Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1828892
Aktif: 106
Bugün: 2141
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

"MİLLETVEKİLLERİNİN YAPAMADIĞINI YAPTI"


CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, son günlerde Düzce’nin gündeminde olan konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karslıoğlu, otoban çıkışının Düzce için büyük bir eksiklik olduğunu ilk olarak kendilerinin dile getirdiğini belirtirken, Konuralp’e yapılacak olan yatırım için Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı’yı tebrik ederek, “ Milletvekillerinin Yapamadığını Yaptı” dedi. CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, bugün yaptığı basın açıklaması ile Düzce’nin gündeminde olan bir çok konu hakkında değerlendirmede bulundu. Karslıoğlu, öncelikle eski milletvekillerini “sadece parmak indirir parmak kaldırır” şeklinde eleştirerek derem yaşamış olan Düzce’ye herhangi bir yatırım getirmediklerini öne sürdü.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz’ın “otoban bağlantısı olmayan tek iliz” açıklamasının kendi söylemlerini doğruladığını belirten Karslıoğlu, daha önce bu konuyu gündeme getirdiklerini, bu konunun Düzce için büyük eksiklik olduğunu vurguladı. Karslıoğlu, “2002 yılından bu yana otoban bağlantısı gündemdeydi. Bizim milletvekillerimiz bu konuyu hiç gündeme getirmediler mi yoksa getiremediler mi? Burada bir soru işareti var.” şeklinde konuştu.

“Fındık birkaç ihracatçının tekeline girdi”

Düzce’nin önemli geçim kaynaklarından biri olan fındıkla ilgili de konuşan Karslıoğlu, hükümetin, fındığın çok olduğu ve para etmediğini söyleyerek birkaç ihracatçı tekeline bırakıldığını belirtti. Karslıoğlu ayrıca Üreticilerin konuyla ilgili bölge milletvekillerine baskı yapması gerekliğini de sözlerine ekledi. 

Karslıoğlu,“ Yakın zamana kadar en büyük gelir fındıktı. AKP hükümeti fındığın çok olduğunu ve para etmediğini söyleyerek birkaç ihracatçının tekeline girdi. Vatandaşlarımız bu konu üzerinde bölge milletvekillerine baskı yapmalı. İhracatçının tekelinden kurtarmak lazım. Avrupa’da kriz olmasına rağmen fındık şuan 7 lira. Demek ki fındık ihracatında yanlış bir politika izlendiği gayet açık.” Dedi.

“Geç kalınmış bir çalışma”

İl Genel Meclisinin, D-100'ün her iki yakasına ilişkin imar planını karara bağlamasının iyi bir çalışma olduğunu belirten Karslıoğlu, ancak bu çalışmanın daha önce yapılmaması gerektiğini ifade etti. Karslıoğlu, “İl genel meclisimizin bir çalışması var bu çok geç kalınmış bir mesele ama geç de olsa teşekkür ediyorum. E-5’in iki yanı zaten binalarla dolmuş. Gönül isterdi ki bu çalışma 10 sene önce olsaydı da oralar daha güzel bir görünüme sahip olsaydı.” diye konuştu.

Yardımların reklam yapılmamalı

Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömür yardımlarını da eleştiren Karslıoğlu, yapılan yardımların reklamsız yapılması gerektğini belitti. Karslıoğlu “Sosyal dayanışma fonundaki vatandaşlarımıza yardım yapılıyor. Bu güzel bir şey. Ancak geçen gün 20 çuval kömürü önünde koskoca sosyal yardımlaşma vakfının levhası ile beraber bir mahalleye girildi. Oradaki vatandaşımızın teşhir etti. Bu şekil reklamsız olarak dağıtırlarsa daha güzel olur diye düşünüyorum.” Dedi.

“Bedelli askerlik kanayan bir yaradır”

Son günlerin önemli gündem maddelerinden biri olan bedelli askerliğe de değinen Karslıoğlu, parası olmayan ne olacak diye sorarak, bu konu ile ilgili hükümetin bir çözüm yolu bulması gerektiğini belirtti. Karslıoğlu “Bedelli askerlik yarayan bir kanadır. Bedelli olması da bir sıkıntıdır, olmaması da bir sıkıntıdır. 30 yaşın üstünde 460 bin kişinin olduğu söyleniliyor. Şimdi parası olan bedel ödeyecek askerlik yapmayacak. Parası olmayan ne olacak. Bu para çok fazla bu rakamı daha aşağı bir rakama indirilerek parası olmayanlara da kolaylık sağlamalıydı. Bu 460 bin kişinin ancak yüzde 20sinin bunu karşılayabileceği söylenmekte. Başbakanımız 2011 Martında bir konuşması vardı. Ben bu vebalin altına girmem, parası olan var parası olmayan var. Ben de buna katılıyorum ama burada bir sorun var. Parası olmayanda bir çözüm bulunmalı.” dedi.

“Milletvekillerinin Yapamadığını Yaptı”

Son olarak Kızılay tarafından Konuralp Terzialiler mevkiine yapılacak olan konut ve alışveriş merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Karslıoğlu, Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı teşekkür ederek “ Milletvekillerinin Yapamadığını Yaptı” dedi. Karslıoğlu, “Burada bir üniversite kampüsümüz var ve burada öğrenci sayısı her geçen gün artacaktır. Nedense bu konuda devletimizin 9 senedir buraya bir yatak ilavesi yoktur. Kızılay şimdi buraya böyle bir yatırım yapıyor. Bir yerde milletvekillerinin yapamadığını Kızılay genel sekreteri ve genel müdürü yapıyor.” Şeklinde konuştu.

 

Haber tarihi: 30/11/2011
Haber Okunma: 1634
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: KÖYLÜLER TEPKİLİ "HAYVANCILIK BİTECEK"




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com