Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1831218
Aktif: 124
Bugün: 6193
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

ANTİK TİYATRODA HEYECAN VERİCİ BİR GELİŞME DAHA


ANTİK TİYATRODA HEYECAN VERİCİ BİR GELİŞME DAHA

TİYATRO SAHNESİ EN AZ İKİ KATLI

TİYATRO SAHNESİ TAHMİN EDİLENDEN DAHA HEYBETLİ

Düzce Belediyesi öncülüğünde Prusias Ad Hypium Antik Kenti Tiyatrosunda devam eden kazılarda heyecan verici bir gelişme daha yaşandı. Yapılan son kazı çalışmaları neticesinde tiyatro sahnesinin en az iki katlı olduğu düşünülüyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün özel önem verdiği ve dünya tarihine kazandırmak için büyük gayret sarf ettiği Konuralp Antik Tiyatro’da gün geçmiyor ki yeni bir keşfe imza atılmasın. 60 belediye personeli, arkeologlar, danışmanlardan oluşan ekipler, son olarak tiyatro sahnesini bölümünde yaptıkları kazılarda heyecan verici bir gelişme daha yaşandı.  Zemine yaklaştıkça sahne binasının taşıyıcı sistemlerinin sütun parçaları ve süsleme kısmına işaret eden bezemeli arşitrav parçaları gün yüzüne çıkmaya başladı.

SAHNE EN AZ İKİ KATLI

Sahne binası alınlık parçası; yumurta ok silmeleri ve akantus yaprakları alınlık ön kısmında önemli bezeme şekli olarak betimlendiği gözlemlendi.

Sütun parçalarının çıkması ile sahne binasının en az iki katlı olduğunu düşünen arkeologlar, süslemelerin de zengin Roma dönemine ait olduğunu kaydetti.

EŞŞİZ TİYATRO SAHNESİ ORTAYA ÇIKIYOR

Son günlerde kazılara daha çok ağırlık verdiklerini kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Konuralp Antik Tiyatromuzu tüm dünya mirasına kazandıracağız. Yapılan son keşifle birlikte öyle tahmin ediyoruz ki eşsiz güzellikte bir tiyatro sahnesi ile karşılaşacağız.  Düzce’mizin markası olacak Antik Tiyatro ile yerli yabancı turistler şehrimize akın edecek. Çalışmaları özveri ile gerçekleştiren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

ARŞİTRAV NEDİR?

Genel olarak taş malzemeden yapılan alternatif olarak mermer kullanılan, saçaklığın en alt bölmesini oluşturan sütunların üzerinde yer alan baştaban malzeme.

Haber tarihi: 27/06/2021
Haber Okunma: 315
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Düzce Belediyesin'den duyuru
Sonraki: İş Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler Anlatıldı




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com