Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1832524
Aktif: 49
Bugün: 2260
Dün: 6236
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

AB Projesi Kapsamında “Mikrobiyolojik Korozyon” Alanında Ülkemizde İlk Defa Uygulamalı Eğitim Düzenlenecek


Ülkemizde ilk defa Düzce Üniversitesi himayesinde, CA20130 kodlu AB projesi kapsamında (https://www.cost.eu/actions/CA20130/) yurt dışından gelecek eğitmenlerin desteğiyle, uygulamalı "Mikrobiyolojik Korozyon Eğitimi" düzenleniyor.

Bu Korozyon Türü Yüzünden Yıllık Kayıp 2 Milyar Dolar

Metal veya metal alaşımlarının oksitlenme veya diğer kimyasal etkilerle aşınması olarak tanımlanan korozyonun birçok türü bulunuyor. Mikrobiyolojik korozyon (MIC), mikroorganizmalar tarafından oluşturulan korozyon süreci olarak biliniyor. Mikroorganizmalar, metalik malzemenin yüzeyine tutunarak biyofilm tabakası oluşturuyor, organik ve inorganik asitler ile metallerin bozulmasına neden oluyor. MIC, endüstriyel ve diğer sistemlerin yapı bütünlüğünü tehlikeye atarak hem güvenliği tehdit ediyor, hem de çok büyük ekonomik kayıplara yol açıyor. Dünya genelinde metalik malzemelerde oluşan korozyon zararının % 20’sini (yaklaşık 2 milyar dolar) MIC’in oluşturduğu bildiriliyor.

Korozyonu Önlemede Kullanılacak En Uygun Yöntemin Seçilmesinde MIC Süreci Çok Önemli

Endüstriyel sistemlerde meydana gelen biyofilm oluşumunu ve korozyonu önlemede kullanılacak en uygun yöntemin seçilebilmesi için,  MIC sürecinin kapsamlı bir şekilde ve doğru analiz edilmesi gerekiyor. Bu noktada, hem akademisyenlerin hem de endüstri profesyonellerinin MIC konusunda yeterli bilgiye sahip olması ve yeni gelişmeleri yakından takip etmesi önem arz ediyor.

Bu kapsamda Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’in desteğiyle Düzce Üniversitesi’nde, CA20130 kodlu AB projesi çerçevesinde, 29 Mayıs-2 Haziran 2023 tarihleri arasında uygulamalı "Mikrobiyolojik Korozyon" eğitimi düzenlenecek. (http://mic.duzce.edu.tr/).

Eğitim, MIC Alanında Uzman ve Uluslararası Alanda Çok İyi Tanınan Eğitmenlerce Verilecek

Eğitim, MIC alanında uzman ve uluslararası olarak alanında çok iyi tanınan eğitmenler tarafından verilecek. Farklı ülkelerden katılacak olan eğitmenler arasında, 20 yıldan fazla MIC alanında projeler yürüten Dr. Pierangela Cristiani (İtalya); MIC ile ilgili 7 kitabı ve 80’den fazla teknik/bilimsel makalesi bulunan Dr. Torben L. Skovhus (Danimarka); korozyon alanında yurt içi ve yurt dışında çalışmalar yürüten Prof. Dr. Hüsnü Gerengi (Türkiye); çevresel mikrobiyoloji ve malzeme bilimi alanlarında çalışmalar yürüten Dr. Annie Biwen A Stepec (Norveç); biyofilm ve MIC alanlarında araştırmalar yapan Dr. Judit Knisz (Macaristan); 20 yıldan fazla endüstriyel mikrobiyoloji alanında tecrübesi bulunan Matthew Snape (İngiltere) ile MIC alanında endüstriye danışmanlık yapan Rick Eckert (Almanya) yer alıyor.

 

Haber tarihi: 09/03/2023
Haber Okunma: 223
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE’DE SÜRPRİZ SEMİH KIBRIS FIRTINASI ESİYOR!
Sonraki: Düzce Üniversitesi Rektörü Deprem Bölgelerinde Hizmette Bulunan Mensuplarla Bir Araya Geldi




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com