Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1832359
Aktif: 76
Bugün: 1967
Dün: 6236
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

İnme Geçiren Hastalara “Trombektomi” Tedavisi


Beyin damarlarında oluşan darlık ve tıkanıklık nedeniyle inme geçiren hasta, Düzce Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Kliniği’nde “trombektomi” tedavisi ile sağlığına kavuştu.

Bir saat önce başlayan konuşma bozukluğu ve sağ tarafta güçsüzlük şikayetleri yaşayan 52 yaşındaki M.Ş. Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Hastanın acilde yapılan muayenesinde anlamadığı, konuşmadığı ve sağ tarafında felç olduğu saptandı. Beyin tomografisi ve MR incelemeleri sonucunda hastanın sol şah damarında ciddi darlık ve sol orta beyin damarında tıkanma olduğu saptandı.  Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yabalak ve ekibi,  hastanın erken dönemde olması nedeniyle görüntülemelerde damar açma tedavisinden fayda göreceğine karar verdi. Bunun üzerine hızlıca anjiyo ünitesine alınan hastanın, anjiyo yöntemi ile kasığından girilerek önce sol şah damarındaki darlık genişletildi. Ardından sol orta beyin damarındaki pıhtı yaklaşık 40 dakika süren bir işlemle çıkarıldı.

Erken Müdahale Önemli

İşlem hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yabalak, “Akut inmede trombektomi işlemi; özellikle ilk 6 saat içerisinde başvuran, şah damarı ve onun beyindeki ana dalları olan büyük damarlar olarak ifade edebileceğimiz damarlarda tıkanma olan hastalara yapılabilmektedir. Yapılan beyin görüntüleme sonuçlarına göre uygun olan hastalar işleme alınmaktadır. Hasta özelinde 24 saate kadar tedavi penceresi uzayabilmektedir. İşlemden fayda görme oranı da felcin başlangıcından damar açılıncaya kadar geçen süre ne kadar uzarsa o kadar düşmektedir.” dedi. 

Trombektomi işleminin hâlihazırda büyük bir beyin damarında tıkanıklık olan hastalara acil olarak uygulandığını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Yabalak,  işlem süresinin hastanın damar yapısı, pıhtının uzunluğu gibi birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterebildiğini belirtti. Tedavi uygulanan hastaların yarısının inme sonrası 3 ay içerisinde kendi günlük yaşam aktivitelerini getirebilecek kadar bağımsız hale gelebildiğine dikkat çeken Düzce Üniversitesi öğretim üyesi,  “Eğer damar açılmaz ise bu oran hastalarda yüzde 20’lerdedir. Geri kalan hastalar ise ya başkasına bağımlı olmakta ya da ölümle sonuçlanmaktadır. Doğal gidişatı bu kadar kötü olan bu durumda işlemle ilgili riskler hastalığın riskleri karşısında oldukça azdır.” şeklinde konuştu. 

“İskemik İnme Hem Ölümün Hem de Engelliğin Önemli Bir Nedeni”

Hastanın işlemden bir iki saat sonra birkaç kelime konuşabilmeye, sağ kolunu ve bacağını kaldırabilmeye başladığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Yabalak, “İşlemden sonraki 3. günde ise artık tamamen anlamakta ve konuşabilmekte idi. Sağ tarafta hafif bir güçsüzlük dışında normaldi. Hastamızın şah damarındaki darlığa da bir hafta sonra yeni bir pıhtı atma riskini azaltmak için stentleme işlemi yaptık.” diye konuştu. 

İskemik inmenin hem ölümün hem de engelliliğin önemli bir nedeni olduğuna vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Yabalak,“Uygun zaman penceresindeki büyük beyin damar tıkanıklığı olan hastalarda bu tedaviler ile yaklaşık yarısının başkasına bağımsız yaşamını devam ettirebilecek hale gelmesini sağlamamız mümkündür.” ifadelerini kullandı.

 

“İnme Merkezi İçin Hazırlıklar Büyük Oranda Tamamlandı”

Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde Rektörlük, Dekanlık ve Başhekimliğin büyük destekleri ile İnme Merkezi açılması için hazırlıkların büyük oranda tamamlandığını ifade eden Düzce Üniversitesi öğretim üyesi,  “İnme Merkezimiz açıldıktan sonra 112 tarafından felç olarak değerlendirilen ilimiz içerisindeki tüm hastalar direkt olarak Hastanemize getirilecek ve uygun olan hastaları işleme alarak şifa bulması için vesile olmaya çalışacağız.” bilgisini paylaştı. 

Haber tarihi: 15/03/2023
Haber Okunma: 218
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DEMRİCAN’DAN DGC’YE DESTEK SÖZÜ
Sonraki: ÇOCUK SESLERİ BÜYÜK CAMİ DE YANKILANDI




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com