Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1836200
Aktif: 76
Bugün: 515
Dün: 4816
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

“Mesane Augmentasyon” Ameliyatı İle Sağlığına Kavuştu


 

Mesane hacminin küçük olması veya mesane fonksiyonlarında yaşanan bozukluklar, Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde başarıyla gerçekleştirilen yöntemlerden biri olan “mesane augmentasyon”  ameliyatı ile çözüme kavuşturuluyor.

Çocukluk çağından itibaren sık sık idrar yolu enfeksiyonu, idrar kaçırma ile böbrek fonksiyon bozukluğu yaşayan Ayşe Dur (18), Düzce Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniğine başvurdu. Üroloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Şenoğlu tarafından yapılan tetkikler sonucunda hastanın mesane kapasitesinin oldukça azaldığı saptandı. Mesane kapasitesi yaklaşık 50 ml olarak ölçülen hasta, daha önce yapılan operasyonlara ve medikal tedavilere cevap vermemiş, idrar yolu enfeksiyonu nedenli birçok antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştı. Şenoğlu ve ekibi, yapılan tetkiklerin ardından hasta Dur’a idrar torbasının çok küçük olması nedeniyle “mesane augmentasyon” cerrahisi uygulamaya karar verdi.

Bağırsaktan Yama Yapılarak, Mesane Kapasitesi Arttırıldı!

Ameliyat ile hastanın idrar torbasına yaklaşık 20 santimetre uzunluğunda ince bağırsaktan yama yapılarak, mesane kapasitesi arttırıldı. Ameliyat sonrası takiplerinde hiçbir sıkıntı ile karşılaşmayan Dur, sağlığına kavuşmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Bu hastalığın eğitim ve sosyal yaşamında büyük zorluklara neden olduğunu ifade eden Ayşe Dur, ameliyatı gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Şenoğlu ve ekibine teşekkür etti.

Nörojen mesane hastalığı ve mesane augmentasyon cerrahisi hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Şenoğlu; “İdrar yapma fonksiyonu için sinir sisteminin mesane ile uyumu çok önemlidir. Travma, hastalık ya da nedeni konamayan fonksiyon bozuklukları sonucunda mesane fonksiyonunda aksamalar olabilmektedir.” dedi.

“Hastalar, Mesane Taşı Oluşumu ve Böbrek Fonksiyonlarının Bozukluğu Açısından Risk Altındadırlar”

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi, “İdrarımızı depolarken mesane kasının gevşemesi, idrar yaparken kasılması gerekmektedir. Aksi hallerde sıkıntılı durumlarla karşılaşılmaktadır. Buna nörojen mesane denilmektedir. Zamanla ya mesanenin boşaltılamadığı mesane kasında kasılmaması sorunu başlar, ya da mesane kasının normalden fazla kasıldığı sorunlar kendini gösterir. İdrar kaçırma, idrar yaparken zorlanma veya yapamama, sık idrar yapmak, yanma, sık idrar yolu enfeksiyonu çoğunlukla görülen belirtilerdir. Mesane taşı oluşması, böbrek fonksiyonlarının bozulması açısından da hastalar risk altındadırlar. Tanı konusunda zorluklar yaşandığı için hastaların üroloji hekimi tarafından muayene edilmeleri oldukça önemlidir.” ifadelerine yer verdi.

Nörojen mesane tedavi yöntemleri hakkında da bilgiler veren Şenoğlu, “Birçok ilaç bulunmakla birlikte sonda yardımıyla mesane boşaltılması, Botox uygulamaları yapılabilmektedir. Gevşeme özelliğini tamamen yitiren mesaneler için mesane kapasitesindeki aşırı azalma nedeniyle mesane kapasitesini arttırmaya yönelik mesane augmentasyonu denilen cerrahi yöntem kullanılmaktadır.” şeklinde konuştu.  

“Zamanında Tedavi İle Kalıcı Böbrek Yetersizliği Gibi Bazı Hasarlar Engellenebilir”

Nörojen mesane hastalarında mutlaka altta yatan nedenin ortaya konulması gerektiğini dile getiren Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi, “Tedavi sonrası hastalar mutlaka mesane ve böbrek fonksiyonları açısından yakın takip edilmelidir.  Zamanında yapılacak olan tedavi ile özellikle kalıcı böbrek yetersizliği gibi bazı hasarlar engellenebilir. Bu amaçla nörojen mesane tanılı hastaların mutlaka bir üroloji hekiminin kontrolü altında olması oldukça önemlidir.” diye açıklamasını tamamladı.

 

Haber tarihi: 01/06/2021
Haber Okunma: 371
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: SGK İşlemleri Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirildi
Sonraki: 11 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUK KORUMA ALTINDA ÜVEY BABA GÖZALTINDA




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com