Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1828540
Aktif: 110
Bugün: 1628
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

KAÇAK KULLANIMIN FATURASI VATANDAŞA ÖDETİLİYOR


SEDAŞ, elektriği kaçak kullananların faturasını vatandaşa ödetiyor. Genelinin kaçak oranı ne olursa olsun, abone tükettiği oranda kaçak bedeli ödüyor. Örneğin bir abone 40 TL'lik faturasına 5 TL kaçak kullanım bedeli öderken, 200 TL'lik faturasına ise 25 TL kaçak kullanım bedeli ödüyor.

KAÇAK KULLANIM BEDELİNİ VATANDAŞ ÖDÜYOR

Türkiye'de kaçak kullanım miktarı, faturalara eşit olarak dağılması yerine kişinin kullandığı bedel ölçüsünde alınıyor. Ayrıca, şirketlerin bölgelere göre özelleştirilmesine rağmen abone bir başka bölgenin de kaçak kullanım bedelini ödüyor. Aynı şekilde iletim ve dağıtım sistemi bedeli de sabit olması gerekirken faturadaki rakama göre alınıyor.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu illeri faaliyet alanı içerisinde olan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) tarafından abonelerine gönderilen faturalar da benzer şikayetlere neden oluyor. Soruna ilşikin gazetelere açıklama yapan vatandaş, elektrik faturasını incelediğinde çok şaşırdığını belirtti. "Resmen bizi soyuyorlar. AK Parti hükümeti de buna seyirci kalıyor. Benim bir önceki faturam 43 TL. Bu faturamda 5 TL dağıtım bedeli, 4 TL kaçak kullanım bedeli, 1.5 TL iletim sistemleri bedeli, 57 kuruş parkende satış, 16 kuruş sayaç okuma hizmetleri bedeli. Son faturamın tutarı ise elektrikli soba kullanmam sebebiyle 216 TL. En azından sabit olması gereken bedeller ise faturamın miktarı oranında yükseltilmiş. Dağıtım bedeli 25 TL, kaçak kullanım bedeli 23 TL, iletim sistemleri bedeli 5,5 TL, parakende satış bedeli 3 TL, sayaç okuma bedeli 80 kuruşa yükseltilmiş. Anlaşılır gibi değil. Son faturayı gözönüne aldığımızda 150 TL olması gereken faturayı 216 TL olarak ödüyorum. Yaklaşık 70 TL fazladan ödüyorum." şeklinde konuştu.

SEDAŞ ise EPDK'nın belirlediği şekilde uygulama yapıldığını, şirketlerin faturalardaki kalemler noktasına ilişkin bir tasarrufunun olmadığını bildirdi.

Haber tarihi: 25/11/2011
Haber Okunma: 1577
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: 764.SIRAYA YÜKSELDİ




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com