Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1836580
Aktif: 111
Bugün: 1181
Dün: 4816
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

“Helal Sertifikalandırma Bir İhtiyaç”


 

Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği “Gıdamızda Neler Var? Helal ve Sağlıklı Gıdaların Sertifikalandırılması” başlıklı konferans online olarak gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hüsrev Çelik, öğrencileri sektörle buluşturmaya gayret gösterdiklerini belirterek yaşamın merkezinde olan gıda konusuyla ilgili Hayreddin İşbilir’in tecrübelerinden faydalanacaklarını ifade etti.

Programın davetli konuşmacısı Gıda Yüksek Mühendisi, GİMDES Baş Denetçisi ve GİMDES Genel Sekreteri Hayreddin İşbilir, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Helal gıdanın önemini Kur’an-ı Kerim’deki ayetler üzerinden açıklayan Hayreddin İşbilir, helal, sağlıklı, temiz ve güvenilir gıda tüketmenin Yüce Rabbimizin bizlere emrettiği bir yaşam tarzı olduğuna dikkat çekerek, manevi boyutun dışında konunun vücut sağlığı açısından da önemli olduğunu sözlerine ekledi.

GİMDES’in yapısı ve faaliyetleri hakkında da bilgiler paylaşan davetli konuşmacı, GİMDES’in 2009 yılında Türkiye’de ilk kez helal sertifikalandırmaya başladığını dile getirdi. Türk Gıda Koteksi’nde İslami usullere göre tanımlanmış bir mevzuat bulunmadığını söyleyen Hayreddin İşbilir, helal sertifikalandırmanın bir ihtiyaç olduğunu belirterek Türkiye’ye giren şüpheli katkı maddelerinden örnekler verdi.

Bir sivil toplum kuruluşu olarak helal sertifikalandırma sistemini kurduklarını, devlete ve tüketicilere destek olmaya çalıştıklarını ifade eden İşbilir, 15.000’den fazla ürüne helal sertifika verdiklerini dillendirdi. Sistemin aşamalarından ve çözüm yollarından da söz eden Hayreddin İşbilir, GİMDES’in kâr amacı güden bir kuruluş olmadığını söyleyerek katılımcıların sorularını yanıtladı.

Haber tarihi: 26/04/2021
Haber Okunma: 410
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: BAŞKAN ÖZLÜ, SON NOKTAYI KOYDU
Sonraki: Düzce Üniversitesi Dünyada İlk 100’de




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com