendi. Okulun fiziki yapısından sorumlu yetkililerden bilgi alan Komisyon üyeleri  inceleme sonucunda okulun fiziki yapısının eğitim ve öğretime uygun olduğu görüşünü bildirilirken, tuvaletlerin dışarıda ve uzakta olması nedeniyle öğrencilerin yağışlı ve karlı havalarda zorluk çekeceği kaydedildi. Komisyon üyeleri, ilgili talep doğrultusunda yapılan inceleme ve araştırmaların Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesini uygun görerek raporu meclise sundu.Meclis raporu oy birliği ile kabul etti.

 

Haber tarihi: 05/12/2011
Haber Okunma: 1665
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: 2016 YILINA KADAR ESKİ HALİNE DÖNECEK




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com