Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1828558
Aktif: 104
Bugün: 1653
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

BELEDİYELER KATI ATIKTAN MÜZDARİP


Düzce ilçe ve belde belediye başkanları katı atık tesisin bir an önce yapılması görüşünde birleşiyor. Bugün biraraya gelen belediye başkanları, vahşi depolama alanları nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını dile getirirken, sürecin uzamasından da oldukça şikayetçiler. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise, Yılbaşına kadar projenin netleşeceğini söyledi. Belediye Başkanları toplantısına bu ay Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ev sahipliği yaptı. Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın katılmadığı toplantıda,  Düzce’nin sorunu olduğu kadar ilçe ve beldeleri de etkileyen katı atık tesisi ile ilgili olarak başkanlara mikrofon uzattık. Belediye başkanları katı atık konusunda her belediyenin vahşi depolama alanları ile çözüm bulmaya çalıştığını, ancak katı atıkların bu alanlarda kötü görüntüye neden olduğunu söylerken,  tesis sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini savundu.

Başkanlar aynı görüşte

Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, katı atık tesisinin ilçelerde de büyük problemler doğurduğunu söyleyerek, belediyelerin bu konunun bir an önce çözülmesi için uğraş verdiğini vurguladı.

Şahin, “ Ben  Belediye Başkanı olmadan öncede olduktan sonra da Düzce’deki sorunlardan bir tanesi katı atık tesisiydi. Katık atıkla ilgili bizim belediyemiz döneminde hecinler mevkiindeki bölgeyi tespit ettik ve alındı. Fakat hala bazı aşamalar bitmiş değiş. Bu da ilçelerde ve Düzce’de büyük problemlere neden oluyor. Bütün belediyelerin katı atıkları bizim düzce insanımıza yakışmayacak şekilde arazilerde ve çok kötü bir görüntü gösteriyor. Biz belediyeler olarak bu konun biran önce hallolması için uğraşıyoruz.” Dedi.

Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer, Düzce’nin çöp sorununun çok büyük olduğunu belirtirken, kendi beldesinde de döküm sahalarında sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

Soyer, “Düzce’nin çöp sorunu büyük. Yer satın alındı. Bu konu ile ilgili çalışmaları da Düzce belediyesi yürütüyor. Şuan bizim döküm sahalarımızda büyük sıkıntılarımız var. Çöp toplama sıkıntımız yok ancak dökme sıkıntımız var. Bu konu ile ilgili sürekli toplantılar yapıyoruz ve bilgi alışverişinde bulunuyoruz.”  Şeklinde konuştu.

Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik ise bütün belediyelerin katı atık sorunu yaşadığını ve projenin tamamlanmasıyla bu sorununun halledileceğini belirtti.

Çelik, “Katı atık birliği olarak yerimiz tespit edildi bununla ilgili birinci projedeki bir eksiklikten dolayı ihale fes edilmişti. Proje şaması bittiğinde çalışmalar başlanır. Bütün belediyelerin katı atık ile ilgili sorunları var. Yerimizin resmi olarak hüviyet kazanmasından sonra tesisleşmeye gideceğiz. Bu proje kısa zamanda bittiğinde çalışmalara başlayacağız.” Dedi.

Yılbaşına kadar projenin netleşeceği yönünde bilgi veren Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, 2012 yılının ilk yarısında bu konuda epey bir yol alınacağını da sözlerine ekledi.

Bayram, “Alanla ilgili çet raporuna ilişkin proje çalışması devam ediyor. Yılbaşına kadar proje netleşecek.  Daha sonra da yapım aşamasına geçeceğiz. Bu arada katı atığın enerjiye dönüşümü ile ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. Bununla ilgili belediye başkanları ile birkaç tesisi ziyareti yapmayı planlıyoruz.  Projenin bakanlıkça onayından sonra projenin hayata geçirilmesi ile ilgili ihale süreci başlar. 2012 ilk yarısında konu ile ilgili epey bir yol almış oluruz.” İfadelerini kullandı.

Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş ise uzayan süreçten şikayetçi olarak, bu konunun tam bir yılan hikayesine döndüğünü savundu.

Keleş, “ Bu konu tam bir yıl hikâyesine döndü. Sürekli birileri engel çıkarmak için uğraşıyor galiba. İl belediye başkanı da başta olmak üzere hepimiz bu işin tamamlanması için yoğun bir şekilde uğraşıyoruz. Bizimde içimize sinmiyor vahşi depolama olayı. Kimseye de bir şey anlatabildiğimiz bir durum yok.  Sadece çevre kirliliği dışarıdan birlerini ilgilendirmiyor. Biz kendi suyumuzu kendi çevremizi torunlarımıza kötü bir miras bırakmak istemiyoruz. Her toplantı da bir sonuca yaklaşıyoruz şeklinde söyleniyor biz de size onları aktarıyoruz.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Katı atık tesisi ile ilgili olarak sürecin biraz yavaş ilerlediğini dile getiren Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, sorun çözülene kadar kendi başlarının çaresine bakacaklarını aktardı.

Yavuz, “ Bugünkü bir süreç değil bu yaklaşık 8 yıldır devam ediyor. Mahkemelik süreçler yaşandık davalık oldu yerler daha öncede bir yer iptal oldu. Süreç biraz yavaş ilerliyor. Bunun sebebi de biliyorsunuz Düzce tamamen havza bölgesi çünkü Düzce’ye baktığınız zaman yeşilin haricinde başka alan yok. Biz tabi ki kendi çabamızla  belirli bir bölgede topluyoruz. Önümüzdeki yıl bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Bizde o zaman kadar kendi başımızın çaresine bakacağız.”dedi.

 

Haber tarihi: 23/11/2011
Haber Okunma: 1596
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: POLİSLERDEN OTİSTİK 25 ÇOCUĞA ARMAĞAN




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com