Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1833654
Aktif: 88
Bugün: 626
Dün: 3744
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

KATIK ATIK TESİSİ İLK MEYVELERİNİ VERDİ


ÇÖP KOKUSUNDAN ÇİLEK KOKUSUNA
ÇÖPÜN, GİRDİSİ DE ÇIKTISI DA DEĞERLENDİRİLİYOR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün şehrin çöp sorununa kesin çözüm olarak hayata geçirilmesini sağladığı Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisinden çöp yerine çiçek ve çilek kokusu yayılıyor.

Düzce’de yıllardır vahşi çöp depolanmasının önüne geçmesinin yanı sıra elde edilen enerji ile ülke ekonomisine katkı sağlayan bir tesis haline gelen Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisinin girdisi de çıktısı da ayrı değerlendiriliyor.

Günlük 300 ton evsel atıktan yapılan organik ayrıştırma neticesinde günlük 1.8 megawatt/saat elektrik üreterek ana şebekeye aktaran ve bu sayede atıkların geri dönüşümünden enerji elde edilerek depolanabilir atık miktarının azaltılmasına da katkı sağlayan katı atık tesisi, çıktısından üretilen gübre ile oluşturulan seradan da meyvelerini almaya başladı.

Atık ısıdan ve fermantasyon çıktısı atıklardan üretilen gübreler kullanılarak 500 metrekarelik alan üzerinde kurulan serada çilek üretimine geçen Düzce Belediyesi, kısa süre içerisinde emeklerin karşılığını aldı.

ÇİLEKLER ÇİÇEK AÇTI
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, sulu tarım tekniği ile ısıtmasının tesiste bulunan elektrik motorlarından elde edilen ceket ısısı ile temin edildiği serada yetiştirilmeye başlanan çileklerin çiçek açtığını söyleyerek, “Oluşturduğumuz seramızda ilk etapta 6 bine yakın çilek fidesi dikerek, tesisten elde edilen gübre ile çalışmalarımıza başladık. Bugün ektiğimizi fidelerin karşılığını alıyor olmak mutluluk verici. Bu çilekleri tesisimizi ziyarete gelen misafirlerimize ikram edeceğiz. Bu tesis ile çöpün katma değerini hem enerji tarafından, hem geri dönüştürülebilir atık tarafından hem de kurduğumuz sera ile göstererek doğru şekilde işlenmiş bir atık vizyonunu ortaya koyuyoruz” şeklinde konuştu.

ÇİÇEK VE ÇÖP KOKUSU İLE ÖZDEŞLEŞECEK
Tesisin çevresinde yaklaşık 50 bin metrekarelik alan içerisinde lavanta, kekik, fesleğen dikimi gerçekleştirdiklerini ve peyzaj çalışması uyguladıklarını da ifade eden Başkan Özlü, katı atık tesisinin artık çöpten ziyade çiçek ve çilek kokusu ile özdeşleşeceğini sözlerine ekledi.

 

Haber tarihi: 10/11/2022
Haber Okunma: 177
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: BASIN BÜLTENİ
Sonraki: Düzce TSO SANTEK Toplantısını Gerçekleştirdi




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com