Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1832539
Aktif: 59
Bugün: 2294
Dün: 6236
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anıldı


Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nin düzenlediği İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anlamak adlı etkinlikte, İstiklal Marşı’nın önemi, Mehmet Akif Ersoy’un hayata ve ulusa bakışı anlatıldı.

Çevrim içi olarak düzenlenen ve moderatörlüğünü Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç’in yaptığı etkinlikte; Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Alper Kumsar, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yahya Aydın bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İlhan Genç, İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yılına girilmesinin gurur verici olduğunu belirterek, istiklal mücadelesi veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına, milletimize ve Mehmet Akif Ersoy’a şükranlarını sundu. İstiklal Marşı’nın millete armağan edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Genç, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin söz bayrağı olduğunu vurguladı. Ülkemizde yaşanan deprem nedeniyle üzüntülerini de dile getiren Prof. Dr. İlhan Genç, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun ve sabır dileklerini iletti.

“İstiklal Marşı Türk Milletinin Dik Duruşunu Yansıtıyor”

Gerçekleştirilen açılış konuşmasından sonra Doç. Dr. İsmail Alper Kumsar sözlerine, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” duasıyla başlayarak, İstiklal Marşı’nın bir dik duruşun, köleliği ret edişin belgesi olduğunu vurguladı. Mehmet Akif Ersoy’un fikri olduğu kadar, bedenen de kurtuluş savaşında mücadele ettiğini söyleyen Doç. Dr. Kumsar,  Teşkilat-ı Mahsusa ile birlikte Almanya ve Arabistan’da görevlerde bulunduğunun altını çizdi.

İstiklal Marşı’nın; istiklal, bağımsızlık, hak, iman, vatan ve inanç gibi kavramlar üzerine yazıldığını söyleyen Doç. Dr. İsmail Alper Kumsar,  Sevr anlaşması ile Peygamberimizin saklandığı mağaranın adının Sevr olması ve Peygamberimizin Hz. Ebubekir’e “Korkma Allah bizimle beraberdir.” sözünü hatırlatmak için Ersoy’un da İstiklal Marşı’na korkma sözüyle başlayarak, Allah’ın Türk milleti ile birlikte olduğunun düşünülmesini istediğini dile getirdi.

“İstiklal Marşı Bizim Millet Olmamıza Katkı Sağladı”

Doç. Dr. Yahya Aydın ise yaptığı konuşmasında; Mehmet Akif Ersoy için şiiri hayat gibi yaşayan adam diyerek, onun şiirlerinin bir çığlık olduğunun altını çizdi. Çanakkale, Bülbül, İstiklal Marşı gibi herkesçe bilinen şiirlerin Türkiye Cumhuriyeti devletinin tabusu olduğunu vurgulayan Aydın, bu şiirlerin Türk milletini yansıtan, milletin içinden gelen şiirler olduğunu dile getirdi.

Yazılı eserlerin insan üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu söyleyen Doç. Dr. Yahya Aydın, şiirin sıradan bir lisan olmadığını, onun insan yaratılışıyla birlikte başladığını vurguladı. Şiirlerin, okurun kendisini tamamlaması için eyleme geçmesini sağladığını ifade eden Aydın, şiirin sadece gerçeği söylemediğini, gerçeği sunduğunu da kaydetti.

Şairlerin; umutlandıran, muştu veren öncü ve kurucu olduğunun altını çizen Aydın, İstiklal Marşı gibi birçok şiirin bizim millet olmamızı sağladığını vurguladı. Şiirlerin şairlerinden ayrılamayacağını dile getiren Doç. Dr. Yahya Aydın, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da yazdığı şiirlerle sesimizi tüm dünyaya duyurduğunu ifade etti.

Haber tarihi: 14/03/2023
Haber Okunma: 219
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DEPREM YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
Sonraki: FERİT DEMİR (TGC) ÖDÜLÜNÜ ALDI




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com