Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1831870
Aktif: 59
Bugün: 1082
Dün: 6236
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Düzce TSO İK’lar ile Bir Araya Geldi


Düzce Ticaret Odası’nın koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu, Düzce Berrak Psikolojik Danışmanlık Merkezi işbirliği ile Düzce’de faaliyet gösteren firmaların İnsan Kaynakları ile bir araya geldi.

Düzce Ticaret Odası Üyelerinden gelen talepler doğrultusunda fabrikalar arasındaki iletişim ağının güçlendirilmesi, uygulanacak projelerde iş birliğinin arttırılması amacı ile Düzce TSO toplantı salonunda İnsan Kaynakları Buluşması gerçekleştirildi.

Gerçekleşen programa, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Küçük ve Kurul Üyeleri, Berrak Danışmanlık Psikolojik Destek Merkezi Kurucusu Uzman Psikolog Hülya Cengiz, Uzman Psikolog Mirza Tamtekin, Kurumsal Danışmanlık ve Eğitim Sorumlusu Cem Batur ve Düzce’de faaliyet gösteren insan kaynakları yetkilileri katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, “Kadınlarımızın iş dünyasına kattığı sinerjiyi, vizyonu ve yönetim becerilerini çok takdir ediyoruz ve her zaman destek olacağımızı belirtmek isterim. Erkeklerin yoğunlaştığı sektörlerde kadınlar da çalışabilir. Avrupa’da da olduğu gibi birçok iş kolunda cinsiyet ayrımcılığını tamam ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu şekilde aranan personel profiline çok daha rahat erişim sağlanabilir. Türkiye kişi başı milli gelirimiz maalesef 8.500 dolar seviyelerine düştü, bunu önce 10 bin üstü ve daha sonra da 20 bin dolar seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Bunun için nitelikli üretim ve ihracat yapmamız lazım. Bunları yapabilmek için en önemli güç kalifiye personel sahibi olmaktır. “ifadelerini kullandı.

TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Küçük; “ Kadınların sanayide istihdama katılımını artırmak için, Sanayide Kadın Eli projesini TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından başlattık. Proje pilot il olarak Kütahya da başladı. 2.il Kocaeli ve 3.pilot il Düzce oldu. Amacımız gençlerimizin önünde sanayide rol model kadınlarımızın sayısını artırarak sanayinin nitelikli istihdam ihtiyacına katkı sağlamaktır. Hedef kitlemiz eğitim almış ancak istihdama katılmamış ve çalışmaya istekli kadınlar, ayrıca meslek lisesi, lise mezunu ve eğitimi devam eden gençlerimiz, çalışma hayatına entegre edilebilecek ev kadınları. Proje kapsamında iş birliği yaptığımız kurumlar ise Düzce Ticaret Ve Sanayi Odası, İŞKUR, il ve ilçelerde bulunan OSB’ler, Düzce üniversitesi, Düzce Belediyesi, İlçe Belediyeleri, İl ve ilçelerde bulunan mesleki ve teknik liseler, iş kulüpleri, NİSGEM, mahalle muhtarları, sanayi kuruluşlarıdır. Paydaşlarımızla birlikte sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarına göre eğitim planları oluşturup, kadınlarımıza ve mesleki teknik liselerde okuyan kızlarımıza iş alanlarında eğitim verilmesini sağlayacağız. İş arayan, çalışmaya istekli hedef kitle ile sanayi de çalışma koşulları için bilgilendirme toplantıları yapmak istiyoruz. Bu toplantılar sonrası uygun adaylara ihtiyaç duyulan eğitimlerden sonra, işverenleri ile eşleştirmek istiyoruz. Bu proje ile kadın istihdamına katkı vereceğimize inanıyoruz.” dedi.

TOBB Düzce KGK Üyesi Berrak Danışmanlık Psikolojik Destek Merkezi Kurucusu Uzman Psikolog Hülya Cengiz, Özgür ve Eleştirel Düşünme Becerileri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Ardında, Uzman Psikolog Mirza Tamtekin, Beynin Olumlu Yönetimi ve Nefes Terapisi ve Çok Boyutlu Düşünebilme Becerileri konu başlıklarıyla ilgili bilgiler verdi. Bilişsel terapi tekniğiyle bireyin bilişsel çarptırılmış farkındalığını sağlayarak, çarptırılmış düşünce kalıplarının yerine doğru düşünme biçimleri konusunda katılımcılara uygulamalar yaptırdı. Tamtekin, eğitim sonunda katılımcıların sordukları sorulara cevaplar verdi.

Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber tarihi: 30/03/2022
Haber Okunma: 625
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Cumayeri’nde bir heyelan daha...
Sonraki: HALK EKMEK SATIŞ NOKTASI HAZIRLANIYOR




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com